Reklama

Reklama

Poslední plavba Columbus

(TV film)
  • Česko Poslední plavba lodi Columbus (více)
Německo, 2004, 2x45 min

Obsahy(1)

Když luxusní parník Columbus opustil 20. června 1939 Brémy, nikdo netušil, že skončí o šest měsíců později v plamenech v Atlantiku. Německá luxusní zaoceánská loď vezla na počátku války pestrou směsici bohatých pasažérů různých národností, kteří se během plavby stanou příslušníky národů ve válce s Německem. Neuvěřitelné autentické záběry ze 16mm filmu známého fotografa Richarda Fleischhuta, který se na Columbu plavil až do jeho smutného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a tak trochu jiný příběh z války, kde se nestřílí ani nezabíjí. Co všechno museli prožít trosečníci lodi Columbus se hned tak někomu nepoštěstilo. Rozhodně zajímavý dobrodružný dokument, který je netradiční v tom, že je jeho příběh tak originální. 80% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobře, netvrdím, že by to nebyl zajímavý životní příběh německé posádky výletní lodi, ale nebylo to nic na dva třičtvrtěhodinové díly a ani mi to nepřišlo nic tak extra zvláštního. Takových životních příběhů jsou v historii mraky a každý by byl nějak zajímavý. Tady jde ale 90 minut shrnout: německá výletní loď před válkou, pak nastala válka, v důsledků záměrné potopení lodi a přehazování zachráněné posádky po USA. Pak se posádka po dohodě rozdělila a po čase vrátila zpět do Germánie, kde si nesmyslně někteří z nich poseděli v báni co by váleční zločinci a pak je pustili. Někteří z nich žili životy dál, někteří ne. Ok, díky za info. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama