Reklama

Reklama

Combat Hospital

(seriál)
  • Kanada Combat Hospital
Kanada, 2011, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Drama z lékařského prostředí popisuje život personálu vojenské nemocnice v afghánském Kandaháru. Spojenečtí lékaři se zde musí denně potýkat s případy, které člověka donutí vidět svět z jiného úhlu. (AXN)

Recenze (12)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Už dlouho se mi nestalo, aby mě novinka takhle chytla. Zajímavé příběhy, sympatické a velmi osobitě napsané postavy, vhodně zvolené prostředí a poměr akce/dialogy, herci opravdu hrají a je příjemné sledovat jejich počínání. Rozhodně to není nuda a těším se na další díly. Seriály z nemocničního prostředí moc nemusím (s výjimkou House), ale tohle je pecka! Ke konci série nadšení trochu opadlo, protože pozdější epizody přestávají tak výrazné, začne to být malinko opakující se a děj se sám o sobě se nikam moc neposouvá. Ale zábavný to bezesporu je. Hodnocení série: 4/5 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V dobe keď strímovacím službám dominujú prehnane cynické, vulgárne, pseudonekorektné a propagandou nasiaknuté seriály ohlupujúce našu (nielen) mládež, je tento kanadský seriál ako zjavenie z 90. rokov minulého storočia. A nie je to na škodu. Silne naivistické humanistické posolstvo kombinované s výborne napísanými a dramaturgicky perfektne vystavanými epizódami, plus sympatickí herci na čele s Koteasom sú zábavou, ktorú vrele odporúčam. Navyše Ungerová po nesmierne dlhej dobe konečne v pomerne civilne stvárnenej úlohe. Za silné štyri vyoperované šrapnely. (9.5.2021) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech si dovolím usuzovat, že by to nemuselo být špatné, přinejmenším jako oddychovka na víkend po práci. Ano, je to trochu předvídatelné (někdy více, někdy méně) a tak to může vypadat jak režírované a napsané podle příručky "Jak natočit seriál", ale nechám se překvapit, s čím přijde zbytek. Zatím bych to tedy popsal jako klon Pohotovosti a M*A*S*H - z Pohotovosti si to bere příběhy, dramatičnost a "vtip", z MASHe prostředí a "reálie". ~~~ Dokončení seriálu. Tak nakonec namísto **** jen ***. Nebylo to špatné, ale postupně tomu docházela šťáva a hrálo si to více na drama a anděly než na humor a popichování s občasnými serióznějšími vsuvkami. Možná příliš moderní a tedy už nepříliš novátorské a okoukané z mnoha jiných příbuzných seriálů. Seriál, u kterého dostáváte s každým dílem větší chuť si znovu zopakovat MASH. Konec, kdy už bylo jasné, že pokračování nebude, byl tak zbytečně uspěchaný, až to bylo škoda, hlavně rychle uzavřít "nějak" těch pár osudů. No nic, další seriál, který prostě jen byl a měl svých "pět minut slávy". ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Combat Hospital pojednáva o mobilnej vojenskej nemocnici v Afganistane, do ktorej prichádzajú dvaja noví lekári: majorka Rebecca Gordon (Michelle Borth – The Forgotten) a kapitán Bobby Trang (Terry Chen) .Táto nemocnica však nie je obyčajná, či už pacientami alebo personálom, neuplatňujú sa tu klasické metódy liečenia a vedenia. Veľmi to podľa základného obsahu aj traileru pripomína klasiku medzi vojenskými seriálmi - M*A*S*H. Na začiatku sa stretávame s personálom nemocnice, ale aj spoznávame kto a čo sú zač tí noví lekári nastupujúci do 3. Medzinárodneho lekárskeho oddelenia v Kandaháre. No začiatky pre nováčikov, nie sú vždy ľahké. Sú vložení priamo a nekompromisne do akcie, a je iba na nich, aby sa vyrovnali s touto situáciou v ťažkých podmienkach. Skoro som zabudol, seriál sa odohráva z roku 2006, takže na všetky high-tech novinky zabudnite. Prirovnanie s M*A*S*H – om je možno trošku zavádzajúce, ale určité podobnosti sú tu. Tak za prvé, prvoradý nie je humor, ale charakter a chod nemocnice. Dej ma také pomalšie tempo, oproti iným nemocničným seriálom, čo rozhodne nie je na škodu. Sledujeme beh bežnej poľnej nemocnice, ale aj vzťahov medzi pracovníkmi nemocnice, čo je rozhodne plus. Combat Hospital je presne ten typ seriálu, ktorý sa hodí na leto. Nie je to žiadna novinka, iba žánrovka, ktorá nevybočuje zo zabehnutých vôd nemocničných seriálov. Medzi hlavné výhody patrí nenáročnosť a zameranie sa skôr na vzťahy. Mínusom môže byť menej nemocničnej akcie. Všetko sa uvidí v ďalších dieloch... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Srovnání s MASHem není na místě. 1)  MASH vznikal v jiné době a v jiných politických souvislostech. MASH je komedie zatímco Combat je válečné drama. MASH je veskrze americký produkt se vším dobrým a špatným, co k tomu patří. Combat je kanadský produkt se vším dobrým a špatným, co k tomu patří._____ 2)  Líbivý seriál v novém moderně střiženém kabátku se snaží navázat na popularitu MASHe. Nevím, proč se mu to nepodařilo. Možná proto, že se bere moc vážně a že prezentované situace řeší příliš učebnicově. Lékařská parta je takový novodobý klub Rychlých šípů._____ 3)  Spoiler. Je přirozené, že lékaři se dostávají do nutnosti volit, koho zachrání a koho ne, protože nemají čas či prostředky. Ovšem tak, jak je to prezentováno zde, to vyznívá příliš propagandisticky jako náborová akce pro dobrovolníky. Ve skutečnosti pochybuji, zdali se civilům dostává lékařské péče přednostně (!) před vojáky. Pochybuji, že stejná péče jako svým je věnována i talibanským vojákům. Vlastně tu nemocnici vylíčili jako útvar, který spravují Lékaři bez hranic či podobné organizace - neutrálové poskytující služby všem potřebným. Ale toto je vojenská nemocnice jedné z válčících stran._____ 4)  Ale přesto bych si další řadu dal, protože děj je zajímavý, akční, postavy jsou plnokrevné a celkově jsem se na sledování dalších dílů těšil. Ale další řady pro slabý divácký ohlas nevznikly._____ 5)  Z herců mě zaujali 36letý přitažlivý Angličan Luke Mably (neurochirurg Simon), přitažlivý 36letý Kanaďan (čínští rodiče) Terry Chen (asijský doktor Bobby Trang) s báječně vysportovanou postavou, Kanaďan Husein (zvaný Huse) Madhavji (indický lékař Max) nezjištěného věku a zejména slaďoučký Angličan Hamza Jeetooa (tlumočník) nezjištěného věku._____ 6)  Pročetl jsem divácké ohlasy na IMDb a je zajímavé, že pracovníci s praxí z podobných misí se řadí do dvou skupin - jedna je seriálem nadšena a druhá zcela znechucena. Hm..._____ 7)  Ačkoli původně chtěli natáčet seriál v Maroku, nakonec se filmovalo v bývalé továrně Consumers Glass v Etobicoke v Ontariu. Na ploše 17 187 m2 vznikly lokace pro natáčení - kandahárské letiště, jeho okolí a nemocnice. Postprodukce proběhla v Londýně. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hodně ochuzená MASH. Bez ironického vtipu, bez sžíravé kritiky války, zato více zaměřené na vztahy a romantické avantýry. Čekal jsem seriál o válce, dostal jsem vztahové drama... ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Seriál o vojenské nemocnici z Afghánistánu, kde v hlavní roli hraje sympatická "americká sestra" Kate Beckinsale :)) ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Kanadský MASH z 21. století ve kterém místo plukovníka Blakea velí Phil Collins :) Líbilo se mi kvůli lékařským a vojenským věcem, hlavně když si uvědomíte, jak moc logisticky složité je něco takového jako polní nemocnici postavit a provozovat, zrovna v takové pr*eli jako je Afgánistán. ()

miistr 

všechny recenze uživatele

Po 11 z 13 dílů je to zatím hodně dobré. Skoro to vypadá jako kombinace Pohotovosti s MASHem. To mi nevadí, protože pohotovost jsem měl rád a MASH taky trochu. Hlavně je to něco nového svěžího o čem se moc nemluví nebo se o tom neví. Líbí se mi i to, že hlavní postavy jsou mix národů a není to jen plně v americké režii. Je to doopravdy takové dobře odpočinkové. ()

Allein4 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo špatné, ale ani nijak zvlášť výborné. Nazval bych to jakousi "rozplizlostí" jednotlivých epizod, co mne odradilo, ač si myslím, že potenciál tu byl. ()

freemen

všechny recenze uživatele

První díl více než slušný. Má to šťávu a rozhodně jsem se u toho nenudil. Hodnotit budu až po dalších dílech. ()

Reklama

Reklama