Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 2

Recenze (1 357)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle díl zhruba na úrovni vysmívané dvojky - dobře natočený, ale jinak docela špatný. Zloději se mění v tajné agenty, auta se za jízdy hackují bondovskými vynálezy, zmrtvýchvstání Letty je podáno jako z té nejhorší možné telenovely, záporák je stejně špatná postava jako klaďasové... A k tomu otravný patos a akční scény, které se všemi těmi skoky z auta na auto, z auta na letadlo a z letadla na auto akorát pořádně plazí jazyk na realitu. Nic moc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bum bum, bác bác.. testosteron bez překvapení!! Prdelky se už tolik nevrtí, o nadupaný tuning až tolik nejde, jen rádoby hlubokomyslné dialogy a jalový scénář zůstávají. Přicházíme už pošesté a doufáme, že si divák dobře uvědomuje, že fyzikální zákony v téhle sérii prostě nefungují, jak by měly. Šustění scénáře je skutečně slyšet na míle daleko, ale asi každý ví, že tu máme popcorn bez mozku, který nikdy moc nedbal na logiku. To ostatní naštěstí zůstává. Justin Lin není žádné režisérské ucho a stejně jako u předešlého pokračování vsadil na kaskadérskou realistickou akci. Takže přesun od akce závodní k akci opravdové (i když samozřejmě přepálené, ale velmi přehledné) znovu baví. Nějaká akční revoluce se ovšem nekoná. Navíc mezi jednotlivými akčními kousky (tvůrci představí i armádní vozový park) musí divák přestát onu matnou výplň. Postav je opět zbytečně moc, některé jsou prakticky nevyužité – všichni tu makají pro starou kámošku a pro vymazání trestního rejstříku. Jenže když jsou trestuhodně nevyužité i ústřední postavy, tak je to problém. Trefným příkladem je Brian, který se vydá na svou osobní misi do vězení – ta ohrožuje jeho další život na svobodě a hlavně, co se posunu v ději, je absolutně nepodstatná. Sečteno, podtrženo: Všechno dobré už bylo v pětce, všechno méně dobré bylo také v pětce, všechno mizerné bylo jakbysmet v pětce. Takže fakt netuším, jestli posedmé stojím o další zadumané pohledy nabušených plešounů do dálky!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, už je to tak trocha nuda. Postavy mi pravdupovediac z dielu do dielu pripadajú nesympatickejšie a v neposlednom rade ma irituje, ako to Vin Diesel vydáva za príbeh o rodine, pritom sú to všetko do posledného kusa kriminálnici. Šestka už sa nemôže pochváliť ani prekvapením v podobe The Rocka, ktorý do hry nastúpil v piatej časti a prítomný je aj v šiestej, ale už to nie je ono (i keď bez neho by to bolo ešte o stupeň horšie). Nový zlosyn, tentokrát v podaní Lukea Evansa, slabo charizmatický. Príbeh sa snáď ani neoplatí komentovať. Občas je to sranda, ale na 4* to fakt nevidím (i vďaka perlám á la "Blízkym sa chrbtom neotočíš. Aj keď ona sa otočila."). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tento díl je nejakčnější ze všech dílů. Pro fanoušky série povinnost, pro příznivce akčního žánru a automobilové nadšence taktéž. Justin Lin na závěr svého setrvání u téhle ságy dokázal připravit to nejlepší, co jen mohl. ...100%...[23.05.2013_Cinestar_Černý most] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Akční moderna. Dynamicky zrežírovaná, testosteronem, plastikami a kaskadéry napěchovaná blockbusterová hovadina, kterou si může bez výčitek užít pouze jedinec, který v životě neseděl v autě a nemá ponětí o nepřekonatelné síle zemské gravitace či selské logiky. Pětka měla lepší a propracovanější příběh a nápaditěji těžila z přítomnosti hyper cool týpka Dwayna Johnsona, šestka nabízí příběh nejprimitivnějšího rázu, přepálenou akci (projížďka po městě s kontejnerem je ještě každodenní zločineckou rutinou) a prachbídnou chemii mezi postavami, o které se ve směšně vykalkulovaných vrcholných scénách zkrátka nemůžeme bát. Pořád to ale vypadá moc dobře, navzdory šílené stopáži se stále něco děje a Michelle Rodriguez to pořád tak sluší, že zkrátka nelze než ve výsledku lehce zapříst provinilým uspokojením... 65% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Brian O'Conner (Paul Walker) nosí ve filmu hodinky Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph Q2068570. (Roland Sands)
  • Režisér Justin Lin dostal po úspěchu předchozího dílu Rychle a zběsile 5 (2011) mnoho nabídek na režii, mezi kterými se objevila například i možnost pracovat na snímku Smrtonosná past: Opět v akci (2013), ale zůstal věrný této sérii. Prohlásil, že tady už má jeho slovo nějakou váhu, kdežto všude jinde by byl jen najatý řemeslník. (S.W.A.T)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama