Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

salalala 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a příjemně překvapen. Z tuctového námětu dokázali tvůrci vytěžit hodně a složit v podstatě milou poctu zombie hororům. První dejme tomu třičtvrtina stopáže šlape perfektně, má temnější atmosféru (nejmenší děti bych možná nechal doma) a servíruje i příjemné fórky. Sem tam se objeví narážky na horory a nemá to vlastně žádný problém. Pak se to ale kdovíproč zadrhne, svěží tempo zpomalí a úroveň malinko klesne. Najednou jde všechno stranou a na povrch vyplouvá okoukané poselství o tom, že ti utlačovaní bývají nejstatečnější a každý podivín má něco do sebe. Je to opravdu škoda, protože našlápnuto to má více než dobře a poměrně to baví, tohle ale výsledek zbytečně sráží. Konec už je zkrátka takový nijaký a očekávaný. Dabing sice není špatný, je ale trošku infantilní a docela rád bych viděl originál, který by to mohl posunout na jinou úroveň. Ještěže tvůrci zvolili bláznivou a pořád ještě neotřelou loutkovou animaci, čímž získávají body navíc. U mě za slušné čtyři a 70%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Technicky skutečně výborný film, který potěší každého příznivce tohoto žánru i této formy podání. Příběhově však jde o průměr, který si toho hodně bere z atmosféry Burtonových filmů, ale přitom se jim ani zdaleka nevyrovná. Ano, jisté poselství tam samozřejmě jsou, ale ty už jsme viděli lépe zpracované jinde. Přesto ale ten průměr to alespoň má. 65% ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Pomalej rozjezd, ale druhá půlka odsýpá parádně, silná burtonovitost těší, náhrada za Tima je tohle solidní, Norman má fajn atmošku a vysolí i pár pecklovních hlášek plus hodně hodně působivý finále se silnou citovou dohrou. Cílovka filmů od Laiky je bohužel specifická a úzká a o to víc se musí jejich tvorba cenit. Z čistě osobních sympatií sázím rád čtyřku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slušný animovaný film určený nejen pro děti, ale i dospělé. Dá se tu narazit na slušnou atmosféru, nechci říkat děsivou, ale určitě je poutavá a děj díky tomu rychle odsýpá. Kromě spousty hororových pod-odkazů, dvousmyslných narážek a humorných situací (nejen těch s černým nádechem), mají i jednotlivé postavy docela zajímavou charakteristiku. Nechci tady tvrdit, že se z Normana posadíte na prdel, ale podobně jako „Coraline“ určitě stojí za zhlédnutí. Navíc český dabing nebyl tentokrát zas až tak hrozný.70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tieto filmečky od LAIKI mi začínajú chutiť viac, ako tie dnešné predražené CGI animáky, hlavne vďaka svojej ( relatívnej ) realistickosti. Tie postavičky majú viac života a na môj vek aj všeobecne viac zaberá takýto druh animácie ( hlavne kvôli mašinám vo svojom obore, akými boli Ray Harryhausen či Karel Zeman ). Do toho primiešané skvelé hlášky, odvážne scény ( teda na detský film ) a výborná atmosféra. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama