Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný kurýr přepravuje zásilky pro různé lupiče, gangstery a další osoby z podsvětí. Během návštěvy svého přítele Stitche kurýra zadrží neznámý muž, který si ho najme na další zakázku - má předat zásilku tajemnému Evilu Sivleovi, u kterého ovšem není známo jeho aktuální místo pobytu. Neznámý kurýrovi vyhrožuje, že pokud úkol nesplní, ublíží Stitchově rodině. Stitch proto si blízké odveze do ústraní a svěří kurýrovi jako pomocnici svou nevlastní dceru Annu. Společně se tedy vydávají po Sivleových stopách, přičemž kurýr hledá stopy v databázi FBI, do které se nahackoval. Při pátrání po Sivleovi však je nucen zabít několik mužů a brzy je zatčen policií. Brzy je však propuštěn a vyjde najevo, že neznámý, který si ho najal, je ve skutečnosti agent FBI, který pátrá po Sivleovi jako po jednom z nejhledanějších zabijáků. Kurýr je prý jedinou šancí, jak se k Sivleovi dostat. Mezitím se kurýr sbližuje s Annou, ovšem Sivle na ně posílá své zabijáky, aby je nemohli najít. Anna s kurýrem se podaří utéct, ovšem zabijáci zabíjejí Stitche. Kurýr zjišťuje, že Anna spolupracuje s FBI a jejím úkolem je předávat jim informace o tom, jak pátrání po Sivleovi pokračuje. To kurýra natolik rozladí, že Annu opouští a vydává se hledat Sivlea dále sám. Je však zadržen manželskou dvojicí zabijáků, kteří ho zadrží a mučí ve svém domě. Kurýrovi se podaří utéct a oba zabije. Manžel mu však před smrtí stačí říct, že Sivle je v Las Vegas... (TV Prima)

(více)

Recenze (50)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kurýr z podsvětí je spíš ten uhrovitej pablb, co mi místo pizzy s darama moře doručil pizzu se čtyřma druhama sýra a ještě se divil, že sem mu doporučila ať si jí strčí do pr...déle už však nemá cenu plakat a tak tedy něco málo k filmu - Džefry Morgn doručí cokoli kamkoli takže dostane zakázku ze které nebude 2x jásat ale v zájmu ochrany svých blízkých jí vezme a jde hledat pana co se jmenuje EVIL SIVLE a já si tak říkám kolika lidem s IQ pokojové teploty to nedošlo o co tady pokráčí. Občas je někdo střelenej a film se dere hlemýždí rychlostí do pr...do prostředí všem hráčům pokeru a rulety nebo automatů známého (víte kam ne? ) kde nás čeká děsné finále...kolem a okolo se ale pár plusů najde jako třeba vražednej páreček nebo Mickey Roura co se zase jednou vymodil...nenasere ale ani nenadchne čistej průjem na jedno použití. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle kurýr vypadá, jako by vypadl spíše z arabských stepí, ale krouží po New Orleans a okolí, po Las Vegas, a hledá zločince Elvise... Autoři tohoto spíše televizního snímku, který vypadá jako současné Seagalovy filmy natáčené v Rumunsku, se inspirovali ledaskde. U Bessonova Kurýra, neustále vzlétajícími holuby u Johna Woo, ostatně i zde dojde na plastickou operaci obličeje, A nakonec se dokonce objeví Mickey Rourke jakožto odulý a zmalovaný Elvis Presley! A když jsme u těch kopíráků - hudbu psal někdo pod těžkým vlivem soundtracku z filmu Fontána, resp. jednoho motivu. Příběh je rovněž tak nějak obehraný - kurýr, který doručuje vždy na poslední chvíli (aby to bylo akční a napínavé) zásilky či výkupné, dostane nový job. Doručit kufřík zločinci jménem Evil Silve (ano, jasně, stačí si to přečíst pozpátku, ale hrdina na to přijde až po hodině a čtvrt filmu), o němž nikdo neví, kde se nachází. Od té chvíle jdou po kurýrovi zabijáci, FBI, a tak nějak - když pak známe celkovou pointu - si říkáme, proč vlastně? rotože najednou je to celé vachrlaté, vykonstruované a nelogické. Jedno se však filmu upřít nedá. Má určitou, mírně depresivní, mírně meditativní atmosféru, a sice vykradenou, ale podobně temnou hudbu. Celkově však jde o prosté béčko bez nápadu, čehokoliv nového či zajímavého, o variaci na stokrát viděné. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/kuryr-z-podsveti.html ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej triller o kurýrovi, který převáží různé zásilky a neptá se na žádné otázky. Když dostane na doručení kufřík, který musí doručit příjemci jménem Sivle Evil do 60 hodin, začne závod s časem o svůj život a taky všech známích. Zezačátku se zdá, že je to kopie filmu Kurýr s J. Stathamem a možná to i kopie je, ale tento filmek je spíš pomalejší. Celkově se mi filmek líbil, i když je ve filmu M. Rourke celkomě maximálně 5 minut. Za mě 60% :) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Proč tam někdo cpal do týhle role Morgana je mi záhadou,ten až hraje úplně jiný postavy,než tyhle rádoby časovky s ultra dementním koncem,kdy se to na nás vyplázne.Kdyby to aspoň mělo tempo,jenomže i šnek a žížala někde v hlíně byly napřed.Rourek tam prohodil pár slov,kdo zná jeho hlas,věděl to rovnou i bez toho,aby to četl,pak Elvis a jeho obří cameo byly v rouře.Hovadin jak v parlamentu,kdy si najednou kurýr zajde na policejní stanici,dostane se s pout,dveře a zajde si kouknout do archivu policejních složek kouknout na bravíčko,přitom má vlastní počítač napíchnutej právě na ně,no prostě bonbonky co film snese.Čert to vem,že ta ženská je tam úplně na nic,jenom do počtu,že postavě J.D.Morgane nevěříte ani za halíř,ale je to hrozně lajdácký,nesmyslný a místo aby film jel a stal se napínákem,tak je to dechovka bez Zímy.30% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pročítám si komentáře a koukám, jak hojně se zde vyskytuje názor, že jediným a tím správným Kurýrem byl, je a bude Jason Statham. Nuže dobrá, ale co chudák Jeffrey Dean Morgan, který se tolik snažil, aby i po něm zbyla trocha té poctivé chlapské podívané?!?! Jeffrey se snažil, snažil se i alien in America Hany Abu-Assad, dorazil i sám Mickey Rourke – bohužel, někdy je i ten sebeprostší nápad víc než upřímná snaha. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Černé hodinky na kurýrově (Jeffrey Dean Morgan) zápěstí jsou značky Suunto X-Lander Military. [Zdroj: suunto.com] (Conspi)
  • Keď je Kuriér (Jeffrey Dean Morgan) po druhýkrát v dome agenta FBI, priloží mu na hlavu pištoľ, pričom natiahne kohútik. V nasledujúcom zábere je však kohútik v pôvodnej pozícií. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama