Reklama

Reklama

Epizody(7)

Detektiv inspektor Jonah je povolán vyšetřit vraždu Harveyho Wrattena, šéfa jedné z největších zločineckých organizací. Na opačné straně barikády stojí Wrattenův společník, který hodlá riskovat vše, co má, kvůli poslednímu drogovému kšeftu. (HBO Europe)

Recenze (27)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

"Stejně nevíš na čí straně jsi..." Další pekelně zamotaný a dobrý krimi-drama od anglánů, kde jsou výborný postavy, pomalý děj, kde se vše od začátku plete, ale postupem času se do toho člověk dostane, až na to že uplně na konci zjistí jak to vlastně fakt bylo... Neskutečný zvraty, kde s otevřenou hubou jsem seděl ještě dlouho po tom... A když má přijít na krev, tak se zde nikdo ničeho nezalekl a je toho dosti.. A to finále? Nemělo chybu... Opravdu velice povedené, a kdo tomuto holduje , tak doporučuji! 9/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hranice stínu umí být místy napínavé, místy dobře pracují s atmosférou a především nastinují příběh, který slibuje divácký zážitek. Spousta seriálových postav má skvělý potenciál a těšíte se na sedm žánrových delikates, jenže s přibývajícími minutami to začne tu a tam skřípat. Tvůrci rozehrávají až příliš ambiciózní konspirační hru a přestávají být důvěryhodní. Je to, jak to jen říct, moc přepálené. Postava Gatehouse by se vyjímala spíš na stránkách komiksu než v kriminálním seriálu. Některé momenty, a jsou to přesně ty, které považují seriáloví tvůrci za klíčové, jsou nedůvěryhodné, zvraty přemrštěné a dovolím si tvrdit, že v reálném životě by Gatehouse volil úplně jiné řešení - jeho volba byla vzhledem k povahovým rysům nových šéfů extrémně riziková. Líbilo by se mi, kdyby zůstali tvůrci při zemi a šlo "jen" o klasické dilema kdo z koho při řešení nástupnictví po smrti vůdce klanu. Zamlouvalo se mi obsazení, snad s výjimkou Kierston Wareing, která mi s napuchlými rty připadala, jako by právě vyšla z kosmetického salónu po aplikaci kolagenu. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

TommyLee 

všechny recenze uživatele

seriál nic moc, čekal jsem víc, určitě seriál mohl mít rychlejší tempo, bohužel jsem se u jednotlivých dílů i docela nudil, pozitiva jsou herecký výkon stephena rea, který hraje svoji postavu gatehouse opravdu exceletně a dalším plusem je jednoznačně překvapivý konec, ale ani tak si nejsem úplně jistý, zda-li je to dost na to, aby se člověk vůbec na seriál díval... za mě hodnocení 2-3hvězdy, ale jelikož takové hodnocení není možné, tak postava gatehouse a konec převyšují nudnější průběh a proto dávám 3 ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Bohulibá činnost zajistit důchody... Opět skvělý Stephen Rea, jako v Honourable woman. Ale i další. Rafe Spall, Freddie Fox, ten byl taky příjemný, Robert Pugh, no zkrátka, jeden "klaďas" vedle druhého. Nejde někomu fandit, stejně to bude hajzl - od A do Zet. Skvělý příběh s "optimistickým koncem". Parádní seriálek! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Hranici stínu jsem koupil ve výprodeji městské knihovny Jablonce nad Nisou za 5 Kč, seroš začal sledovat bezprostředně potom. Pokud mohu soudit, série sdílí s klasickou novelou jen tu zneklidňující metaforu titulu, membránovitou a nejistou linii, kterou její velezajímavé postavy frekventovaně * jako my všichni * v několika úrovních křižují. I když mám s kriminálními seriály BBC již bohatou zkušenost a všechny do jednoho mne baví, The Shadow Line možná nebaví, ale fascinuje určitě nejvíc. Na rozdíl od Sherlock / Wallander / Luther postrádá ústřední charismatickou postavu [osud Ejioforovy postavy sice příběh pojí, ale neopanovává jej ve stylu Idrise Elby], každý charakter je v tom nicméně dokonale sám za sebe. Sedm epizod pojí jeden jediný příběh, mysterium udělení královské milosti narkobaronovi, který opustil brány věznice jen proto, aby si vyzvedl svou smrt. Pakliže někdo září temným světlem víc než jiní, je to Stephen Rea, který od prvního dílu trousí hlášky z množiny wake up Mr Freeman and smell the ashes. Nejčistší noir posledních let, zdaleka nejen ve škatulce televizních produkcí. Viděno poprvé, ale určitě ne naposledy. Netrpělivě vyhlížím Blickovu Ctihodnou ženu. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama