Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cassie a její tři přátelé ze střední školy se vydají na párty, kde se potkají s podivnou partou lidí. Ti začnou naše hrdiny pronásledovat, až dojde k autohavárii, při níž zemře přítel Cassie. Dívka se nemůže ze smrti svého přítele vzpamatovat a navíc se začnou dít podivné věci. Její mrtvá láska ji navštěvuje ve snu, ale i za denního světla, objevují se a zase mizí pronásledovatelé - drsný muž, chlapec bez tváře, dívka - médium. Její dva zbylí přátelé se začnou chovat nepřátelsky, útoky lidí, které nikdo nevidí, se začínají stupňovat, roztáčí se kolotoč podivností. Jedinou útěchou je jen mladý kněz, který ale zemřel před mnoha lety. Nic není jasné, ani to, kdo je tady živý a kdo mrtvý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý mysteriózny teenage horror o dievčati Cassie, ktorá prežije autonehodu pri ktorej zomrie jej priateľ. Zabehnúť sa následne späť do života jej pomáhajú priatelia (Wes Bentley a Eliza Dushku), no zdá sa, že ju zároveň začínajú prenasledovať aj divné psychopatické typy. Do toho ju začne navštevovať aj mŕtvy priateľ a Cassie si prestáva byť istá tým, čo je vlastne realita. No, ona si vlastne svojím spôsobom istá je, ale pochybujú o nej všetci ostatní:-) Film je vcelku sympatický, napínavý, má dobrý spád a slušných hercov, no občas sa snaží byť zbytočne prekombinovaný, čo sa prejaví hlavne v závere. Pritom finálna pointa až taká originálna nie je, mohli sme ju vidieť aj v lepších hororoch a vnímavého diváka môže napadnúť už v polovici filmu. Ale pozeralo sa to naozaj dobre a v budúcnosti by som sa zrejme nebránil ani nejakej tej repríze. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé! Slušný a trošku iný teenagerský tajomný thriller ktorý našťastie skončí skôr ako začne byť až príliš prekombinovaný. A myslím že tá kočička je tu Melissa Sagemiller. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná motanica, ktorá síce so sebou nepriniesla nič nové, ale aspoň pobavila... Tento námet sa mi páči, len škoda, že na to, ako to bolo prekombinované, tak to bolo už veľmi skoro predvídateľné. Čo je vo veci bolo jasné už po pár minútach. To ale zrejme súvisí s tým, že sa dejová linka zubami-nechtami držala starej dobrej osvedčenej schémy, ktorú som už mal možnosť vidieť niekoľkokrát v podobných filmoch, a musím priznať, že niektoré z nich boli o dosť lepšie, minimálne v mysterióznom základe a s tým súvisiacou atmosferickou stránkou. Inak nič proti C. Affleckovi, veď je to čerstvý držiteľ oscara, no tu znel akoby mal sústavne privreté gule vo zveráku. Lepší priemer. 65/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Konečně můžu říct že jsem viděl všechny filmy od Stephena Carpentera. Co k něm můžu říct? Jen to že to jsou průměrný blbosti na jedno zkouknutí. A bohužel Duše mrtvých jeho průměr podráží. Film má zajímavý příběh o tom žádná a konec je celkem překvapující, a hudba od Lichta je parádní. Ale celkově film natočil strašně pomalu a nezajímavě. Herci v té době ještě ne moc známý Affleck a Dushku se tu moc nepředvedou. Film vyzní do prázdna hodně rychle. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nudný, šedivý a fádní, navíc ještě zmatený a snažící se být originální ....podtrženo, sečteno - sračkoidní béčko ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dosti nevýrazné, přesto se na to dá dívat (možná kvůli Elize Dushku :-) ). Jinak se film snaží být originální, ale ve výsledku je spíš zmatený a po několika hodinách zaručeně zapomenete... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA FAMILY - Dal jsem tomu 40 minut a pak přišlo nekompromisní přepnutí. Troufám si tvrdit, že po shlédnutí x desítek hororů mám čuch na to, jestli se film zajímavě rozjede, a nebo bude mít překvapivé rozuzlení. Instinkt mi říkal, že se nic takového dít nebude. Prostě nuda, nic víc se k tomu říct nedá. Casey Affleck je dobrý herec, ale tato role mě k němu nesedla a nebavila mě. 35% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl ešte na vhs-ke,a viem že sa mi páčil.Nezabudol som na tento film,len som zabudol názov.Tak som prešiel celú Čsfd a pýtal som sa aj niektorých odborníkov na horory a aj tak nikto mi nevedel poradiť.Až raz som prechádzal profil George Stobbartovi a tam som ho našiel,tak ešte raz ďakujem.Ale naskytol sa ďalší problém a to zohnať ho.Tiež som moc nepochodil u ľudí ktorí ho majú.Tam mi zas pomohol Viny 95501,ktorému tiež ďakujem.To len na začiatok aby ste vedeli,že v niektorých prípadoch zohnať film,ktorí ste videli pred rokmi a nie je moc známi,musíte vynaložiť pomaly nadľudské schopnosti aby ste ho získali,ale keď ho získate tak to stojí zato.Prešlo asi dvanásť rokov od posledného pozretia a musím dodať,že vtedy som mal na filmy iné nároky ako mám teraz,ale v tomto konkrétnom prípade sa mi nároky nezmenili.Film má v sebe myšlienku ale aj napatie.Je to taký svieži teen horor,s veľmi príjemnými hercami.Je pravda že ako plynie dej tak vám začína dochádzať o čom to vlastne je.Hlavne pred koncom bol zbytočne komlikovaný,a tam to už nezvládol.Malo kedy sa mi stane že ma bavia všetci herci vo filme ale hlavne E.Dushku a aj M.Sagemiller,ktorej to bola prvá rola,ktorú zvládla s prehľadom.Chcel som dať 4* ale som rád že som si ho mohol pozrieť tak zato dávam plný počet. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Film se sice ztratí v dilematu "co je sen a co realita", ale přesto je velice vizuálně působivý, a to nejen estetickou krásou hlavních představitelek. Je tu spousta barev a světla a větru, jsou tu silné momenty. Je to samozřejmě kýč, ale velmi pěkný a docela i napínavý. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor. Pochybuji, že by tento film nahnal strach nebo pocit hororové hrůzy a atmosféry i pětiletému dítěti. Kdyby nebyl film oficiálně uváděn jako horor, tak by divák horor neočekával a vyznělo by to všeobecně líp. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní thriller který je neskutečně zmatečný. Vyprávění příběhu není špatné, ale je tak rychle prostříhaný, že se v tom dá lehce ztratit. Rozeznat co je ještě skutečnost, co sen a co vidina dá docela práci. Nepřehnal to střihač trošku? Krátká stopáž snímku tomu odpovídá. Rapidně se tu tlačí na pilu a tomuto snímku to velmi uškodilo. Škoda. Nemuselo by to být jinak vůbec špatné. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám červená knihovna. Spousta vztahů, sem tam náznak nadpřirozena, sáhodlouhé dialogy. Tohle opravdu nemusím. A pak neustálé opakování jednoho prvku, totiž zdánlivého pronásledování mi začalo lézt na nervy. Nemohl jsem se dočkat konce. Ten sice dal filmu smysl, ale stejně to byla nuda. 201402267649/8211 ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Velmi prostinké,nechápu,že jsem to vydržel sledovat až do konce!Opravdu se to hodí tak na odpoledne na Novu či Primu!!! ()

Elemmírë 

všechny recenze uživatele

Filmy ve kterých se prolíná skutečný děj se sny hlavních hrdinů může být dobrý pouze v případě, že takový film má celkový smysl a že těchto prolnutí reality se sny není tolik, že se v tom nakonec divák ztratí. Zd se to bohužel nepovedlo. ()

Reklama

Reklama