Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Moc kreativní výtvarno a různé filmové odkazy...příběh není z nejoriginálnějších, ale to u filmu, na který chodí vetšinou děti či ti filmově poučení až tak nevadí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $56,003,051Tržby Celosvetovo $103,603,051Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,875,978 //počet predaných kusov 166,441Tržby za predaj DVD v USA $10,190,170 //počet predaných kusov 557,005║ Tak toto teda moc nevyšlo, absolútne mimo akéhokoľvek vkusu, nechápem pre akú vekovú kategóriu bolo toto cielené, lebo ako toto ponúknuť deckám je troška moc odvážne, lebo ako že rozprávka o duchoch a zombii bez lepšej nadsázky a k tomu samotná téma o čarodejniciach a ich likvidácii v podobe malého dievčatka?, no fúha, no a pre starších to tiež nemá akýkoľvek dobrý ťahák, lebo syrová alebo surová zábavnosť je tak troška mimo, občas sa na tých zvrhlostiach človek pousmeje ale časom to už ide cez chuť, nuž celkovo to je len dejovo otravné a taktiež tá bábková animácia na hrane vrátane 3D efektu. Jednoznačne jeden z najhorších animovaných počinov za posledné roky, kde záver nemá konca kraja. /videl v kine 3D verziu: 35%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER JE VÝROČÍ ÚMRTÍ ČARODĚJNICE. DUCHOVÉ SE PROBUDÍ, A ONA PŘIVEDE MRTVÉ ZPÁTKY.“ ... ,, ALE JÁ JSEM JENOM DÍTĚ!.....“ /// V rámci rovnoprávnosti už ty, co nemaj vyřešenou (předsmrtnou) minulost nevidí jen chlastající spisovatelé, (hluchý) holky, ale i děti. No dobře… vím, vím, malej Cole … dobrá, tak kromě něj je tu ještě Norman. Ale ten navíc řeší i čarodějnou kletbu… Musím uznat, že temný barvy + všechny ty odkazy a drobný fórky na jiný filmy mě bavěj (ale vysvětluj parchantovi, kdo byl Jason Voorhees…). Taky (a překvapivě) jsou tu i ,,fujtably“ (ale vysvětlujte jim, že si nemaj zakrejvat voko, ale smát se…). I proto si myslím, že ,,pohádka“ o dítěti s velmi zvláštním darem, který chtělo, aby jej ostatní lidi pochopili bude spíš pro nás starší, než pro davy capartů, mířících z mateřský školky na hromadnou projekci. (ale možná by to pro ně mohla bejt solidní náhrada za masový vraždy) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcíp nám pes a děti by se s ním chtěly ještě vidět. 2.) S děckama máme nakoukaný všechny hororový pecky. 3.) Thx za titule ,,NikkiNicotine“ a ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni. Skvela a originalne vypadajici animace, ktera pripomina Burtona, sice ne nejak extra originalni, ale na animak rozhodne zajimavej pribeh a celkove naklon spis k hororu nez ke komedii. Sem tam se povede nejakej slusnej forek, obcas je to lehce strasidelnejsi a vetsinu casu dej svizne odsejpa a po celou dobu bavi. Lepsi 4*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, kterou ocení spíš hororoví fandové, než děcka odkojená Pixarem. ParaNorman není nabytý třeskutým, natož infantilním humorem. I přes ty zástupy duchů a zombies dokonce není ani tak morbidní jako Koralína. Prostě se na něj hezky kouká, a to hlavně díky vymazlené animaci. Mě osobně nejvíc potěšily vtípky a odkazy na hororovou klasiku (Halloween, Pátek třináctého), ale cizí mu není ani sexuální harašení mezi dvěma postavami, z nichž jedna je buzerant... docela odvážný krok. Škoda jen, že těch creepy momentů je tak požehnaně málo. Nejdůležitějším faktorem pro hodnocení se ale ukázalo momentální rozpoložení: vidět to kdykoliv jindy, čtyři hvězdy bych možná nedal. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu to kazí konec, který trvá dvakrát déle, než by bylo nutné. Jinak sympatický film. Tak akorát odkazů pro hororové fandy, tak akorát primitivnějšího humoru pro děti. Tak akorát dvojsmyslů pro dospělé. Nic objevného a člověka zamrzí, že neudělal Norman ten chybějící krůček k něčemu víc ultimátnímu. Ale nezlobím se za to. Na pomezí tří a čtyř. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi originální animák, jehož sledování není vždy příjemné, nicméně celková pokřivenost námětu funguje kolikrát lépe než u posledních Burtonovek, o Koralíně ani nemluvě... Škoda že počáteční originalita a některé motivy posléze vymizí. Po animační stránce bezchybné... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další potenciální pecka obětí moralismu, rodinných klišé a dost pravděpodobně i nepovedeného českého dabingu. Uvidíme, co s filmem provede originální znění. Nechce se mi věřit, že by tvůrci veškerou invenci vyplácali na famózní stylizaci a v dialozích pak řezali až na pár výjimek (Hokej!!!) rutinu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od pohledu je jasné, že co se týče cílové skupiny, Norman cílí spíše na mladší diváky. A nebudu mlžit, je to škoda. Chris Butler sepsal celkem povedený scénář, ale na Pixar to prostě nemá. Druhou slabinou je animace, která nemusí sednout každému. Neřekl bych, kdyby film startoval v přelomu tisíciletí, ale u animáku z roku 2012 bych si představoval větší péči. Je jasné, že malé studio Focus určitě nedisponuje podobným kapitálem jako třeba Dreamworks, takže se to dá pochopit. To ale dětem zřejmě vadit nebude. Hlavní je zábava. Pár vtipných scének se ve filmu najde, ale občas jsem se i nudil. Jak jsem psal na začátku, je škoda, že autoři chtěli připravit Normana pro ty nejmenší...60% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo? Trochu ta atmosféra a pak ten vtípek na konci "Myslím, že se ti bude můj přítel líbit..." u toho jsem se zasmál. Zbytek byl rozporuplný, chvíli se to snaží být melancholické, pak to hraje na hororovou strunu a pak je to sladké a patetické až hanba. Mělo to chvíle, které byly fajn, nápady, které stojí za to ocenit jako třeba zjištění, že nejděsivější na světě je "rozlícený dav" a to děvče co zapálilo a házelo růžového plyšáka tomu vévodilo. No a pak to mělo ty momenty přeslazené, které většinu těch pozitivních vln, které jsem cítil posílali do kopru. Stačilo mi třeba když výše zmíněné děvčátko pak dávalo zombíkovi zpět ruku, rázem bylo po oblibě... Jistě je to film i pro děcka a ty by něco silnějšího asi nedaly a tak muselo vše nejspíš skončit tak jak to skončilo, ale mě to prostě nenadchlo a nepotěšilo. Takže je mi líto, ale za ten výrazový kolotoč s pro mě ne příliš povedeným koncem dám jen 6/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mne osobne tento druh animácie nesedí. Potešil, ale pokus vytvoriť strašidelnú rozprávku pre najmenších. Pár vtipných scén zabodovalo, ale nebolo to nič mimoriadne z čoho by človek jasal - 60%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný a milý, velmi strašidelný a zároveň velmi smutný animák. Nezvyklá kombinace? Rozhodně. Ale tím spíš se mi Norman líbil. Originality je v něm více než se může na první pohled zdát a poselství, které chce předat, není zdaleka určeno jen dětem. A ty vizuální nápady - kéž by průměrný hraný film (nejen hororový) měl alespoň třetinu z nich! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Děti se mu smějí, že vidí prý duchy a Normanovi nezbývá než žít svůj vlastní život. Ale jednoho dne se vše zvrtne. Graficky vypracované, ale příběh malinko pokulhává a proto pouze před branou lepšího hodnocení. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti, který mě moc nenadchl. Dost scén se mi příčilo a i hlavní děj mě moc neoslovil. A když se k tomu přidala ne moc kvalitní animace, tak to prostě spadá do průměru, ze kterého to nemá šanci se dostat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dosti promarněná šance. Výborný námět, který se mohl s přehledem stát novou Koralínou a spol. a děti by si u toho mohli vyměňovat trenky, je zde ovšem většinu času nevyužit. Místo hromady hlášek, odkazů a výborné atmosféry se dočkáme jen slabounkého příběhu a nudných moralitek. Pár slušných nápadů a hlášek se najde, ovšem celkově to vůbec nedrží pohromadě a dospělejší divák se i přes účast zombíků začne ke konci už dost nudit. ()

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama