Reklama

Reklama

Tik tak

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1974

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tik .. tak .. tik .. tak .. tik .. tak ..... Garik Seko si jak vidno ve svých filmech rád hraje s neběžnými materiály, které nechá animovat, už to byli kameny, kovošrotoviny, teď zas hodiny. Doba filmečku je přibližně šest a půl minuty bez titulků a přitom má sobě dvě, po mě zcela rozdílné, poloviny. Ta první se mi líbí, neb jsou v ní povýšenecké, buržoazní (to jenom tuším), nacistické (to sice nejsou, ale líbilo by se mi to) a snobské hodiny všeho druhu. V té druhé, která se mi zas nelíbí¨skoro vůbec je v podstatě jenom ukázka toho, jak si dokáže animátor vyblbnout s ozubenejma kolečkama, pružinkama a Palptin ví, s čím ještě. Výsledkem jest pro mě tudíž ve finále šedivý průměr. .... tik .. tak .. tik .. tak .. tik .. tak ..... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No toto, to by člověk nevěřil, jak jsou všelijaké ty cibule otrlé... vždyť ozubená kolečka a pérka v podstatě představují jejich vnitřnosti. A třeba já bych tedy určitě neocenil pohled na člověka, který by si rozpáral břicho, žongloval s plícema a srdcem a střeva si motal na špejli nebo tak něco. ()

redfoxik 

všechny recenze uživatele

Žák Hermíny Týrlové si v posledním filmu, který natočil ve studiu své učitelky, vybral k animaci opět nevšední materiál - hodinky, hodinářské stroje. Oživení tohoto materiálu provedl vkusně a účelně. Jak bývá zvykem, je velice obtížné k tomuto druhu animovaných filmů s předměty denní potřeby vymýšlet příběh a to se bohužel projevilo i v tomto jinak roztomilém uměleckém díle. ()

Reklama

Reklama