Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh amerického agenta, který má za každou cenu v Sofii vypátrat vraha, který zabil několik zločinců. Agent se zamiluje do tanečnice, pohybuje se ve společnosti diplomatů v nejrůznějších místních barech, navštíví psychology, zatímco se snaží splnit svůj úkol. Podaří se mu zjistit kdo je vrah, a podaří se mu ho zlikvidovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi slabý krimi thriller od Isaaca Florentina. Má priemerný príbeh o americkom agentovi, ktorý má v Bulharsku vyšetriť sériu vrážd rôznych zločincov a zastaviť zabijaka za každú cenu. A navyše sa mu zapáči miestna tanečnica. Spracovanie je ale niečo hrozné, neviem, či bolo pôvodným zámerom vymyslieť ten najnudnejší a najnezaujímavejší dej, ako sa len dá, ale tak to vyzerá, lebo toto je už skutočne umenie. Celý čas je to len súbor po sebe idúcich nanajvýš zbytočných scén a nezaujímavých dialógov, pričom sa celý čas striedajú tri, štyri typy scén, návšteva baru, veľvyslanca, psychológa a nejaká náhodou trochu odlišná scéna a takto sa to opakuje po celý film. Až posledná štvrťhodina sa už o niečo posunie, ale to je tak všetko. A navyše ten akože šokujúci zvrat, ktorý je pritom jasný po prvých pár minútach je už extrém. Akcie je tu veľmi málo a aj tá je iba priemerná. Od Florentina by som len predsa očakával viac, po asi polminútovej likvidačnej akcii na začiatku filmu si na druhú akčnú scénu treba počkať až na koniec filmu a to je pri takomto deji skutočne len zlý sen. No ani ten záver nie je nič výnimočné, znovu len obyčajný polminútový súboj, ktorý je pre tohto režiséra ťažký podpriemer a jedna trochu väčšia prestrelka, nič viac. Herecké obsadenie za moc nestojí, aspoň trochu tu zaujme iba Christina Slater, ktorý len predsa má aj nejakú tú charizmu, Sutherland sa ukáže pár krát a zvyšok nestojí za nič. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak ma tiež nenapadá nič, čo by sa dalo pochváliť, keby sa občas neobjavil Florentinov trademark, jeho špecifické priblíženie obrazu, tak ani neviem, že to točil on. A záporom je aj prostredie filmu, typické Bulharsko. Vôbec nechápem významu tohto filmu, tu nie je vôbec nič, čo by mohlo kohokoľvek zaujať, neskutočne nudný dej, zúfalo málo akcie a slabé postavy. Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, od tohto filmu som ani moc nečakal, len som bol zvedavý na najnovší Florentinov film, no takúto katastrofu som teda nečakal. Je mi jasné, že Florentine chcel skúsiť aj niečo iné, ale nechápem, ako sa vôbec dá vybrať takýto mizerný scenár a ešte viac nechápem, ako niekto môže niečo takéto nudné napísať. Najzbytočnejší film, aký som videl minimálne za posledný rok. Nedoporučujem nikomu. 23% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak zlé, jak tu všichni píšou. Jde o naprosto v pohodě koukatelný film, s mizerným scénářem a předvídatelným dějem. Herci sympatičtí, režisér Florentine je v akčních scénách ve svém živlu a všechno to docela odsýpá. Bohužel scenáristé si s dějovými zvraty příliš poradit nedovedli a Sofie tak působí jako kombinace akčního filmu, levného televizního thrilleru a špatného dramatu. Jde o po všech stránkách průměrný film, na který divák do druhého dne zapomene. Pokud ale člověk hledá něco nenáročného na večer, dá se pořídit i hůř. 50% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 2/10 Akce 4/10/// PLUS: jak se k tomuto filmu upsali Slater, Sutherland a Spall je mi záhadou, ale jsou tu a kdo je má rád, tak se na tento film možná právě kvůli nim podívá, byl jsem zvědav na to v čem je tento film tak špatný, že má tak nízké hodnocení, odpověď je následující MÍNUS: budou SPOILERY-postava kterou hraje Slater je v příběhu úplně zbytečná, jeho stále návštěvy v klubu kde se zamiluje do tanečnice, která je vlastně hlavní vražedkyně, setká se tam se svým starám přítelem (Spall), který "ovládá" právě zmíněnou vražedkyni a donáší své informace šéfovi (Sutherland), který vlastně za tím vším stojí a vydává rozkazy, krom toho "záporáci" které nájemná vražedkyně likviduje jsou vám úplně ukradení a v příběhu nemají žádnou váhu, jsou to jen cíle, nic víc, akce působí směšně, protivnici si nabíhají na kulky jako ovce na porážku./// Shrnutí: Není to největší průšvih co jsem viděl. Dá se to dokoukat, přesto, že to nedává moc smysl a vše co se děje je takové nějaké zbytečné, nikdo nemá moc co hrát. Dějištěm je Sofie a to čistě proto že náklady na natáčení v Bulharsku si může režisér zaplatit z kapesného. Každopádně takto nízké hodnocení si film zaslouží./// Celkem 34%/// ()

alienemo odpad!

všechny recenze uživatele

Ako sa tomu hovorí? Konské lajno gigantických rozmerov. Natrafil som na to náhodou v telke. Popis znel sľubne, Florentine vie točiť slušné béčka, tak som to pozeral. Už keď som videl Slatera bliklo mi varovné svetlo. Ale keďže pár jeho filmov dosiahlo znesiteľné béčko, a ukázal sa aj Sutherland, tak som to riskol. Nevyplatilo sa. Slaterovi robi gardedámu škaredá pornstar, dej neexistuje, akcia otrasná, dialogy nemajú zmysel. Škoda času. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o najzbytocnejsi film aky som za posledne roky videl. Ako tak sa da chapat, ze Florentine prijal ponuku pokial si chcel odychnut od nonstop peckovych bitiek ake nam doprial v minulych filmoch. Pokial sa ale rozhodol natocit tento film, lebo nam chcel dokazat, ze vie viac ako len natocit ako sa dvaja chlapy biju v supercool spomalenych zaberoch, tak neuspel. Aj ked vinu az tak nedavam reziserovi ako ultrastupidnemu scenaru. Po technickej stranke to vyzera dobre. Dokonca aj z okukaneho Bulharska dokazal vydolovat par peknych zaberov. Ani herci nehraju natolko zle, aby mi to trhalo žili. Problem je, ze zapletka je podaná ultranezazivne a vlastne ma vobec nezaujimala. Uz v polovici som sa nevedel dockat konca a preto som film uz len doklikal. Jednotlive sceny este ako tak funguju ale ako celok je to neznesitelne nudne peklo u ktoreho som mal pocit, ze sa zastavil cas. Film u ktoreho fakt neviem pre koho je urceny. Nefunguje to ako thriller ani ako drama a kvôli jednej tuctovej akcnej scene sa to neda povazovat ani za akcny fillm. 2/10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Terva)
  • Pri odstrelení druhého cieľa si je možné všimnúť, že Pomstiteľ si pred výstrelom upravoval na puške vzdialenosť, ale pri pohľade cez zameriavač je vzdialenosť stále na nule. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama