Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $21,819,348Tržby Celosvetovo $45,447,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ hrôza na takéto obsadenie, prázdnota prázdna akurát tak na pospanie /20%/ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie, až taký prepadák ako som čakal to určite nebol. Náhodou celkom dobrá oddychovka, ktorá sa síce točila len okolo jednej veľmi bláznivej rodiny a príprav na blížiacu sa svadbu. Očakával som sériu megaklišé, ktoré zvyknú byť presne pre takýto druh filmov príznačné, no namiesto toho sa to odohrávalo v celkom príjemnej atmosfére. Aj keď to nebolo nič prevratné, ale na druhú stranu ani úplne podpriemerné. Herecké obsadenie veľmi dobré, dokonca aj príbeh so zápletkou celkom zaujal, no najviac zo všetkého sa mi rátal flegmatický Don (ktorého hral Robert De Niro), a celkom zaujala aj pôvabná latino herečka Ana Ayora. Zato Amanda Seyfried bola takmer neviditeľná, čo je celkom divné, keďže hrala nevestu :D ()

Reklama

jandula00 

všechny recenze uživatele

Velká svatba je krásným příkladem toho, jak se i se skvělými herci dá natočit totálně zbytečný film. Není to ani vtipné, ani romantické, charaktery hlavních postav jsou až na výjimky dost nesympatické. Ani bych to nenazvala oddychovkou, protože člověk je při sledování vzpruzený, že mrhá svůj čas a že mu chcípají filmové buňky. De Niro je boží (ostatně jako vždy) a Sarandon je na svůj věk neskutečně zachovalá - to je tak všechno, co k tomu mohu říct! ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

I přes pár velmi povedených vtipů, ve filmu bohužel přebývá více těch pubertálních, sexistických, prostě těch méně povedených, které jsou však v moderní době velmi v oblibě a shazujou žánr komedie na "trapná komedie". Je to nejspíše tím, že scenárista není tolik inteligentní člověk - aby nespadal do násilně vložených trapáren, ani zkušený člověk aby mohl vytěžit vtipy opravdu "ze života" - což je velmi těžké a sám vnímám komedii za nejtěžší filmový žánr. A nebo to prostě napsal na žádost studia za tři týdny.. U dvou z hlavních postav nedává smysl proč se chovají tak jak se chovají.. U jedné se to vysvětlí po půl hodině, u druhé vůbec.. Co se týče řemesla, režisér už si někde všimnul, že je hezké film otevřít a uzavřít stejným motivem, a jednou ve filmu uvidíme chytré využití střihu. Však co se musí nechat, je že herci i přes to jak trapně a nepřirozeně se místy musí chovat, to hrají velmi dobře, však ještě aby ne při jejich kvalitách.. Je to prostě snímek pro masy, které se přišli "odreagovat?" a rychle zapomenout, není v něm nic nového, nic překvapivého, až na pár kvalitních hlášek a poměrně krátké stopáže. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt De Nira tak se jedná o kravinu na kvadrát. Postavy se chovají naprosto debilně. Nepokouším se zde ani nastiňovat zápletku, protože bych se musel opět naštvat. Ale každý tady snad opravdu chrápe s každým. Řeší se půl hodinové orgasmy atd. Zkrátka sex, sex, sex .... pořád o něm dokola postavy žvatlají. Nevkusné, hloupé a trapné. Ještě že ten Robert dá alespoň občas vzpomenout svým "What's the fucking matter with you" projevem na lepší časy. 25% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)
  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)

Reklama

Reklama