Reklama

Reklama

Strážce majáku

  • USA The Lightkeepers
Trailer

Píše se rok 1912 a Seth Atkins (Oscarem oceněný Richard Dreyfuss) pracuje jako správce majáku na opuštěné pláži Cape Cod. Sethův asistent náhle skončí, protože není nadále schopný snášet jeho hrozný postoj a nenávist vůči ženám. O provoz majáku se Seth musí starat sám až do chvíle, kdy je na břeh vyplaven záhadný urostlý muž, který se chce stát jeho asistentem. Sdělí si své příhody z minulosti, čímž se vysvětlí jejich nenávist vůči ženám. Je to nedlouho před tím, než se oba muži musí potýkat s krásnou Ruth Graham (Mamie Gummer) a její hospodyní paní Bascom (na Zlatý glóbus nominovaná Blythe Danner), které se na léto přestěhují do nedaleké chaty. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Dle povídky, dalo by se přirovnat i k divadelní hře. Tempo i jazyk jsou situovány do lokace i prostředí, jasně daný příběh i struktura, občas působí trochu lepeně a místy i méně uvěřitelně, přesto je to krásné. Víte jak to dopadne, ale jde o to projít tu cestu, ono "jak". ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem se tak dobře bavil, když k nám na ves zavítali s osvědčenou veseloherní řachandou ochotníci ze sousední obce. Oni tam možná měli dva tři světlé momenty. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh zpočátku plyne pomalu   stejně jako vlny moře na pobřeží, které   střeží maják. Asi každému divákovi bude   jasné, že nenávist k ženám dvou hlavních   hrdinů je pouze předstíraná a pramení z   jejich nešťastných osobních zážitků. Film   je natočený v krásném prostřední a tím, že   je situovaný do začátku dvacátého století,   výprava filmu přispívá k romantickému   vyznění příběhu. Dalším kladem filmu jsou   obě hlavní postavy, které perfektně   ztělesňují Richard Dreyfuss a Blythe Danner. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Je to taková typická Hallmarkovská jemná a velmi lehká komedie. Hlavní protagonisté si hrají pouze a doslova na svém písečku a nepouští se do žádných velkých lokací. Klidné prostředí a umírněné dialogy vnáší pohodovou atmosféru do této pohodové podívané. Pokud si chcete odpočinout v zimě u čaje, je to jasná volba! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (BMW12)

Reklama

Reklama