Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (684)

Dejnasp 

všechny recenze uživatele

Už hned při úvodu film zaujme výbornou kamerou. Poté pokračuje spádový děj, který zasadí v první půlce velkou ránu a člověk už se jen veze na vlně napětí a může si odkrvit palce, jak moc je drží hlavnímu hrdinovi a oblíbenému herci v jedné osobě. Snímek, který dokáže skvěle zahrát na city je už jen tímto skvostným. Ale v Bojovníkovi to bylo i o excelentních hereckých výkonech. Vše podtrhuje skvělá hudba a atmosféra. Opět další úžasný výkon Jaka Gyllenhaala, který už po několikáté ukázal, že patří mezi špičkové herce a role Billyho mu byla vyloženě šitá na míru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Boxerské sociální dramata zřejmě ještě nejsou na ústupu a tak tu máme další, kde nejde jen o to být šampiónem, ale hlavně i dobrým otcem. Nějaké překvapení? Řekl bych že asi ne. Když sociálka sebere dítě, získat ho zpět je daleko těžší boj než v ringu zdolat soupeře. Zdánlivě sportovní film se tedy záhy mění v drama, které po citové stránce ale nějak nefunguje. Škoda. Sportovní boxerský duch se nevytrácí jedinou vteřinou a stále se z příběhem pojí předvídatelná myšlenka o happy andu. Ale drive to má, to se musí uznat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušne zahrané a režírované. Klobúk dolu pred J. Gyllenhaalom kvôli príprave na rolu. Po dlhšej dobe opäť jeden výraznejší (teraz „vedľajší“) výkon od F. Whitakera. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

nippa 

všechny recenze uživatele

These kids coming up in here I'm telling them a bunch of stuff this bullshit. "It's gonna be alright. You can control your destiny. You could control this you could control that". You can't control shit. Dobrý kúsok... klobúk dole. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem standardní film o sportovním pádu a cestě zpátky na výsluní. Přesto se mi líbil. Emocionálně to nešlo přes čáru, Jake Gylenhall byl fakt dobrý. Možná si jej nebudu pamatovat dlouho, ale pro danou chvíli dobrý. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Tento boxerský příběh jsme už viděli mockrát. Vrchol, pád, opětovné sbírání se na nohy atd. Na můj vkus je to moc politicky korektní (dcera se nejde dívat na zápas, protože by režiséra roztrhala Liga matek), ale příběh je postavený dobře, postavy jsou rozmanité a jejich vývoj je přirozený. PS: Když nevadí boxovaní jako obživa otce samoživitele, co třeba striptér v gay klubu? ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca sportova drama z prostredia boxu,sportu,ktory je len pre chlapov,smutny no zaroven pekny a poucny pribeh v hlavnej ulohe s Jakeom Gyllenhaalom,fakt super film,ktory sa oplati vidiet...:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal miluje a maluje a bojuje a bojuje a miluje….to všechno v rytmu těch nejprofláknutějších frází, které si dovedete představit. Určitě na sobě hodně zamakal, a to nejen fyzicky, ale hodně limonády znamená především hodně vos. Antoine Fuqua jede přesně stránku za stránkou podle příručky „Klišé na každý den“. Je to tam. Úspěšný sportovec – pád na dno – pan Miyagi – další velký zápas. Jestli máte chuť na snímek z prostředí boxerského ringu, tak se určitě dá poohlédnout jinde…a jestli na rodinné drama, tak taky. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal hrá ako o život a ON jediný ťahá celý film z totálneho nezáživného odpadu, zatiaľ čo mu scenáristi podkopávajú nohy v každej druhej scéne. Je to jedno veľké klišé, bez akejkoľvek štipky filmárskej iniciatívy, kde aj samotný osudový zápas je natočený fádne a divák už vopred vie ako to celé skončí. Prvá polovica je tak za štyri hviezdičky, nabitá emóciami (v nejednej scéne som mal takmer slzy na krajíčku), kedy sa tešíte na ďalší vývoj príbehu, no ono sa to premení v úplnú nudnú rutinu ako vystrihnutú zo šablóny - "ako natočiť film so športovou tématikou". Ak nepatríte k fanúšikom podobného žánru, tak neprídete o nič, ak sa tomuto filmu vyhnete, jedine tak o precízne herectvo Gyllenhaala a zopár emotívnych scén. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Jedná se o klišé? ANO. Jedná se o doják s cílem útočit na všechny možné city? ANO. Jsou boxerské části přestřelené? ANO, hodně (nikdo, opravdu nikdo, nevydrží 427 ran přímo na hlavu). Všechno už jsme minimálně jednou viděli? ANO, všechno několikrát. Působí Forest Whitaker při boxu jako slon v porcelánu? ANO, je to skoro až směšný. Čekali bychom lepší hudební podkres? Rozhodně ANO. Pak je tady ale jedno ANO jako odpověď na otázku, jestli je Gyllenhaal opravdu tak skvělý. A právě on strčí do kapsy všechny neduhy, kterých skutečně není málo. Ke všemu musím přiznat, že mně osobně režie made in Fuqua naprosto vyhovuje. Třešinkou na dortu pak bylo v kině slzavé údolí, ve kterém jsem strávil poslední minuty filmu. Nebyly to ani slzy, ale neskrývané vzlykání zprava i zleva. Zprava to navíc bylo průřezově po celou dobu projekce. Tenhle zážitek už jen umocnil celkově výborný dojem a když navíc vidím ty negativní reakce a kritiku kolem, s chutí zaokrouhlím nahoru, protože takovýchto filmů se za rok zas tak moc netočí. ()

vitautas 

všechny recenze uživatele

Scénárista se opravdu vytáhl, takovej počet WTF momentů v jednom filmu se moc často nevidí. Proč ho finančně zruinoval zákaz na rok, když chtěl stejně skončit? Co se stalo s těma penězma za barák a auta, že musel hned hledat podřadnou práci? Opravdu jako šampion neznal základní boxerské pohyby a musel se je učit od novýho trenéra? Dalo by se pokračovat hodně dlouho. Jo a asi jsem zapomněl napsat, že spoiler, ale film je tak předvídatelnej, že je to jedno. Jediný co se mi líbilo, byla vlastně jen úvodní scéna v šatně. P. S. Proč se to jmenuje Southpaw (levácký střeh), když tam žádnej levák neni? Protože se na konci naučil jednu supertajnou kombinaci kde prohodí nohy? Asi jo no. Takže debilní překlad "Bojovník" je nakonec výstižnější. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Promarněný pokus o přímočaré boxerské melodrama ve stylu: sláva - držkopád - zmrtvýchvstání. Trocha matematiky: Jake Gyllenhaal (5*), Forest Whitaker(4*), Kurt Sutter (1*), Antoine Fuqua (2*). 12/4 = 3 (*). ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání jsem od toho nečekal, ale celých 120 minut to ze mě ždímalo slzy jak už dlouho nic. Herecké výkony mě překvapili, hlavně u Rachel McAdams. Když to shrnu několika pár slov, tak jsem brečel, řval a fandil. 90%. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nie je len o bezhlavom boxovaní medzi jednotlivými predstaviteľmi, kde takmer vždy nájdeme jedného zlého a jedného dobrého boxera, ktorý sa až z nuly dostane na vrchol boxerského sveta mlátiac všetky superhviezdy, ktoré mu prídu pod jeho rukavice. Snímok Bojovník je predovšetkým o psychológii, o citoch, o rodine a o priateľstve. Vykresľuje hlavného hrdinu ako človeka, ktorý má v živote všetko, na čo len pomyslí a ako to už v živote býva, behom jednej sekundy a jednej nešťastnej udalosti postupne o všetko prichádza. Jake Gyllenhaal stvárnil svoju postavu dokonale a veril som mu každé jedno gesto, každý jeden pohyb a každé jedno slovo, ktoré vo filme prezentoval. V tomto filme predviedol bezpochyby jeden zo svojich najlepších hereckých výkonov. Celý dej odsypá svižne a tie dve hodinky zbehnú naozaj veľmi rýchlo. Oceňujem, že sa tvorcovia vyvarovali zbytočných klišé a dodali filmu potrebnú dávku vierohodnosti. Bojovník je preto pre mňa zatiaľ najlepší počin roku 2015. Zaslúžených a suverénnych 5*. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film o boxu + Jake Gyllenhaal = 5* ...Chápu, že někomu k plnému hodnocení u tohoto filmu něco chybí, ale mě to prostě bavilo od začátku až do konce. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Typicky Fuquovský vítězství formy nad obsahem - s takovouhle pověstí by měl Fuqua radši zustat u akčňáků, kdy se obsah moc neřeší a nepouštět se do dramat. Výsledkem jeho snažení je jeden z těch filmů, jehož shlídnutí vám nedá vůbec nic. Dvě hodiny nabitý všemožnejma žánrovejma klišé bez znatelnější porce napětí nebo emocí. V aspoň trochu zajímavý první půlce se hlavní hrdina trápí a dostává do stále větších problémů jenom proto, aby se moh v druhý polovině triumfálně vrátit na výsluní. Všechno vychází uplně samo a snaha scénáristy překvapit diváka nějakym zárdhelem / twistem je na nule. Třetí hodně slabá hvězda je těžce vydřená hereckym obsazenim a filmařinou. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale film z prostredia ringu je takmer zárukou kvalitného zážitku. A Southpaw nie je žiadna výnimka. Gyllenhaal potvrdzuje, že je skvelý herecký chameleón, zvláda polohu mlátičky aj trosky, a to všetko len pár mesiacov po démonickom Nightcrawlerovi. Fuquova dynamická réžia tiež robí veľa a tak ako mierny mínus pôsobí len scenár, ktorý je v dejovom oblúku "from hero to zero back to hero" príliš zjednodušený a hollywoodsky neuveriteľný. 8-/10 ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Napriek x-tému filmu žánru dokáže southpaw zaujať svojim dusivým podaním a hlavne ťahúnom Gyllenhaalom. Film Baví ale už nemá čím ohúriť tak ako staršie filmy tohoto žánru pretože už toho veľmi nemá čo nové ponúknuť, špeciálne vo finále kde sa určite nikto nedočkal nejakého prekvapivého momentu. Najviac čo by som pochválil je tu chémia medzi postavami a absencia nudy počas filmu ktorý má už trochu preplácaný žáner. (70%) ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Panečku!! Jake Gyllenhall tu šlape do maxima. A od začátku do konce filmu mu jeho postavu žeru od A do Z. Mazácky zahráno. Milující otec, stejně tak bezchybně fungující mašina mezi provazy. Vedle Rockyho a Cinderella mana mi tak doplnilo poslední místo na bedně boxerských filmů právě Southpaw. Spousta klišé, spousta oklepaných frází, ale díky Jakeovi skvěle zahraných. Rány, který dostává mimo ring jsou tak obrovský, že s nim prostě nejde než cítit. A když se potom otevřou dveře staré omšelé tělocvičny, kde trénuje jeden z mých oblíbených herců Forest Whitaker, film jede minimálně herecky na plný obrátky. Jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděl. Do dokonalosti chybí ještě hodně, nicméně 5* s velikým mínusem dávám. ()

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama