Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo vám poviem, Norman je môj nový hrdina. Osamelé chlapča, ktoré sa vyžíva v béčkových zombie krvákoch a popritom vidí mŕtvych ľudí. Vo filme sa dá nájsť zopár odkazov na nejakú tú hororovú klasiku. Celé je to vtipné, hýri to farbami, mierne to pripomína burtonovské kúsky a nemohol som zbaviť dojmu, že prostredie mi mierne pripomína nemecký expresionizmus. V podstate tam žiadna budova a ani dvere nemali symetrický tvar. Fandovia starých hororv by si mali určite toto pozrieť, ako sa obľúbení duchovia, zombieci a čarodejníci môžu nenásilnou formou pretaviť na PG postavy. P.S.: ak vás zaujal táto rozprávka, mrknete si Planétu 51, ktorá v podobnom duchu rieši americké horory z 50.-tych rokov minulého storočia. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V Normanovi se určitě poznal nejeden fanoušek hororových filmů a s úsměvem na rtech zavzpomínal na své začátky, kdy se bál třeba i panenky Chuckyho (ehm :-), ParaNorman je totiž poctou tomuto žánru a tak vy můžete jen odhalovat, kolik a kde na vás mrkne odkaz na nějaký ten horor (mě nejvíc potěšilo Normanovo vyzvánění mobilu (theme song z Halloweenu/, bo mám úplně to samé :-). Jenže... film je, narozdíl od sestřenice Koralíny, jedna velká nuda a hlavně- bez temné atmosféry, kterou Coraline tolik oplývala (v rámci animovaných filmů). Norman sice vypadá jak výše jmenovaná, resp. vizuál je i tady opravdu vyvedený, jenže je to celé takové ňuňu ťuťu, jak novější animáč od Disneyho. Což je škoda a promarněná šance zaskórovat v žánru, kde se v poslední době moc neurodilo (ani Burtonův Frankenweenie to nevytrhl). Takhle si na to nejlepší budete muset počkat až se závěrečnými titulky a to jen v případě, že jste fanoušci kapely The White Stripes- zazní tam totiž jejich pecka Little Ghost ;-) ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Podepisuju se pod Tosima. Výtvarně netradiční, i když ta styliza už několikrát realizována byla. Příběh nic převratného, ale je to poutavé, baví to, několik věru zábavných siuací je a svým temnějším zpracováním mi to připomělo animovaný film V tom domě straší. Nenudil jsem se. Slabší 4*. PS: Po rozležení v hlavě stahuju hodnocení na 3*, protože 4* jsme dal Rebelce a ta je, jakožto animovaný film, podstatně lepší a i V tom domě straší mě bavilo víc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný a milý, velmi strašidelný a zároveň velmi smutný animák. Nezvyklá kombinace? Rozhodně. Ale tím spíš se mi Norman líbil. Originality je v něm více než se může na první pohled zdát a poselství, které chce předat, není zdaleka určeno jen dětem. A ty vizuální nápady - kéž by průměrný hraný film (nejen hororový) měl alespoň třetinu z nich! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem to čekala lepší. Už jenom ta "animace" nebo jinak řečeno ztvárnění nebylo nejlepší, nejmodernější a nekoukalo se na něj zrovna příjemně. Ale za to příběh byl celkem dobrý i se zábavnými, strašidelnými a dramatickými částmi. Myslím, že délka snímku plně stačila, kdyby to bylo delší asi by to nudilo až moc. Je to opravdu čistý průměr. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama