Reklama

Reklama

Výjimeční

(seriál)
  • USA Alphas
Trailer
USA, (2011–2012), 17 h 24 min (Minutáž: 41–64 min)

Hrají:

David Strathairn, Ryan Cartwright, Warren Christie, Azita Ghanizada, Laura Mennell, Malik Yoba, Callum Keith Rennie, Raoul Bhaneja, Deborah Odell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Během evolučního vývoje došlo k radikální transformaci člověka. Mezi lidmi žijí evolučně vyspělejší jedinci, kteří mají zcela nové schopnosti a mozkové aktivity. Tito jedinci se nazývají Alfy a žijí běžným životem po celé planetě, většina z nich však nemá tušení, že jsou něčím výjimeční. Z pochopitelných důvodů se vláda snaží tuto skutečnost před veřejností utajit. Vedením a pozorováním skupiny Alf byl pověřen doktor Lee Rosen (David Strathairn), jeho výzkumný program ovšem oficiálně neexistuje.
Jedním ze členů Rosenovy skupiny je půvabná mladá žena, Nina Therouxová (Laura Mennellová). Nina dokáže pomocí sugesce snadno ovládat vůli a chování lidí, pro zmanipulování člověka jí stačí pouze krátký pohled do jeho očí. Další Alfou je vládní agent Bill Harken (Malik Yoba), který vyniká mimořádnou silou. Ve stresových situacích Bill je schopný nadlidských fyzických výkonů, ale těžko se ovládá. Čtyřiadvacetiletá Rachel Pirzadová (Azita Ghanizadaová) má neobyčejně rozvinuté mimosmyslové vnímání, navíc dokáže své běžné smysly několikanásobně zostřit. Když se Rachel zaměří na jeden ze svých smyslů, její ostatní smysly jsou dočasně „mimo provoz". Další pozorovanou Alfou je mladík Gary Bell (Ryan Cartwright), který dokáže vnímat, zachytit a dekódovat jakékoliv elektromagnetické pole nebo signál. Gary působí jako mentálně narušený kluk, který není schopný normálního života, jeho mysl je však geniální. Bill, Nina, Rachel a Gary pomáhají Rosenovu příteli Wilsonovi (Callum Keith Rennie) řešit složité kriminální případy, ale protože jejich organizace oficiálně neexistuje, jsou jejich vyšetřovací aktivity ilegální a často nebezpečné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele phoebess k tomuto seriálu (1)

Výjimeční (2011) 

Prvních pár dílů jsem hodnotila opravdu nevalně, také jsem se i divila, že vůbec něco takového vzniklo. Ale jako fanouškovi téměř všech filmů o superschopnostech mi to nedalo a dívala jsem se dál. Svůj prvotní názor jsem skoro celý překopala a začala se těšit na další a další díly. Ano, pořád mě na tom štvou některé věci, ale vesměs jsou spojené s tím, zda mám nebo nemám tu postavu, o kterou v tu chvíli jde, ráda... Druhá řada té první zatím dává na frak a já s napětím očekávám, co přinese finále. ()

Reklama

Reklama