Reklama

Reklama

U Tlučhořů

(divadelní záznam)
Česko, 2010, 111 min

Obsahy(1)

Kultovní nekonečný seriál Tlučhořovi autorské dvojice Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse se objevil poprvé v roce 1991. Poprvé od svého vzniku, v době, kdy seriál dosáhl již více jak 830 dílů, měli jeho fanoušci možnost být při tom, jak probíhá návštěva " U Tlučhořů". Představení, kdy se lidé stali nejen svědky zcela ojedinělého vystoupení autorů, ale také spolutvůrci několika dílů, se konalo na Letní scéně divadla Ungelt. Velké množství postav, kterým oba pánové propůjčují neuvěřitelným způsobem své hlasy, tak ožilo přímo před očima svých příznivců. Nezapomenutelná atmosféra tohoto setkání je zachycena právě na novém DVD. Součástí představení jsou nejen scénky, ale i komunikace s diváky a několik pěveckých vystoupení autorů Kaisera a Lábuse. Na DVD naleznete i bonusový materiál, například film o představení, fotogalerii a několik nových básní jedné z hlavních postav, básníka Mirko Hýla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

ficek10 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje Tlučhořáky jako já, tak ví a nemusím tu psát proč dávám 5 hvězdiček....Kdo je nikdy neměl rád, ten je nikdy rád mít nebude.....Jen málo lidí v téhle republice dělá něco zadarmo a opravdu pro lidi....Pan Kaiser a pan Lábus jsou důkazem toho, že takový lidé existují....Moc si jich vážím a děkuji za jejich práci.... ()

kormoran 

všechny recenze uživatele

Tlučhořovi mě provázejí od základní školy, neustále mě udivuje neuvěřitelná pohotovost a kreativita pánů Kaisera a Lábuse. Pět hvězdiček za to dvacetileté nasazení a zprostředkování života jedné "obyčejné" rodinky :-D Záznam jejich kreací je třešničkou na dortu a pro fanoušky příjemné nahlédnutí do jejich kuchyně. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když je milujete, není co řešit. Objektivně vzato by si sice tihle "Tlučhořovi-Live" zasloužili asi o hvězdu méně (něco přece jenom není tak ukrutně srandovní, jak bych čekal), ale to by člověk nesměl být takový fanda, nesměl by jejich příběhy znát nazpaměť a nesměl by se při některých (mnoha) dílech nekonečného seriálu neustále smát jako pominutý. Na tomhle představení se mi líbila především ta neskutečná schopnost improvizace, která pány Kaisera s Lábusem očividně stále neopouští, a kdybych měl vyzdvihnout nějakou část, tak určitě Krupku u Rozbřeska Tichého a Boženku s Páťou na klavírním koncertu. To jsem málem zemřel. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jelikož neexistuje databáze mluveného slova, nehodnotím zde pouze živé představení, ale především celý rozhlasový seriál. Tlučhořovi jsou jednoznačně nejlepší český komediální seriál. Zejména prvních 325 dílů z let 1991-97 považuji za nejpovedenější. Jediní interpreti Kaiser a Lábus vytvořili stovky skvělých postav (mé nejoblíbenější jsou sousedka Vlasta a policista Dalibor se psem Amurem, z epizodních byl skvělý jehovista Kužel), nesčetně originálních dějových zápletek a slovních hříček. V rozmezí dílů 521-668 bylo sice mnoho slabých, nudných dílů a jednotlivé minisérie, zejména o Páťově milence Emě jsou příliš roztahané, naštěstí od dílu 670 se kvalita opět zlepšila. Děj nabyl svižnější tempo a to i přesto, že Tlučhořovi byli nuceni v posledních letech několikrát změnit působiště. 15 mých nejoblíbenějších dílů: 250. Bárta a syn, 461. Jarda Dobrák, 421. Zřícenina, 470. Lásky jedné černovlásky, 973. Pražské jaro 2, 371. Bobřice, 845. Výdej, 156. Balkón, 318. Médium, 725. Armagedon, 94. Babylon, 73. Revize, 199. Patrik a veřejný dům, 106. Večírek u ohně, 185. Rozbitá televize. Dále pak díly vánoční, silvestrovské, z novějších série o podvodnici Skákalové, Pičmanovická a následující Daliborovská série, díly kolem svatby Patrika s Vlastou a mnoho dalších. Nejlepší monolog měla bezesporu Božena v dílu 512. Kukajda. Z živého představení mě nejvíc pobavila scénka Polpot u Vlasty. Od návratu Tlučhořů do Českého rozhlasu v posledních letech se kvalita seriálu opět poněkud zhoršila. Většina dílů na sebe nenavazuje a téměř vždy se jedná pouze o kuchyňské díly bez rozvinutějšího děje. Navíc to čekání, kdy mezi záplavou repríz starých dílů se objeví nový díl a konečně se to dotáhne do tisícovky bylo nekonečně úmorné. K tomu díl 923 byl záhadně vynechán a v 911 jen tikají hodiny. Na druhou stranu mě potěšilo, že výrazně ubylo dílů hospodských a s policejním tátou a seriál se víc zaměřil na celou rodinu. I přes výše zmíněné nedostatky dávám Rodince 5 *. P. S. Jakožto výherce znalostní soutěže z roku 2003 se navždy mohu pyšnit tím, že je mé jméno dvakrát zmíněno v dílu 620. Bhútán!:-) ()

makau 

všechny recenze uživatele

Ano, musím říci, kdo je nezná, jako by nežil. Vždyť Tlučhořovi mapují dějiny České republiky již dvacet let. Na tomto představení jsem byl osobně. Na následujících dalších dvou jsem byl též. Toto DVD je souhrnem jednoho improvizovaného večera na náměty diváků, fanoušků, kteří rodinku znají. DVD nemůže přesně zachytit atmosféru večera, ale i tak si rád připomenu tento večer. Pro fanoušky je stále dobré, že se do budoucna pořád počítá s vydáním DVD ze tří večerů, které proběhly v roce 2010. Bohužel letos v roce 2011 nebyl pořízen obrazový záznam, což je škoda, jelikož se večer lišil od všech předešlých. Vzniklé díly, ale navazují na vysílaný děj seriálu a tak si tyto díly budeme pravděpodobně aspoň poslechnout na internetu ve zvukové podobě. Kdo nezná Tlučhoře tak vřele doporučuji poslechnout od prvních dílů. Dá vám to zabrat, však k dnešnímu dni je 920 dílů. Díl cca 15 - 20 minut. Smekám před tvůrci, kteří navzdory osudu rodinky stále pokračují a to doslova zadarmo, pro svou zábavu a zábavu fanoušků. Poklona pánové a dámo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama