Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Když člověk přistoupí na to, že se to odehrává v jakémsi podivném alternativním světě (rozhodně ne na Zemi), není to zas tak špatné. Prostě běžná bezmyšlenkovitá oddechovka na vyplnění znuděného večera. Vtipy s pletením Bukurešti a Budapešti trapné, tomu se můžou smát opravdu jenom američani. Akorát je tady jeden velký otazník - jak se to sakra dostalo do soutěže v Berlíně? ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pokus o velký emocionální zážitek a zobrazení hloubky lásky. No heci pestře obsazení. Kde Mads Mikkelsen tu hraje opravdu počertech "Cool" drsňáka. Til Schwiger bohužel nemá tolik prostoru, ale když je na scéně, tak se z ničím nemazli. Mohlo by tihle dva fungovat lépe, kdyby byl film více ponurý a zabýval se spíše podsvětím než láskou. To mě přivádí k Shia LaBeoufovi, který ve scénách, kdy běží jako o život (no někdy o ten život vážně běží) poukazuje na svůj krásný pocit z naplňujících se pocitů lásky. ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Kam až mě můj nezměrný obdiv k MM dovede? Nemohl by být Mads trochu ohleduplnějš ke svým fanouškům a nehrát v tak neskutečných sračkách? Nesmyslná, neuvěřitelná zápletka. Strašlivý obsazení a hrecký výkony. Kde vyštrachali Evan Rachel Wood netuším - asi naplňuje režisérovu vizi o krasavici z východu. Od půlky filmu jsem si přála, aby Charilie zemřel nějakou obzvláště strašnou a bolestivou smrtí, protože by si to tak idiotská postava opravdu zasloužila. Jediný, co by se při troše dobrý vůle dalo snad pochválit, je hudba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Budu spoilerovat. Charliemu zemřela matka. Ještě než byla do hrobu dána, zjevila se mu a nasměrovala ho do Bukurešti. Proč? Bůh ví, protože o žádném dědečkovi nebo tetičce nebyla zmínka. Cestou do Rumunska se v letadle Charlie seznámí s Victorem. Victor usne a už se neprobudí. Ale přesto ještě po smrti stačí mladíka pověřit posláním, aby předal jeho dceři čepici. No a do té dcery, Gabi se jmenuje, se Charlie na první pohled zamiluje Jenže ouha. Je tu mafiánský boss Nigel, který je ke vší smůle Gabiným manželem a ačkoliv jim to moc neklape, nehodlá se Gabi vzdát. A k tomu všemu se tu objeví kazeta coby předmět doličný proti Nigelovi, což spustí pomatené běhání po rumunské metropoli a dojde i na facky. Nalákali mě Mads Mikkelsen, Til Schweiger a Vincent D'Onofrio, ale prostor dostal jen Mikkelsen a to bylo asi tak jediné pozitivum celého filmu, ačkoliv na E.R.Wood je docela hezký pohled. Ale jinak se jednalo o žánrový mišmaš, který nebyl ve finále ničím. Jen snahou o nějaký pomatený art, jemuž nehodluji a nejspíš i snahou o nějakou hlubokou myšlenku o smyslu bytí a nebytí, kterou jsem nerozpoznal a ani o to nestojím. A paf nejsem ani z Mobyho hudby, která je dlouhodobě příšerná. 30% je maximum. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak tahle šílenost mi dnes vážně sedla. Svým způsobem béčkový příběh, který je ale natočen tak ujetě, že mi to prostě nedá a zase jednou po čase zamhouřím očko. Navíc, převážně oblíbení herci + MM, solidní muzika a konec, který se mohl odehrát snad jen v Bukurešti. A jsem moc rád, že jsem film zvedl (zatím) aspoň na těch 61 procent. Určitě si to zaslouží. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bukurešti (Rumunsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama