Reklama

Reklama

Zátah: Vykoupení

  • Česko Zátah (více)
Trailer 1

Speciální policejní komando má za úkol proniknout do přísně střeženého domu a zneškodnit šéfa gangu. Tým je však brzy prozrazen a zbytek nájemníků stojí před jednoduchou volbou. Když se nepřidají na policejní stranu, budou už navždy bydlet zadarmo... Rama je mladý policista, který je povolán do nebezpečné akce. V chudinské čtvrti Jakarty je bytový dům, jehož horní patro obývá nebezpečný zločinec Tama Riyadi. Svůj dům pronajímá dalším zločincům, kteří mu ochotně slouží, žijí tam však i obyčejní lidé. Rama společně s dalšími asi dvaceti kolegy má za úkol nepozorovaně vniknout do domu a Tamu zlikvidovat, případně zajmout. Není to snadný úkol, dům je pomocí kamerového systému zcela pod zločincovou kontrolou. Když Tama zjistí, že mu do objektu vstoupili policisté, vyhlásí domovním rozhlasem, že každý, kdo pomůže zabít nezvané hosty, má od něj doživotní bydlení zadarmo. To je velké lákadlo, takže se rozpoutá velmi krutý boj na život a na smrt... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 220)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že tak optimistickou, odbornou terminologii budu nucen oprášit v souvislosti s opičím kočkováním s názvem, jenž se dá gúgl translátorem volně přeložit jako Srbský mamut, vysměju se mu do jeho žlutohnědého obličeje a zaťukám si posměšně čtyři centimetry nad šikmé oči. Tahle indonézská Smrtonosná smrt mě však přinutila zalistovat zažloutlými bordwellovskými příručkami, abych našel vhodné, seriózní výrazivo, jímž bych ji dokonale popsal a přitom si zachoval chladný nadhled erudovaného filmového kritika a imič sveřepého yntelechtuána. Po důkladné analýze díla, několikahodinové zralé úvaze a asi čtyřiceti vulgárních emailech s Mirkou Spáčilovou se neváhám odvážně úchylit k hravému, liberálně frivolnímu pojmu Absolutní meganámrd. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová pecka, která hormony provětrá jak nic jinýho. Přímočarej agresivní náhul, jenž šikovně leze po videoherních levelech nahoru, střídá prostředí i bojové techniky, a vrcholí neortodoxní bitkou na hranici fyzických možností (ale divákových!). Lahůdka přesycená živelností, žánrový absolutno. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Óda na nezlomitelného bojového ducha a kosti indonéských ranařů ve váhové kategorii Pet Shop od Mattela. Aneb jak si filmoví předáci v Jakartě řekli, že to těm thajským Tondům Jájům natřou, hezky "silat style". Nevím no, jakkoliv se musí nechat, že narozdíl od takového Tom Yum Goong se tu kdosi pokusil vytvořit cosi jako skutečný příběh (aby ho lidově řečeno zajebal pazúrom "takřka" bratrské sounáležitosti), tak i když je cosi skutečně pozoruhodného na dvaceti hitech nožem za pět sekund, po úvodním střelecko-fyzickém masakru jsem čekal něco onačejšího než přehlídku reálně nepřežitelných brutálních úderů, kopů a narážeček do štírka v černých hadrech. I bojové umění je potřeba umět dávkovat - takhle tvůrci vystříleli prach dost brzo, a do konce už jen zvyšovali laťku daleko předaleko za hranice směšnosti. Jedinou čestnou výjimku představuje emocionálně hutná špinavá bitka seržanta s Mad Dogem - u té jsem si říkal, že si sakra někdo spletl film, a že by to měl rozhodně dělat častěji. Jinak je to martial arts porno se všemi zmíněnými vadami i klady. Není v zásadě rozdíl mezi těmihle záležitostmi a třeba tanečními filmy jako Step Up - dějově a leckdy i herecky utrpení, technicky ovšem vynikající podívaná. Takže za ten lepší příběh desítka navrch proti Tom Yum Goong. To znamená 70%. PS: Opravdu by mě zajímalo jak se to může přihodit, že na opačných koncích světa se najednou urodí dva filmy s takhle moc stejnou "nosnou myšlenkou" jako Raid a Dredd, když údajně nikdo od nikoho neopisoval:) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hrstka policajtů, miliarda šikmookejch řezníků a barák, v němž by se i Chucku Norrisovi svíraly půlky hrůzou. Toť návod k úspěchu. Konečně si můžeme potvrdit, že aura výjimečného filmu, která se kolem téhle indonéské akční senzace od loňské premiéry na torontském festivalu během pár měsíců vytvořila, nelže. Serbuan Maut je film, který se opravdu nevidí každý den. Neskutečně nařachaná akční jízda, brutální, intenzivní, chvílemi až strašidelná, děsivá. Těžko tuhle parádu nějak detailněji komentovat, to se prostě musí vidět. Žánrová pětihvězda už dlouho nebyla takhle čistá :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film začíná úvodníma titulkama a končí závěrečnejma titulkama. A mezitím ? Akce, akce, akce, a zase jenom akce. Si na souboje jeden na jednoho, pošmákneš si. Si na souboje jeden na dva, pošmákneš si. Sii na souboje jeden na skupinu, pošmákneš si. Si na souboje na nože, pošmákneš si. Si na přestřelky, pošmákneš si. SI na obrazově stylovou natočenou akci, pošmákneš si. Co z toho plyne ? Jestli si na rychlý tvrdý akční filmy, tak tady se kurva dobře nažereš. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jason Statham by neprežil ani jedno poschodie. Nie je to po všetkých stránkach dokonalý film (predsa len by to chcelo výraznejšieho hlavného hrdinu), ale v rámci filmov s ázijskými bojovými umeniami je to asi najlepšia lomenica za minimálne 5 rokov. Intenzívna, tvrdá, brutálna, s fantastickou choreografiou a nápadito natočená. Navyše to navzdory očakávaniam nemá iba zápletku (ostré komando, jeden činžiak a horda "sfetovaných Cigánov"), ale aj dej, ktorý sa takmer blíži k príbehu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemějte mi ty tři hvězdičky za zlé, ale asi vážně chci od filmu víc, protože i když režisér s choreografem pochopili, co všechno lze z herců vyždímat (a že to rozhodně překračuje všechny myslitelné meze toho, co jsme doposud viděli), ten děj na mentální úrovni herní arkády prostě ve druhé polovině sklouzne do bolestného stereotypu a vlastně se už jenom opakuje dříve viděné, navíc ten finální souboj tím notně tratí na atraktivitě taktéž, takže pokud budu chtít v hospodě nad tímhle rozjímat, mohutně si loknu při vzpomínce na fígl s ledničkou, ale zbytek bude jak z té levné hlášky „…víš jak ten týpek zřeže toho druhého, ne?“, což asi napovídá mnohé o tom, že podruhé už bych to regulérně protrpěl; vlastně těm, kteří tomu pálí plnou palbu tak trochu závidím. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,1miliónaTržby USA $4,105,187Tržby Celosvetovo $9,297,407Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,716,471Tržby za predaj DVD v USA $3,495,859║ čistý priamočiary masaker, bez chvíľky oddychu, bez najmenšieho zaváhania ponúkajúci veľmi pôsobivé akčné divadielko toho najlepšieho čo len ázijská produkcia môže ponúknuť a ze ten rozpočet fakt parádička, príbeh jednoduchý ale za to účelový, pošmáknul som si! /95%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Prima jednohubka kolenem do ciferníku. Ke konci už trochu otravné, ale některé choreografie moc fajn (tedy z pohledu diváka, ne účastníka). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně brutální procházka po schodišti jednoho domu, kde se logika a myšlení postav vypíná a zapíná, stejně jako hlavní záporák zapíná a vypíná světlo na jejich chodbách. Je Indonésie nový HK 80. let? Možná, ale tenhle film nemá v současnosti srovnatelného soupeře. Bolelo to a já chci víc. A vůbec se za to nestydím. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prisluby traileru prevedene do reality. Priamociare, b-ckovo povabne, drave a choregrafiou napadne. Jednoznacne bojovka roku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude něco úchvatného ve stylu Města Bohů, či ještě spíše Tropa de Elite, ale je to jen tisíckrát viděná asijská rubačka ve stylu videoherní 3rd person akce, sice pěkně zaranžovaná, ale silně logice navzdory. A bez prvku interaktivity (to v případě, že by šlo o počítačovou hru) či silného příběhu (v případě filmu) je to po celkem slibném začátku z velké části jen stále dokola to samé...stereotyp akčního filmu - souboj za soubojem - a jelikož žádná jiná složka není přítomna, s ubíhajícími minutami se vkrádá nuda. Škoda... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čtu, jak to tady všechny namrdalo, tak já si to asi pustil pozdě a schytal už jen cumshot do huby. Jasně, bitky anomální a tvrdý. Kamera příjemně zběsilá, ale děje je tam tak na youtube video. Rozhodně to ale doporučim každýmu, koho potkám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOSTANU HO ZPÁTKY“..... /// Když nakráčí speciální jednotka do činžáku ve Španělsku, číhá tam infekce. Když jdou do paneláku kluci v Indonésii, zahrávaj si s fetem. Společný maj to, že pokaždý si kurevsky nahlas brousí kosu zubatá. Přehlídka choreo nápadů – jeden proti několika, policajti se předháněj s hajzlama, kdo sejme toho druhýho líp a efektněji, a nakonec každej (divák!) zjistí, že vlastně nejde o nic jinýho než o tu řežbu. Na důkazy vo tom, že všichni nejsou prohnilí sere pes! Jako přítel akce nemohu jinak. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli je lepší poldy uplácet nebo střílet (ty v Jakartě samozřejmě...). 2.) Seru na příběh, chcu akci!. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ***** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony Classics // Počet premietajúcich kín v USA: 881 // Otvárací Víkend USA: $961,454 // S úžasom tlieskam. Veľa režisérov by si z tohoto malo zobrať príklad, pretože je to ukážkový snímok o tom, ako má vyzerať krimi akčný žáner. Jednoduchý dej a akciou naložené scény, čo iné si priať...... 100% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Útok čirého fyzična, kterému nejvíc škodí jeho vlastní aura. Se značkou "akční podívaná roku" nebo dokonce desetiletí přichází zcela automaticky očekávání, že se z Raid vyklube něco víc než krvavá mlátička. Nevyklube a není to potřeba. V katalogu indonéských fatalit mi vařící adrenalin nejvíc stupňoval zdánlivě nenápadný, ale o to smrtonosnější Mad Dog Yayan Ruhian. Jeho hlavní představení, ve kterém se od gumových skoků, kliček a vývrtek postupně přechází ke sbírání posledního zbytku sil k co nejtvrdší ráně, doslova bere dech. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelá akcia a skvelý obrovský činžiak, ale s pribúdajúcimi minútami to začne stagnovať, hrdinovia sa na seba i vinou rovnakých kostýmov dosť podobajú (a teda je ťažké niekomu z nich držať palce) a po stránke logiky počíňanie údajne špičkového policajného komanda nemá valnú úroveň (bezproblémová likvidácia tých, čo strážili vonku na ulici). Dvojka je oveľa lepšia. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Laťka možností v akčním filmu byla opět posunuta. Trh bojových filmů dostal s druhým filmem protežujícím indonéské bojové umění pencak silat zdravou konkurenci, stejně jako o devět let dříve s příchodem thajského fenoménu v osobě Tonyho Jaa. "Zátah" nezatížený zbytečným dějem či profilací postav představuje splněný sen akčních fandů o takřka non stop jízdě. Z hlediska choreografie dech beroucí a co do řemesla adekvátně nápaditá horská dráha vedoucí zemí krve a bolesti staví maximálně na odiv možnosti lidského těla. Schopnost rány rozdávat i přijímat a adaptovat se při tom na konkrétní prostředí a jeho rekvizity je v tomto výkonnostně orientovaném spektáklu hlavní atrakcí. Byť coby intenzivní kino zážitek je "Zátah" zcela bezchybný, lze vznést výhradu, že po opuštění sálu splývá nekonečný příval akrobacie do jedné energické šmouhy. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dravé, přehledné a naturalistické souboje s velmi dobrou choreografií jsou prokládány velmi hloupými a špatně zahranými pasážemi, které se marně pokouší vysvětlit, co se vlastně děje a kdo a proč co dělá. Ty dramatické pasáže jsou skutečně tak špatné, že si nejsem jist, jestli je to tím, že jsou ti bijci skutečně tak špatní herci nebo je Evans skutečně tak špatný režisér. Ty dobré pasáže jsou totiž právě souboje, v nichž měl údajně místo Evanse prsty choreograf Yayan Ruhian. ()

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

27.10.2021

Čtyřka Expendables už je téměř hotová, a tak nyní na veřejnost prosákla informace už i o tom, kdo nakonec ve filmu ztvární hlavního záporáka. Proti týmu vedenému Sylvesterem Stallonem a Jasonem… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

Nadějná režisérka a drsný akční komiks

03.06.2020

Victoria Mahoney má za sebou jeden celovečerní film a pár seriálových epizod, jejím dosavadním kariérním vrcholem tak byla režisérka druhého štábu na Star Wars: Vzestup Skywalkera. Nyní ale dostane… (více)

Reklama

Reklama