Reklama

Reklama

Tekken: Blood Vengeance

  • Japonsko 鉄拳 ブラッド・ベンジェンス (více)

Obsahy(1)

Anna Williams, jež pracuje pro G Corporation, pošle čínskou školačku Ling Xiaoyu jako špionku na střední školu do Kjóta, aby tam zjistila co nejvíce o studentovi jménem Shin Kamiya. Annina sestra Nina, která pracuje pro rivalskou korporaci Mishima Zaibatsu, však má o studenta také zájem a vyšle do stejné školy humanoidního robota Alisu Bosconovitch. Xiaoyu a Alisa se potkají a skamarádí hned první den, ani jedna z nich však netuší, že jsou ve škole ze stejného důvodu. (Raztubyl)

(více)

Recenze (49)

Zíza 

všechny recenze uživatele

To bylo ještě horší než film z roku 2010 a to tvůrci slibovali, jak svou chybu roku 2010 tímto filmem napraví. A ono prd. Naprostá ztráta času i peněz do filmu vložených. Animace byla pěkná jen u věcí, lidi mi přišli jako v The Sims. A na konci se to muselo zvrtnou v Bionicle. Ježíši proč? Je to slátanina nejvyššího řádu. Je to vlastně o tom, kterak ženská se prala s ženskou, aby ta jedna najala holčinu, aby se ta holčina spřátelila s další holčinou a spolu špehovali nesmrtelného kluka, který stejně umře, a vy po celou tu dobu netušíte, která bije. Pak se udělá rodinné setkání, kde se pokusná morčata promění v příšerky z Underwordu a vy si pískáte a říkáte, proč jsem proboha tomu věnoval ten čas?! A ještě na to koukal v Blu-ray kvalitě? Strašlivá slabota. Ani ty boje mě moc nebraly, vypadala to, jako když si pouštíte hru a na začátku jsem nějaká ta videa, kde bojují postavičky, za které pak můžete hrát. Je to zklamání. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ak bol skutočne úmysel tvorcov, čo najviac sa odlíšiť od hraného filmu, tak im to naozaj vyšlo. Ako klad sa to ale bohužial brať nedá. CGI animácia pôsobí na prvý pohľad výborne a hoci je pri rozpohybovaní ťažkopádnejšia, aj napriek tomu je vlastne jediným dôvodom, prečo dať Blood Vengeance šancu. Pretože infantilný a nie priliš zmysel dávajúci príbeh, ktorý sa neštíti vykrádať ani Final Fantasy a so samotným turnajom veľa spoločného nemá, divákov odchovaných na kvalitných anime skôr urazí a fanúšikov tiež veľmi neuspokojí. Zábavnejšie ako hraný film určite, kvalitatívne však veľmi podobné. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Než vyleze nový Mortal Kombat tak si musím vystačit třeba se starým Tekkenem." Ano, není to poprvé co v životě používám tuhle větu a značí to, jak mám obě série zhruba ve svém pomyslném žebříčku oblíbenosti za sebou a jak moc toho o jejich postavách a příbězích vím. Ale pro upřesnění - Mortal Kombat jsem hrál, pokud se nepletu, všechny díly (minimálně multiplayer) a znám i většinu podrobností o tom, co se v něm děje a kdo je kdo a co je co. Dokonce jsem viděl i tři filmy a jeden seriál (tři hrané a jeden animovaný) z této série. Tekken byl vždycky až ten druhý, co druhý, to byl Street Fighter, takže až ten třetí. Hrál jsem jen dva díly (5 a 7), znám maximálně kostru příběhu a dokážu pojmenovat asi tak 6 postav za které jsem zatím hrál. Každopádně kdybych nevěděl o světě Tekkenu zhola nic, pak by na mě tohle filmové zpracování působilo jen jako totální kravina s pitomým příběhem, hodně divnými dialogy, hloupými zvraty, ale aspoň trošku hezkou 3D grafikou a samozřejmě sexy postavami, kterým pro mě osobně vévodí Nina v kožené kombinéze z prvních asi 10 minut... Naštěstí tím, že znám kostru příběhu, jsem dokázal pochopit ten šílený závěr, tím, že vím něco o "Devil Gene", mi i ten pro někoho debilní finiš dával plus mínus nějaký smysl a tím, že jsem sám hrál v minulosti hned za tři zdejší postavy, jsem někdy dokázal i rozpoznat nějaký ten special move! Takže pokud vám herní série Tekken nic neříká, tak to pro vás bude nesjpíš velká haluz (co jsem to právě viděl?), pokud jí znáte, pak to stejně bude (hlavně díky zmatenosti příběhu a kvalitě dialogů), asi tak jako pro mě, maximálně meh zážitek, ale pokud jí milujete, tak nemá smysl vůbec číst o čem tu Jeoffrey píše, je to Tekken a k samotné hře to má vlastně docela blízko... Pro mě však jen 5/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ani na podruhý se to nepovedlo Člověk by řekl, že se Namco po zbabrané americké předělávce této mlátičky zdravě naštve a předvede nám přesně ten příběh a postavy, jak ho mají fanoušci rádi. Jenže ouha! Žádný turnaj se nekoná, postav ze hry je zde jenom cca 10 (+1 cameo po telefonu), přičemž 2 z nich jsou zde v naprosto nepochopitelných rolích. Hlavní postavou je navíc dosti nevýrazná a nezajímavá Xiaoyu, která prostě podobnej příběh o rivalitě klanu Mishima nemá šanci utáhnout. Po vizuální stránce si ovšem nemají fanoušci na co stěžovat a bitky se také povedly na jednčku a zvláště fight Jin vs. Kazuya vs. Heihachi nemá chybu. Bohužel, to šíleně přeplácané finále už má chyb až moc. Takže i tentokrát spíše zklamání a naděje na dobrou adaptaci už se začínám pomalu vzdávat. Zkrátka, dokud nebude Hwoarang, Paul, Eddie a spol. tak nemůže být ani dobrý film.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Monumentální epické bitky s pořádnými fatalitami, sentiment, co bezchybně funguje, dvojka mladých slečen v rolích akčních vyšetřovatelek, a nakonec i trochu té filozofie. To všechno zabaleno v nehorázně úchvatném, snad všemi barvičkami se třpytícím hávu, ze kterého nejde odtrhnout oči. Stačilo na konci mírně přitlačit na pilu, trochu potemnit, a bylo by to na maximum. A kdy konečně Japoncům dojde, že pořádná lesbická scéna mezi dvěma Miss High School taky dělá pět hvězd?? To je pořád jen samé pokukování, osahávání, sprchování a sukýnky a podvazky, ale skutek utek ;-)! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příliš zaměřené na Xiaoyu, většina ostatních postav tu aní není, nebo k nim film přistupuje hodně odměřeně. A co je nejhorší, film podle bojovkové hry není skoro vůbec akční v tom pravém Tekkenovském smyslu. Největším a skoro jediným kladem tohohle kousku je skvělá animace, ale k čemu to je, když příběh stojí za ranní stolici. Hraný Tekken vítězí na plné čáře. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Teorie vzniku filmu: Jde tak producent domů, a s děsem zjistí, že jeho 3letý syn je sjetý koksem, hašem a kdo ví čím, přemýšlí, jak to zamaskovat před manželkou. Naštěstí synátor hraje zrovna Tekkena, tak mu rychle šoupnu papír, aby sepsal co ho napadne, a já jako tatík už můžu zdrogovanou otázku nechat ve vzduchu, a ejhle, film Tekken je na světě. Co na tom, že je to krásně nakreslené, k čemu to je, že to má postavy z některých dílů her, když to hlavní, čeho se nám dostává je anime toho typu, kde se řeší "indirect kiss" (to je tak asi jediná věc, co tomu chyběla - být to, dávám odpad ;)), máme blbounkou roztomilou robotku, která je vlastně člověk (a skrz ni se řeší to jediné, čemu se u tohohle výprsku dá říkat myšlenka), na požádání vysune raketový motor či odpálí své ruce se samostatným raketovým pohonem, a tenhle "box" je to, co vyhodí z rovnováhy to 200metrové (ach. lehce naddimenzované, že?) monstrum, kterého si nikdo s miliardy v 10m okolo žijících japonců určitě nevšimne. A abych dokončil výčet, samozřejmě je tu má nej postava z Tekkenu, juchů! Má ale za úkol jen vypadat roztomile, tvářit se animáckovsky a hlavně s sebou táhnout supermanskou pandu, kterou vidět pravý Superman, tak mu slipy ani na Kryptonu už nikdy nevyperou. Snažil jsem se na to dívat horem spodem, ale to, že to napsal někdo tvrdě zfetovaný ve věku 3 let maximálně, a měl za zadkem někoho, kdo tu produkci uskuteční (a jediná rozumná teorie, která sedí, byla popsána v úvodu), to je opravdu asi ten jediný důvod, proč to vidět. Zvlášť, pokud vám dneska místo Teletubbies v TV dávají mimořádné zprávy z volebního sjezdu a vy nechcete vypadnout z logickýho tempa. A jestli bych u jediný hlášky "Indirect Kiss" hvězdu ubral, kdyby na konci vykouklo Teletubbie a řeklo, "Kde je Pou"?, aspoň bych se tolik zasmál, že bych naopak hvězdu přidal :) Takhle zůstává jen hrůza a děs, které jsem si před tímhle ani nedokázal představit... PS, po projití některých komentů. V japonštině to nezní tak trapně jako v anglickém dabingu, ale trapněji. Naštěstí pro angličtinu se spousta japonských výrazů nedá řádně přeložit, a věřte, byly to dialogy ve stylu anime pro holčičky ve stylu 4-5; a ta Panda tam opravdu nebyla proto, aby vám vykouzlila úsměv, ale proto, že ve hře Tekken můžete odemknout postavu Panda... a proto se snažte, aspoň v duchu, udělat autorům radost a aspoň si zkusit představit, že ta Panda, milion Mokujinů a zmutovaní záporáci MAJÍ být stejně hustí. A scéna na konci neevokuje úsměvné pokračování, scéna na konci je zfilmování Xiaoyu-konce z Tekken 3... což bych přirovnal k UFO koncům Silent Hillu. A za Xiaoyu to dohráváte skoro jen proto, abyste viděli bizarní barevnej, jednoduše kreslenej zábavnej park, kde všichni jezdí na pandách. Je to absurdně humornej konec mlátičky... těžko uvěřit, že na jeho základě někdo natočí supercool akční film a dá mu právě jím hlavní pointu... ;) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zpracování je jedna věc, ale když jde po příběhové stránce o pouhé vyřizování si účtů silnějších se silnějšími, z kterých se posléze stanou ještě silnější a ještě jednou silnější, přestane vás to bavit. Navíc se děj točí kolem poměrně úzkého počtu bojovníků, takže znalci herní předlohy můžou být zklamaní. No a ta šílenost na konci? Tuhle herní adaptaci chválit nemůžu! 35% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já jakožto fanoušek herní série jsem byl spokojený. Miluju ty postavy a tady byl Jin, Kazuya a Heihachi mí nejoblíbenější. Sice tu pár postav chybělo, ale tak doufam že udelaj i jiné a další filmy jako byl tenhle animák. Závěrečná bitka, kde se střetne Kazuya, Jin a Heihachi bylo epický! Kéž by takhle udělal i film s příběhem Tekkena 3. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv herní sérii prakticky neznám, hraný Tekken se mi docela líbil. Teď je tu animovaný Tekken, který ukazuje nové možnosti v animaci filmů a prakticky nemá s předchozím hraným filmem nic moc společného, až na pár postav. Epické a typicky japonské finále spolu s krátkým dodatkem uprostřed závěrečných titulků slibuje pokračování a už jen kvůli tomu dechberoucímu zpracování v to také doufám. Příběh za 3*, animace za 5*, celkově za 4*. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaný filmek podle herní série Tekken. Příběh je pěkný, ale osobně bych tam rád viděl mé oblíbené poslavy jako jsou Paul, Eddie a Christine Monteiro. Snad bude i další díl, protože postav v Tekkenu je opravdu hodně a v tomto filmu jich je jen zlomek. Za mě 80% :) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa znovu potvrdzuje, že prevedenie Tekken do filmu je len čisto na škodu a akurát to kazí meno hry. Na dobrý alebo aspoň zmysluplný, fungujúci príbeh sa v tomto prípade nedá vôbec spoľahnúť a tak jediné, čo možno brať ako väčšie pozitívum je vizuálna stránka. Character design síce nebol bohvieako dobrý a animácia šla často oproti emóciám postáv, avšak musí sa uznať, že objektívy sú zvládnuté na výbornú. Pochváliť môžem aj soundtrack, ktorý je síce miestami nevýrazný, ale v určitých momentoch (najmä pri konci) perfektne ladí s animáciou a celkovým dianím na obrazovke. Za problémový bod považujem súboje, ktorých je nielenže málo, ale aj keď sa už divák nejakého súboja dočká, dostaví sa mu akurát dosť nezáživná bitka (dobre to opísala Zíza slovami "Vyzerá to, ako keď sa pozeráte na ukážky, ako medzi sebou bojujú postavičky, za ktoré potom môžete hrať"). Ešte viac tomu kazí fakt, že väčšinu akčných scén tvoria výbuchy, demolácie a podobne, čo môžem označiť ako premárnenie potenciálu a urážku hernej série. Aj napriek všetkým svojim pozitívam sa však jedná o doposiaľ najlepší filmový výtvor, ktorý aspoň čiastočne adaptuje hernú sériu. P.S. Neviem, či mám považovať za klad alebo zápor to, že za najlepšiu scénu z filmu považujem tú, kde Xiaoyu beží do školy na svojej Pande, čo je nielenže úplne nepodstatná scéna, ale prakticky sa jedná o úvodnú scénu. ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Hodně divoká ale úchylně zábavná cypovina. Očekával jsem něco ukrutně vážného, čemuž napovídala i úvodní scéna, jenže po té co se objevila Xiaoyu na pandě, uhánějící v oblcích prachu přes město, jsem pochopil že tomu tak naštěstí nebude. Myslím že fanoušci Tekkena a akce budou hodně zklamaní, protože první hodinu to vypadá spíš na zfilmované Sims, než Tekken. V celém filmu jsou jen 2 souboje, i když pravda že ten druhý trvá přes 20 minut a je hodně japonsky epický. Příběh je samozřejmě jen jednoduchý, klišovitý atd., prostě takový jaký u adaptace mlátičky očekává snad každý. Naprosto ukrutné jsou ale některé dialogy, jakoby ukradené ze stážců vesmírů, v japonském dabingu ale možná nebudou znít tak trapně jako v anglickém. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Plus je určitě to, že se zde potkáme s několika postavami z herní série. Bohužel na Leie nedošlo. Příběh je vcelku fajn a dlouho bavil. Ke konci už se jednalo o nastavovanou kaši, ale dalo se to. Tekkena jsem hrál pouze trojku a Tag Tournament, takže neznám ani zdaleka příběh, ale vím, že rodina Mishimových asi společné vánoce neslaví. Bylo mi proto jasné, že příběh sem zabrousí. Nečekal jsem ale, že až v takovém měřítku. Celkově je to podívaná na jeden tah a víckrát nebude třeba 60 procent. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Sice asi nadhonucuji, ale Tekken je pro mě srdcová záležitost a po šíleně-odporném hraném filmu, výborná zpruha :) Animace dokonalost sama o sobě!!!!! Příběh vcelku klasika, bitva mezi Mishimi na prvním místě. Ok to mi nijak zvlášť nevadí, ikdyž mám i jiné oblíbené postavy! Pro mě osobně zajímavý výběr hlavních postav, Lin Xiaoyu - mám ji rád a navíc byla docela sexy, Alisa - tu rád rozhodně nemám a jako charakter v T6 jí bytelně nesnášim!!!! Sice mi filmu tolik navadí, ale nemáte k ní vztah! Boje samotné byly vcelku slušné, zvláště se mi líbilo, že konečně u jednotlivých charaterů poznávám jejich bojový styl. Samozřejmě mi chyběla hromada jiným postav Marshall Law, Paul Phoenix, Lei Wulong, Eddie Gordo a Bryan Fury, ale věřím, že se dočkáme dalšího filmu a tam tito zmiňovaní jistě budou! Pro mě rozhodně požitek!!!! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tvůrci poslepovali dohromady videofragmenty z herní série Tekken, doladili tradičně tupý děj, aby vydržel celovečerní stopáž a zasypali to cukrkandlovým 'humorem' východního stylu. Škoda jen, že se šetřilo kvalitními souboji, CGI animace totiž přímo vybízí k orgastickým záběrům na akrobatické výkony lepých děv. Ale čekali jste snad od filmu na motivy bojové videoherní série něco víc? Tohle je čistě pro fandy, ostatní se vrátí k FF: Advent Children. A teď někdo ještě koukejte zfilmovat Bayonettu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hra je stále jen hrou. Tento CGI film je nádherný svými detaily, scénář a chování v lidském světě je ale nefunkční. Nesmyslná roztomilost, oživení robota lidskou slzou, kýčovitost chování všech. Přesto díky animaci, která je plná detailů a plná barev, se vyplatí shlédnout. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zvídavá kamera perverzně klouže do podhledů, ze kterých je dívenkám vidět pod sukénky. Animace by mohla být lepší, kolemjdoucí vypadají, jakoby zabloudili z některé starší verze Sims. Na film podle herní mlátičky je tady překvapivě málo bitek a moc dlouhých monotónních zlodušských projevů. Snaha distancovat se od hrané adaptace se cení, ale ani heroická panda nepomůže, aby nezůstalo jenom u ní. Zlatý Mortal Kombat, i když v něm chyběly ty podvazky. ()

Reklama

Reklama