Reklama

Reklama

Rút

(festivalový název)
  • Bulharsko Ruth
všechny plakáty
Bulharsko, 2009, 52 min

Obsahy(1)

Po odchodu manželky i snachy zůstane Ivajlovi na krku malá vnučka Ruth. Navenek tvrdý chlapík Ivajlo má pod drsnou slupkou dobré srdce, a když selže pokus vrátit vnučku zpět matce, najde si novou práci a Ruth vychovává společně s partou svérázných lodníků. Závažné sociální téma natočil režisér s lehkostí a humorem. (Camac)

Recenze (3)

lena60 

všechny recenze uživatele

Především scénáristicky hodně nevydařené. Námětem k filmu byl dle režiséra Šiškova skutečný příběh staršího muže, který se zamiloval do své snachy. Na tuto skutečnost je nabalen velmi mizerně a nepravděpodobně vyfabulovaný příběh malé holčičky Rút, která zůstane na krku bezradnému dědečkovi...Roli dědečka si zahrál režisér Ivaylo Hristov, jehož film Stopy v písku byl také uveden na Letním filmovém maratonu ve Vsetíně. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

(Viděno na LFM 2011 ve Vsetíně za přítomnosti režiséra) Režie: Vladimír Šiškov. Šestiletou dívku Ruth nechá matka v domě dědy Ivajla a poté, co se o Ruth odmítne starat babička, Ivajlo se rozhoduje, jestli se o ni má sám postarat nebo najít jiné řešení. Nakonec se rozhodne najít její matku, ale i přestože se jim ji podaří vypátrat brzy, cesta bude mnohem delší, než se zdálo a na nějaký čas se usadí v přístavu mezi lodníky. Osobně mě film bavil, ale jako celek mi přišel nevýrazný a když se teď snažím na něj vzpomínat, jde to jen těžko. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, jako by to byl teprve takový polotovar (o tom svědčí i stopáž), který by se dal rozvést ve velmi solidní film.... ()

Související novinky

Letní filmový maraton Vsetín

Letní filmový maraton Vsetín

07.06.2011

Letní filmový maraton 2011 (kino Vatra, 10. – 12. 6. 2011) bude největší souvislou přehlídkou bulharského filmu v České republice. Program nabídne 11 bulharských snímků. Hlavní téma BULHARSKÝ FILM… (více)

Reklama

Reklama