Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Recenze (78)

Morien 

všechny recenze uživatele

Depresivní, zmatečné, nejednoznačně vymezené. Některé momenty mi přišly velmi skvělé, ale celkový chaos ve tvůrčím záměru z toho dělá ve výsledku jen inconsequential borčus. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stylová, vizuálně podmanivá romance s áčkovým mezinárodním castingem a dokonalou ústřední dvojicí. Shia LaBeouf i Evan Rachel Wood jsou úžasní. Miluju je oba a tady se dalo těžko rozhodovat, na koho se mám dívat dřív:) Jestli na Shiu, který opět dokáže jakékoliv své emoce vyjádřit pouhým pohledem (ty jeho oči mají nesmírnou hloubku, je v nich soucit, zranitelnost i krása), nebo na Evan, která je tu opět "completely stunning." A chcu tu její bundu!:) Když se na scéně objevil Mads Mikkelsen, pomyslela jsem si "Ale, Hannibal přišel..." :) V jedné ze závěrečných scén jsem regulérně začala brečet, protože Shia začal také. A bylo to tak skutečné, tak realisticky podané. Ten kluk v sobě něco má, něco, co ze sebe v takových emocionálně vypjatých, nebo citlivých scénách ve filmech dostává. On to prostě nehraje. Tak to na mě působí. The Necessary Death of Charlie Countryman nabídne možná (ne)standardní love story, ale oháknutou do slušivého vizuálu, podpořeného Rumunskou lokací a s našlapaným soundtrackem. Jemný, decentní humor snímku také prospěl. A nikdy bych nečekala, že dva své oblíbené herce uvidím jet společně v trabantu:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by niekto z obsahu nadobudol dojem, že by snáď “Charlie musí zomrieť”, mohol byť dejovo obdobným zážitkom, ako v prípade snímku “Rómeo musí zomrieť”, môže si smelo prepláchať oči kyselinou. Jedná sa totiž o z 80-tich minút absolútny “slow-emotion and motion” drama počin, ktorý pookreje až v záverečnej dvacke. Je to navyše príbehovo príliš idealistické nato, aby to bola akceptovateľná pravda. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Reklama na trabanta, charisma Madse Mikkelsena, erekce Rona Weasleho a šílený akcent Evan Rachel Wood v totální videoklipové divočině, která nedává moc smysl. Kouká se na to ale docela hezky a Moby se na soundtracku celkem vyřádil. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Netradiční bukurešťská love story, ve které se celkem zručně žongluje s hned několika žánrovými škatulkami. Polonahou Evan s přízvukem i čím dál lepšího Shiu jsem si vychutnal plnými doušky, jen houšť takových od reality odtržených nezávisláren! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Bond by očividne chcel byť Boyle, ale na to aby sa k nemu aspoň priblížil by sa nemohol brať tak smrteľne vážne a ovládať aspoň základy remesla. Samoúčelné, blbé a veľmi málo zábavné. Fakt otrasný a neznesiteľný patvar a ďalšie utvrdenie v tom, že dômyselne zapracovať (video)klipovú estetiku do svojho diela nedokáže len tak hocikto. Hviezda za Mikkelsena, Schweigera a Bukurešť... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný výkon Shia LaBeoufa a Madsa Mikkelsena! Rumunské prostředí se vážně skvěle hodilo do celého příběhu a podpořilo takovou tu gangsterskou atmosféru. Pointa je dobrá, ale možná až moc romantická. Co ale musím ještě zdůraznit je skvěle se hodící hudba do každé scény. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak tahle šílenost mi dnes vážně sedla. Svým způsobem béčkový příběh, který je ale natočen tak ujetě, že mi to prostě nedá a zase jednou po čase zamhouřím očko. Navíc, převážně oblíbení herci + MM, solidní muzika a konec, který se mohl odehrát snad jen v Bukurešti. A jsem moc rád, že jsem film zvedl (zatím) aspoň na těch 61 procent. Určitě si to zaslouží. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako celok ten príbeh nebol nič extra, uznávam ... aj keď malo to pár svetlých momentov. No a ešte skvelú muziku, vizuál, zaujímavé spracovanie, no a Shiu, ktorý ma baví čím ďalej viac. A Mads to bola tiež nádhera. Hádam ste to nebrali vážne, priatelia. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bizarním způsobem zábavné a originální, po přechodu na thriller dost nezajímavé a ke konci (přestože to mělo být asi nejvíce napínavé) nudné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, do ktorého pritiahli kvalitných hercov, ktorým sa páčia rôzne filmové experimenty a pritiahli ich až do Bukurešti. Čo bolo cieľom filmu je ťažké odhadnúť, ale ak zámerom bolo odradiť ľudí od návštevy Rumunska, tak sa to podarilo. Príbeh balansuje na hranici spánku a narkotických vízií a zároveň romantiky. Shia LaBeouf zároveň potvrdil svoj imidž neokrôchanej hviezdy, ktorý sa kľudne predá aj charizmou spotených vlasov, pričom si v rámci natáčania aj reálne zadrogoval, čomu sa možno potešil viac než honoráru. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Videoklipový art, v němž je vše špatně od nezvládnutého vyprávění až po nedržení se určitého žánrového vzorce. Fredrik Bond míchá páté přes deváté a nabízí divákovi nesrozumitelný příběh, kde náhody, klišé a samoúčelnost stylistických řešení nabírají neskutečných výšin. V téhle podřadné rumunské odysee za něco stojí maximálně herecký výkon Madse Mikkelsena. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Když člověk přistoupí na to, že se to odehrává v jakémsi podivném alternativním světě (rozhodně ne na Zemi), není to zas tak špatné. Prostě běžná bezmyšlenkovitá oddechovka na vyplnění znuděného večera. Vtipy s pletením Bukurešti a Budapešti trapné, tomu se můžou smát opravdu jenom američani. Akorát je tady jeden velký otazník - jak se to sakra dostalo do soutěže v Berlíně? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tento film je za a) veľmi zábavný trash, alebo za b) psychologická dráma / podobenstvo o dvoch pacientoch špeciálneho oddelenia psychiatrie pre mladých ľudí, ktorým práve zomreli rodičia... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože dost nepovedená herecká dvojka, kde jste se to přidaly. Hold je toho moc co mě nebaví a vždycky se snažím najít aspoň trochu dobrého. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Budu spoilerovat. Charliemu zemřela matka. Ještě než byla do hrobu dána, zjevila se mu a nasměrovala ho do Bukurešti. Proč? Bůh ví, protože o žádném dědečkovi nebo tetičce nebyla zmínka. Cestou do Rumunska se v letadle Charlie seznámí s Victorem. Victor usne a už se neprobudí. Ale přesto ještě po smrti stačí mladíka pověřit posláním, aby předal jeho dceři čepici. No a do té dcery, Gabi se jmenuje, se Charlie na první pohled zamiluje Jenže ouha. Je tu mafiánský boss Nigel, který je ke vší smůle Gabiným manželem a ačkoliv jim to moc neklape, nehodlá se Gabi vzdát. A k tomu všemu se tu objeví kazeta coby předmět doličný proti Nigelovi, což spustí pomatené běhání po rumunské metropoli a dojde i na facky. Nalákali mě Mads Mikkelsen, Til Schweiger a Vincent D'Onofrio, ale prostor dostal jen Mikkelsen a to bylo asi tak jediné pozitivum celého filmu, ačkoliv na E.R.Wood je docela hezký pohled. Ale jinak se jednalo o žánrový mišmaš, který nebyl ve finále ničím. Jen snahou o nějaký pomatený art, jemuž nehodluji a nejspíš i snahou o nějakou hlubokou myšlenku o smyslu bytí a nebytí, kterou jsem nerozpoznal a ani o to nestojím. A paf nejsem ani z Mobyho hudby, která je dlouhodobě příšerná. 30% je maximum. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najnadupanejší soundtrack. Ak by som mal vypichnúť jednu vec, ktorá je naozaj vo filme bezchybná tak je to hudba. LaBeouf tradične dobrý aj keď sa trocha hrá na Cruisa v Bukurešti - čo znamená - že furt uteká(v Bukurešti).MIkkelsen a Schweiger hrajú prvú ligu. Ich sadizmus je uveriteľný a celkovo sú to asi najlepšie vykreslené záporné postavy. Tiež za veľmi dlhú dobu. Má to odľahčenie v podaní dvoch britov a celkovo sa to celé nachádza v peknom prostredí. Lenže romantická línia je tak nefunkčná až to zabolí. A bohužiaľ na nej jedinej stojí celý film. Na začiatku to vyzeralo ako nový, netradičný príbeh. Neuveriteľne som sa tešil na to, čo to prinesie. A po pol hodine to začalo upadať. A upadalo to do konca. Prišli síce nejaké pekné scény podfarbené krásnou melódiou, ale odrazu to bolo ploché, efektné a bohužiaľ predvídateľné. Zlý koniec, nefunkčné napätie a romantika vycucaná z prsta. Mimo to je to celkom znesiteľný experiment. Vyšumí z hlavy, ale neuveriteľne rýchlo. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být výborný, zejména námětem, ale výsledek celkově bohužel za moc nestál ... Bukurešť byla krásně natočená, z Rumunů nedělali blbce, Mads Mikkelsen byl výtečný. Bohužel jen on. Vypadalo to, jako by si táta o víkendu s dětma zahrál divadlo, aby jim udělal radost. ()

Reklama

Reklama