Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (560)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat na Goslinga, a pak většinu času čučel na DiCapria juniora. No ale nevadí, na rozdíl od Coopera jsem z nich alespoň neměl pocit, že by jim v zadku překážela borovicová šiška. Přesně nevím, o co se Derek tímhle zpracováním ve finále snažil; jestli o moji pozornost, tak výsledek nic moc teda, ta byla v háji. A docela dlouho, na 140 minut je tu málo Evy Mendes. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ohromně zrežírovaný (ta honička!) velký, osudový p-ř-í-b-ě-h. Skvělá osobitá hudba, hutná atmosféra a výborní herci v čele s Goslingem a Cooperem. Mám s tím jen dva problémy - pocitově je ten film ještě delší, než je jeho reálných 140 minut, a poslední dějství je oproti takřka perfektním dvěma předchozím o dost předvídatelnější a budí dojem účelové vykonstruovanosti. Největší ostudou ovšem je, že takhle kvalitní a rozhodně netuctové dílo u nás nešlo v kinech... 80 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Osobití filmaři se stále rodí. První dobrá zpráva. Tou druhou je, že elektrizující Ryan Gosling coby motocyklový kaskadér a následně bankovní zlodějíček dál platí za nejzajímavějšího herce své generace. Kriminální freska Za borovicovým hájem ale nakonec až takovou peckou není. Tahle story je totiž až překvapivě odtažitá, a to i přesto, že si tvůrce „zvláštního“ syrového debutu Blue Valentine hlídá pointy a znovu pečlivě vede herce. Aniž bych moc prozrazoval, vypráví o nevyhnutelnosti osudu a důsledcích našeho jednání, má zajímavě nepředvídatelný scénář s tím, že nakonec i ty banální scény můžou (a jsou) obohacené o solidní vnitřní hloubku. Až si je divák po závěrečných titulcích rád zopakuje. Rozhodně tak nejde o obyčejnou žánrovku, ve výsledku tu máme komplexní drama, kterému ovšem zarputilejší tah na bránu (místy) prostě chybí. S charaktery jsem se navíc silněji nesžil, tudíž jsem nesdílel jejich dilemata, a jakmile Gosling slezl (spadl) ze scény, zážitek se mi s narůstajícími minutami začal vzdalovat. Možná i proto, že s Bradley Cooperem zatím nejsme úplní kamarádi. Ale jak říkám, v jednotlivostech dobré, místy velmi dobré, ale u celku rezervy vidím. Silné tři, slabší čtyři, stačí si vybrat!! ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Slaba ctyrka, protoze ze zacatku mirne labilni scenar drzeli nad vodou dva vyborni herci s charismatem. Kdyz se film prikloni k vypraveni pribehu "chudaku mladych", zacne byt nejen predvidatelny, ale i dost prumerny. Zaroven me zrovna nefascinuje ustredni myslenka o kraceni ve slepejich otcu - myslim, ze neco takovyho je uz davno prekonany. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických osudových filmů s velkými hollywoodskými herci, které se už moc netočí. Když už jo, tak je to jeden, dva filmy do roka a víc ani ťuk. Asi na ty příběhy vyprávějící život někoho v rozmezí desetiletí a déle už nejsou scénáristi. Přeci jen vymyslet takový rodinný příběh plný tragických událostí by dneska kde kdo už nemusel ustát. Mně se ale Za borovicovým hájem líbilo. Jen je škoda, že se tu vlastně lomí dva různé příběhy. V jednom exceluje Ryan Gosling a když si ho už oblíbíte, najednou na scéně máte Dane DeHaana, který si okamžitě uzurpuje plátno pro sebe. Trochu nevyrovnané, scénáristicky to může někoho nasrat, ale při zamyšlení nad kontextem celého filmu hodně zajímavý kousek. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Podle Ryana Goslinga byly všechny scény, ve kterých jeho postava vykrádala banky, natočeny na první pokus. (Dr Lizal)
  • Scéna, ve které vykrádá Luke banku, byla ve skutečnosti tajným snem jeho představitele Ryana Goslinga, o kterém s Derekem Cianfrancem mluvil na večeři. Poté, co Gosling řekl režisérovi všechny detaily a způsob provedení loupeže, Cianfrance mu odpověděl, že přesně tu samou scénu do scénáře shodou okolností už napsal. (Brousitch)
  • Luke (Ryan Gosling) má v jedné scéně na sobe tričko kapely Metallica z alba "Ride the Lightning". Robin (Ben Mendelsohn) poté pronese větu: "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder". (Punisher)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama