Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

honajz 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Slušná animace, několik skvělých černých fórů (ale oproti tomu pár hloupých a nechutných), zajímavá myšlenka o davové psychóze a o tom, že existují i hodní lidé. Jenže vleče se to jak smažený sýr z bufetu, roztavený v mikrovlnce, chybí tomu svěžest, drajv. Spousta scén je tak zbytečných, protože jasných (ano, ve škole je otloukánek, ano, píšou mu na skříňku, ano, ten, co ho šikanuje, nemá v hlavě mozek, ano, tatínek mu nevěří) - prostě spousta klišé scén, a než si je povinně odbudeme, je půlka filmu pryč. Nakonec vlastně ani ten příběh není až tak zajímavý - proč je vlastně město nakonec zničené, když duchové v podstatě nic nedělají? A v tom je taky problém, že duchové nic nedělají. A temný mrak, vír, odkud se vzal? Co stojí za zlými silami čarodějnice? Najednou je vše vlastně pohodička, klídeček, stačí říct a je hotovo. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších animovaných filmů vůbec. Dalo by se říci, že je to animovaný šestý smysl v "komediálnějším" duchu se špetkou zombie. Komediálnější - to jsem schválně v předchozí větě uvedla do uvozovek, jelikož jsem se nezasmála ani jednou. Proč by mě mělo také bavit sledovat něco, co je na úrovni předškolních dětí a i ty by se mohly urazit? ParaNorman je zase jenom obyčejný kluk, který je outsiderem na kraji společnosti a nikdo jiný se s ním v podstatě nebaví - kdy už tohle téma někdo pojme nějak originálněji? Vyčpělé vtípky jako jsou například dvouminutové ječivé scény u automatu s jídlem, lekačky na oko a podobné nesmysly. Opravdu nic pro mě. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není pro malé děti, spíš tak 11+. I mně to chvílemi nahánělo husí kůži, a to je co říct. Zejména ten konec má skoro až epický charakter. Hudba je naprosto geniální (doporučuju unreleased version of Aggie Fights). Být trochu profesionálnější animace asi bych přivřel oko a pálil maximem, takhle zůstanu u 4 hvězd, ale za to jednoznačně zasloužených!!! 80% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku solidní překvapení. (Opět se ukázalo, jak je fajn nic od filmu nečekat.) Odkazování na hororové filmy (například hudba ála Carpenter) potěší, stejně jako zápletka, která by s malou obměnou mohla zvesele fungovat jako horor pro dospěláky. S obměnou a doplněním - ParaNorman působí spíš jako povídka roztažená na délku románu, což je škoda. Odpustíte-li Normanovi trochu toho klišé v první půlhodině, uvidítě atmosfericky (a výtvarně) povedené a zábavné dílko, které by si však rádo hrálo s Koralínou, ač na její "dospělost" nedosahuje. 70% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie roka 2012, až niekde za polkou to začalo byť konečne viacej zaujímavé a upútalo to moju pozornosť... bohužiaľ nedopomohli k tomu ani moji obľúbení zombies ani rozkošný burtík, ani odkaz na milovaného Jasona Voorheesa, ani dievča čo vyzeralo ako zo Silent hill a ani môj veľmi obľúbený štýl animácie....3* bohužiaľ. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama