Reklama

Reklama

Epizody(7)

Detektiv inspektor Jonah je povolán vyšetřit vraždu Harveyho Wrattena, šéfa jedné z největších zločineckých organizací. Na opačné straně barikády stojí Wrattenův společník, který hodlá riskovat vše, co má, kvůli poslednímu drogovému kšeftu. (HBO Europe)

Recenze (27)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hranice stínu umí být místy napínavé, místy dobře pracují s atmosférou a především nastinují příběh, který slibuje divácký zážitek. Spousta seriálových postav má skvělý potenciál a těšíte se na sedm žánrových delikates, jenže s přibývajícími minutami to začne tu a tam skřípat. Tvůrci rozehrávají až příliš ambiciózní konspirační hru a přestávají být důvěryhodní. Je to, jak to jen říct, moc přepálené. Postava Gatehouse by se vyjímala spíš na stránkách komiksu než v kriminálním seriálu. Některé momenty, a jsou to přesně ty, které považují seriáloví tvůrci za klíčové, jsou nedůvěryhodné, zvraty přemrštěné a dovolím si tvrdit, že v reálném životě by Gatehouse volil úplně jiné řešení - jeho volba byla vzhledem k povahovým rysům nových šéfů extrémně riziková. Líbilo by se mi, kdyby zůstali tvůrci při zemi a šlo "jen" o klasické dilema kdo z koho při řešení nástupnictví po smrti vůdce klanu. Zamlouvalo se mi obsazení, snad s výjimkou Kierston Wareing, která mi s napuchlými rty připadala, jako by právě vyšla z kosmetického salónu po aplikaci kolagenu. Celkový dojem: 60 %. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nevadil by mně ani tak trošku " Volavkovský" závěr, jako spíše chování některých postav. Pět dílů celkem slušná porce napětí, která se v těch závěrečných dvou (opět) rozsype. Škoda, Ejiofor a Rea hráli, jak o život, ale na víc to dnes bohužel nestačilo. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu hraje hlavní postavu člověk, jehož jméno si nebudu schopen nikdy zapamatovat, natož ho vyslovit, jinak si ale budu stran této britské série pamatovat úplně všechno. Je to totiž naprostá bomba! 90% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Perfektní noir seriál z produkce britské BBC. Herci nemají chybu a režisér nezapře v několika scénách inspiraci Nolanem, dle mého mu tímto dokonce sklání poctu. Celý seriál se klaní šaržím typu Kmotr nebo Temný rytíř, ale zachovává si silnou individualitu. Tu jeden díl působí jako Bourne, tu jeden jako Tahle země není pro starý, tuhle cítíte Corleonova consiglieriho a tak dále, ale přitom je seriál pořád svůj a překvapuje co deset minut takovými zvraty, že vůbec nepřekvapí velmi silným a kvalitním a hodně netypickým závěrem. Jedna báseň, podívaná i na více shlédnutí a s prefektními herci v čele. Vřele doporučuji. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapeni a jeden z nej serialovych zazitku sveho zanru. Vyborne vybrani herci / ztvarnene postavy / herecke vykony, skvely scenar, dokonala atmosfera, napeti, spiknuti, jak ma byt. Ocenuji i finale. Vrele doporucuji. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Jsou to poněkud slabší 4. Přestože Pauza je jednoznačně lepší než Nostalgie, tak seriálově je to u mě naopak. Tedy Wallander je jasně lepší než Shadow line. Herecky to není příliš jisté a to například i u hlavní postavy. Naopak příjemně překvapil Spall junior, kterého si přidávám do řady britských psychopatů po bok Hardyho Freddieho a Scottova Moriartyho. Pokud nebudete očekávat příliš (na rozdíl od vedení BBC), určitě budete příjemně překvapeni. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co napsat. Hrozně jsem se těšil, ale i když párkrát zajímavě houstne atmosféra a přijde několik překvapivých momentů, které mají sílu zatlačit hluboko do židle a spustit čelist, tak celek tak zajímavý není. Zklamání. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

BBC a Británie obecně v poslední době nabízí slušnou porci mimořádně kvalitních seriálů a minisérií. Shadow Line partu kvalitou rozhodně netrhá. Neo-noir jak má být s plejádou silných charakterů. Scénář se většinu času drží osvědčeného receptu, ze kterého těží maximum. Avšak ve chvílích kdy to nejméně čekáte jde Shadow Line buď o kus dál nebo odbočí na opačnou stranu než bývá zvykem. Většina děje se odehrává za bílého dne, bez kdovíjakých triků kamery či střihu, atmosféra je přesto temnější než u většiny konkurence. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pro třech dílech: Docela dost ukecaná městská postmoderní detektivka. Ne, že by to nebylo poutavé (ústřední zápletka), ale důraz, který se klade např. na hyperkorektní černobílé rasové párování (muž - žena) působí slizce. Slabší výprava a nezbytný pohled na rodiny, ve kterých je vždycky hlavní problém...to kazí dojem. 60%. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Hranici stínu jsem koupil ve výprodeji městské knihovny Jablonce nad Nisou za 5 Kč, seroš začal sledovat bezprostředně potom. Pokud mohu soudit, série sdílí s klasickou novelou jen tu zneklidňující metaforu titulu, membránovitou a nejistou linii, kterou její velezajímavé postavy frekventovaně * jako my všichni * v několika úrovních křižují. I když mám s kriminálními seriály BBC již bohatou zkušenost a všechny do jednoho mne baví, The Shadow Line možná nebaví, ale fascinuje určitě nejvíc. Na rozdíl od Sherlock / Wallander / Luther postrádá ústřední charismatickou postavu [osud Ejioforovy postavy sice příběh pojí, ale neopanovává jej ve stylu Idrise Elby], každý charakter je v tom nicméně dokonale sám za sebe. Sedm epizod pojí jeden jediný příběh, mysterium udělení královské milosti narkobaronovi, který opustil brány věznice jen proto, aby si vyzvedl svou smrt. Pakliže někdo září temným světlem víc než jiní, je to Stephen Rea, který od prvního dílu trousí hlášky z množiny wake up Mr Freeman and smell the ashes. Nejčistší noir posledních let, zdaleka nejen ve škatulce televizních produkcí. Viděno poprvé, ale určitě ne naposledy. Netrpělivě vyhlížím Blickovu Ctihodnou ženu. ()

Hydra Foy 

všechny recenze uživatele

Ani neviem presne povedať, čím ma tento seriál tak zaujal, či tradične skvelými britskými výkonmi alebo atmosférou alebo prácou so svetlom... Pokus o noirovú atmosféru bol očividný a v mojom prípade vzbudil nostalgicko-spokojný pocit. Atmosféra síce je väčšinu dielov pozvoľná, ale vždy sa objaví zvrat, ktorý prebudí zvedavosť. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech mě tohle vcuclo jak stará bezzubá děvka v Perlovce. Další lahoda od BBC. Děkuji za doporučení. Bůh ti žehnej 6thSun, a péro si můžeš nechat. :-) ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Dal bych plný počet, ale hlavního "hrdinu" hraje neskutečně nesympatický herec jediný, komu se dá fandit, je Joseph Bede, toho naopak hraje velký sympaťák. Plus bych rád vyzdvihl skvěle ujetého Freddieho Foxe. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

"Stejně nevíš na čí straně jsi..." Další pekelně zamotaný a dobrý krimi-drama od anglánů, kde jsou výborný postavy, pomalý děj, kde se vše od začátku plete, ale postupem času se do toho člověk dostane, až na to že uplně na konci zjistí jak to vlastně fakt bylo... Neskutečný zvraty, kde s otevřenou hubou jsem seděl ještě dlouho po tom... A když má přijít na krev, tak se zde nikdo ničeho nezalekl a je toho dosti.. A to finále? Nemělo chybu... Opravdu velice povedené, a kdo tomuto holduje , tak doporučuji! 9/10 ()

flu 

všechny recenze uživatele

You, you're the threads. But me... I´m the rope. Tenhle policajtský noir je společně s "Inside Men" tím nejlepším, co v poslední době seriálová produkce BBC nabídla. Naprostá žánrová špička. ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Pěkně napínavý. Britský. Ale zamotávali to tak, že už to nešlo rozmotat normálním způsobem, takže závěr je hodně přitaženej za vlasy... Asistentka detektiva se proměmí během pikosekundy ze začínající poctivý policistky v zaplacenou vražedkyni bez ideálů. No fuj. Ty čtyři hvězdy jsou proto slabší. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Bohulibá činnost zajistit důchody... Opět skvělý Stephen Rea, jako v Honourable woman. Ale i další. Rafe Spall, Freddie Fox, ten byl taky příjemný, Robert Pugh, no zkrátka, jeden "klaďas" vedle druhého. Nejde někomu fandit, stejně to bude hajzl - od A do Zet. Skvělý příběh s "optimistickým koncem". Parádní seriálek! ()

elgordo 

všechny recenze uživatele

Vydarený a zaujímavý seriál BBC plný zvratov a intríg. Nikdy neviete, ku komu určitá osoba patrí a ako sa postupom času zmení a ku komu sa pridá. A záver je naozaj prekvapujúci. ()

Reklama

Reklama