Reklama

Reklama

Zátah: Vykoupení

  • Česko Zátah (více)
Trailer 1

Speciální policejní komando má za úkol proniknout do přísně střeženého domu a zneškodnit šéfa gangu. Tým je však brzy prozrazen a zbytek nájemníků stojí před jednoduchou volbou. Když se nepřidají na policejní stranu, budou už navždy bydlet zadarmo... Rama je mladý policista, který je povolán do nebezpečné akce. V chudinské čtvrti Jakarty je bytový dům, jehož horní patro obývá nebezpečný zločinec Tama Riyadi. Svůj dům pronajímá dalším zločincům, kteří mu ochotně slouží, žijí tam však i obyčejní lidé. Rama společně s dalšími asi dvaceti kolegy má za úkol nepozorovaně vniknout do domu a Tamu zlikvidovat, případně zajmout. Není to snadný úkol, dům je pomocí kamerového systému zcela pod zločincovou kontrolou. Když Tama zjistí, že mu do objektu vstoupili policisté, vyhlásí domovním rozhlasem, že každý, kdo pomůže zabít nezvané hosty, má od něj doživotní bydlení zadarmo. To je velké lákadlo, takže se rozpoutá velmi krutý boj na život a na smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 220)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně brutální procházka po schodišti jednoho domu, kde se logika a myšlení postav vypíná a zapíná, stejně jako hlavní záporák zapíná a vypíná světlo na jejich chodbách. Je Indonésie nový HK 80. let? Možná, ale tenhle film nemá v současnosti srovnatelného soupeře. Bolelo to a já chci víc. A vůbec se za to nestydím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Jackie Chan vyměnil humor za brutalitu a natočil ho John Woo, kterého přestaly bavit pistole. Přímočaré akčňárny mě zkrátka baví a Zátah je naprosto ukázkový příklad, jak by to mělo vypadat. Film jde hned na věc, všechno působí opravdově, poctivě, na velké dějové kotrmelce není čas, jde o úplně jinou, krví  jaksepatří promazanou akrobacii, která zkrátka bere dech. Navíc to stísněné prostředí chodeb, schodišť a malých bytů přímo vybízí k tomu, aby se vymýšlely další a další způsoby, jak likvidovat hordy padouchů, kteří místy skáčou odevšud ve stylu nemrtvých z nějakého moderního zombie slasheru. Dříve než Zátah jsem viděl  ty filmy, které inspiroval (Dredd, Princezna, možná vlastně i ten John Wick), ale vůbec mi to nevadilo. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Jakarta. Nábojů nekonečno (dokud si to scénář žádá), mačeta jako základní vybavení kuchyně (až na pokoj 726, tam maj jen špachtle a lžičky) a činžáky plný feťáků, který jedou karate (dobrá, tak Pencak Silat). Pitomý příběh lemuje fascinující souboje s exponenciálně rostoucí neschopností účastníků zemřít po rozdrcení lebky nebo zaražení ohryzku do krku. Umíraj tam děti, teče spousta krve a vše končí úsměvem od ucha k uchu. U mě dobrý. Nekoukejte na to s anglickým dabingem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vybijte ty policajty do jednoho a můžete v tomhle baráku bydlet zadarmo!!! Ukrutnej nářez kterej jsem musel na opakovaný shlédnutí přehodnotit, protože 3* jsou fakt docela málo. Po dalším zkouknutí kdy mi ten film opravdu velmi sednul si říkám, že jsem ho fakt podhodnotil. Jasně není a nebude to na plnej počet, ale ty 4* dát musím. Film jde okamžitě na věc nikdo se z ničím nesere, tak trochu to připomíná videohru, kdy se musí pár krutých bouchačů promlátit přes barák plnej ještě krutějších bouchačů. Až příliš pozdě hlavní hrdina Rama (ne to není to máslo co se maže na chleba) zjistí, že tohle je kurevsky neoficiální akce a na pomoc nikdo nepřijde, takže co si sám neudělá to nemá. Scénář samozřejmě není žádnej hit, ale je funkční a pro potřeby podobnýho snímku dostačujicí. Vím, že jsem psal, že mi vadila ta kamera, ale upřímně nevím co mi na ní vadilo, asi jsem měl nějakou divnou kverulantskou náladu, když jsem na to koukal prvně a pak jsem kritizoval píčoviny. Jasně, že ta kamera je laciná, ale na druhou stranu bitky zabírá fakt špičkově a když k tomu připočtu i fakt, že se nestříhá jak o život, tak se u těch krásně přehledných soubojů dá zažít solidní orgáč. Navíc ještě s tím bombastickým hudebním podmazem by Mike Shinoda Fucking yeah!!! Jediný z čím mám v tomhle filmu problém je hlavní představitel, kdy bych si přeci jenom v podobný roli užil někoho kdo se umí nejenom slušně ohánět, ale má aspoň minimální herecký schopnosti. Iko Auwajs je hardcore zabiják o tom žádná, ale má charizma studený mrtvý ryby a prostě mi je mimo bitky extrémně nesympatickej, ale co naplat, to už bych chtěl asi moc. Každopádně velká spokojenost a určitě důvod ke změně hodnocení, tím spíš, že tohohle filmu který přišel z ničeho a byl doslova slepený na koleně je třeba si vážit, obzvlášť po tom co přišlo to pekelně vyhypovaný a brutálně překombinovaný Berandalovský pokračování, kde udělali klasicky to co se děje běžně poté co vznikne nějaký podařený film za málo peněz a udělá úspěch a na pokračování se hodí víc money ve snaze za každou cenu překonat originál a navrch z toho udělat nejlepší akční film všech dob z tím nejgeniálnějším scénářem a tomuhle já neholduju to je u mě jenom póza. Tenhle film je prostě jenom drsná, nekompromisní a brutální řežba co si na nic nehraje a tak to mám rád.80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gareth Evans | Hudba: Fajar Yuskemal | Produkcia: Ario Sagantoro | Distribúcia: Sony Pictures, Celluloid Nightmares, Stage 6 Films | Štúdio: PT. Merantau Films, XYZ Films | Rozpočet: 1,1 miliónov $ | Tržby: 15 miliónov $ || Drtič odpadu bez štipky ducha alebo myšlienky. Možno vo veku hormonálnej katarzie by ma to bolo bralo viac. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (29)

  • Po úspechu na filmovom festivale v Toronte sa filmové štúdio Sony Pictures rozhodlo pre komerčnú distribúciu do viacerých krajín sveta vrátane USA. (Pugo)
  • SWAT dodávka byla v tak špatném technickém stavu, že musela být pokaždé roztlačena členy štábu a herci. (eMeMko)
  • Když Tama (Ray Sahetapy) střílí na začátku filmu na muže klečící před igelitem, zastřelí tři z pěti a na čtvrtého už nemá náboj. Když se však otočí a zamíří ke stolu, za ním jsou vidět čtyři ležící těla. Pátý muž je v zákrytu. (Geriel)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

27.10.2021

Čtyřka Expendables už je téměř hotová, a tak nyní na veřejnost prosákla informace už i o tom, kdo nakonec ve filmu ztvární hlavního záporáka. Proti týmu vedenému Sylvesterem Stallonem a Jasonem… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

03.06.2020

Victoria Mahoney má za sebou jeden celovečerní film a pár seriálových epizod, jejím dosavadním kariérním vrcholem tak byla režisérka druhého štábu na Star Wars: Vzestup Skywalkera. Nyní ale dostane… (více)

Reklama

Reklama