Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (684)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme milion podobných filmů, nicméně já je miluju! Ať je to jen opakování témata, ať je to jen motivační nakopávač, je mi to jedno. Já se nechala emočně vydírat a užila si to plnými doušky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Takmer na úrovni FIGHTERA s Baleom. Zamrzí akurát slabšia stredná časť, kde hrdinovi dlho trvá, kým si to v hlave urovná (chápem, ze v živote športovcov sa určité dilemy a typy osobností opakujú, ale od moderného filmu očakávam väčšiu vynaliezavosť ako zobraziť x-tý krát videný pád na dno). Začiatok a záver fajn, vrátane napätia a emócií... CREED je o niečo lepší a živší (komerčnejší) film... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu vypsychlejší verze Rockyho a zaživnejsi než Warrior. Avšak na Rockyho nic nemá. Bylo to hustý, chvíli jsem přemýšlel nad plným počtem, páč občas ten feeling a vžití bylo dost psycho, ale nakonec zůstanu u těch čtyř, jelikož bych si to asi znova nepustil. Dostal mě Whitaker a jeho vtipkování o oku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Klasická boxérska dráma s vynikajúcim Gyllenhaalom, ktorý v nasledujúcich rokoch bude iste častým adeptom na Oscara. Sympaticky mu sekundoval vždy dobrý Whitaker. Príbehovo zaujímavé, hoci predvídateľné. Jediným malým negatívom filmu bola polodementne sa správajúca dcéra. A oficiálne zbankrotovaný raper 50 cent ma nikdy nepresvedčí, že je hercom. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrné boxerské drama o strmém pádu a obtížném návratu na vrchol. Gyllenhall na sobě zamakal a boxera mu docela uvěříte, na druhou stranu je jeho postava tak nesympatická, že se jí nedá moc fandit. Ale kdo ví, třeba i to byl záměr. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že přesný vývoj a děj celého filmu je každému jasný už od zabití (či vraždy?) Rachel. Nechodím do kina pro překvapení a od Southpaw jsem ani nic takového neočekával, proto se nebudu ohánět tím, že tu klišé střídá klišé, abych klišovitě zapadl mezi ostatní komentáře. Jednoznačným kladem filmu je Hloupý Honza Jake Gyllenhaal a jeho klidně oscarový výkon (kdyby ho však předvedl v jiném filmu). Oproti všem dílům Rockyho a jiným filmům z prostředí bojových sportů či umění jsem zde našel jednu věc, která působí věrohodněji než jinde. Billy Hope je Blb, neumí psát a plánovat si život, na nic si nehraje a nerozdává moudra kudy chodí. Dále jsem si užíval zmatečné scény (umírání Rachel a odebrání dcery), které působily mnohem autentičtěji než kdy jindy. Já jsem si film užil a je mi jedno, že bez Gyllenhaala by stál za nic, protože tam Jake prostě byl. Jediné, co mi přišlo dost navíc, byla smrt Hoppyho. Zbytečné. 78% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, povzdychnem si, nie som vôbec nadšený zo snímku Southpaw, pod ktorým je podpísaný afroamerický režisér Antoine Fuqua, ktorého nepovažujem za príliš dobrého tvorcu, skôr ledva priemer, až je obdivuhodné, že jeho filmy zázračným spôsobom zarábajú zaujímavé čiastky. Za to herec Jake Gyllenhaal je talentovaný umelec svojej generácie, a nie je zrovna priateľné pre mňa, že si zahral v takomto extrémne predvídateľnom filme od A po Z, raz si hore, inokedy spadneš na DNO, potom sa vyštveráš na VRCHOL, aby si zahnal smútok po smrti manželky, ale najmä bojoval o priazeň svojej dcéry, ktorá akoby zanevrela na Teba. Billy Hope má v živote všetko, peniaze, kariéru vrcholového profesionálneho športovca, boxeristu, milujúcu sexy ženu Maureen a dcéru Leilu. Jedného dňa všetko doposiaľ zmizne z dôvodu smrti ženy, ktorú chtiac - nechtiac zastrelia, možno neumýselne, ale určitý dôvod na to musí existovať. Zrazu je z Billyho totálna troska, čo sa utápa v alkohole, sociálka siahne na dcéru, bez peňazí a jeho agent 50 cent naň totálne serie ! Kto sem vôbec obsadil rappera Curtisa Jacksona, niečo amatérske príšerné ! De - facto Billy i jeho nebohá žena sú pôvodom z decáku, kde ich šupli nespratní rodičia, a tak opatera pre dcéru nie je, čiže bude sa musieť pozviechať zo dna, zabojovať o dcéru a dostáva ešte jednu šancu na TURNAJ, keď ho bude trénovať Forest Whitaker. Také nemastné, neslané, rozporuplné, podľa mňa to nie je dobrý film, skôr by som odporučil film na túto tématiku z roku 2011 WARRIOR. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Poslední film, ke kterému Horner složil hudbu, to jsem si nemohl nechat ujít. Co se týče zpracování, tak jsem spokojený, kamera, střih i hudba je prvotřídní. Herci taky dobře zvolení. Spíš jsem ale přemýšlel nad kvalitou samotnýho námětu a nad chováním postav. Gyllenhaal tam hraje docela vyšinutýho magora, až jsem se divil, že mu na konci i fandím a soucítím s ním. Bohužel příběh nepřináši nic moc nového. Boxerských filmů se natočilo už dost a většina se mi dokázala vrýt silněji pod kůži než Bojovník. Nicméně na 3 hvězdy to je, o tom žádná. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zdejší uživatelskou hvězdou dotázána, proč jsem, kurva, ještě nenapsala koment k Bojovníkovi. Moje odpověď: Nevím, zatím se mi nechtělo, ono taky není moc o čem psát. Hezky natočený, koukatelný, ale ten scénář mi přišel dost béčkovej, prostě takovej Over the top 2015, tyhle filmy nepotřebujou komenty. Chvilku se tam člověk seznamuje s postavou, kolík pak něco posere, pak se nakopne, pak trénuje a pak vyhraje. Žádná velká mystika:). Tři a půl, ať nežeru. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke (hlavne zvuk a kamera) skvelé. No čo sa týka dialógov a reakcii postáv na dané situácie to už bolo podstatne horšie. Vlastne slabší scenár a réžiu zachraňovali iba tí najlepší z prítomných hercov, na čele s Gyllenhaalom. Preto som sa nemohol zbaviť dojmu, že keď sa režisér akčných filmov pustil do drámy, zobral si tak príliš veľké sústo. Vybrať na prechod k serióznejšiemu žánru športový film znie síce ako dobrý kompromis, nie však keď ide o temnú tému, ktorá by potrebovala uveriteľnejšiu psychológiu postáv. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem se rozhodoval, ale nakonec musím dát za 5! Samozřejmě 5 hvězdiček, nikoliv pětku jako známku ve škole. Sledujeme příběh čtyřnásobného mistra světa v boxu, který má milióny na kontě, milující ženu, dceru a je mu fajn. Pak mu ovšem zastřelí ženu a z Billyho se stává naprostá troska, přijde o auta, barák, peníze, nemá ani na nájem garsonky a do toho mu soud vezme i dceru. Je teď na Billym, co se svým životem udělá dál. Příběh je velmi silný a povedený, stejně tak i boxerské zápasy jsou na vysoké úrovni. Skvěle se povedl casting, protože Jake Gyllenhaal je ve své roli jako vždy naprosto fantastický, k tomu mu sekunduje úžasná Rachel McAdams a v neposlední řadě výborný Forest Whitaker. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Špatná zpráva je, že Bojovník je sto třináctá variace na Karate Kida. Dobrá zpráva je, že film přesně ví, čím je. Hlavní postava Billy Hope je větší část filmu děsné pako. Co musím ocenit, tak to je fakt, že jeho proměna není zázračná, jen uvěřitelná, a není mávnutím kouzelného proutku. Vynikající je hlavně Forest Whitaker a ten je jedním z důvodu, proč je Bojovník víc než stravitelná jednohubka. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opravdu po mooooooóóc dlouhé době můžu místopřísežně prohlásit, že mě film doslova proboxoval tělem i duší. Emocionální nabití jiskřilo od úvodních po závěrečné titulky. Jake mě opět nezklamal, vydal ze sebe poctivě maximum a se stejně zapáleným Forestem dotvořili úžasný pár sjednocený rozbitým okem, hodnotovým žebříčkem i názorovým spektrem...prostě co dialog, to perla, co rána, to hmatatelný bolestivý prožitek. Úchvatný příběh vzestupu na Top a pádu do Pit bez zbytečných projevů lítosti či patosu. Rodinná a dětská vsuvka taktéž naprosto unikátní a působivá. For Me špičková záležitost, kdy 5* rozhodně nestačí. Sly má doufám ze svého mladšího bratra obrovskou radost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdopak se nám to probral ze své VHSkové rakvičky? Nezdolný Rocky Balboa. Akorát změnil lehce motivaci, ale jinak až na nějaké to opentlení, je příběh o outsiderovi dost podobný sedmdesátkové klasice. Jake si slušně zaboxoval a podal obdivuhodný příběh fyzického herectví. Záběry z ringu mají energii. Zbytek filmu je moralita, přičemž mi vysloveně vadilo očividné nastrčení dcery jako povinného cíle, o který se hrdina bije. Jenomže, že by snímek dokázal vyvolat dojem, že k ní skutečně něco cítí, to zase ne. Cit se podařilo vyjádřit ve vztahu k manželce, tam je ale zase totální nesmysl, že by nešla vyšetřit její vražda, která se stala na veřejném místě před desítkami svědků. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pojďme si říct, že Southpaw by prohrál na body jak s tématicky podobným Fighterem tak i s Warriorem, je to zase jednou takové to špinavé sportovní drámo, kdy hlavní hrdina není klasickým hrdinou, jako spíš vyvrhelem, kterýmu se v životě všechno posere a jediným východiskem pro něj je to, nechávat si rozbíjet držku. Jinak prostě stokrát a jednou provařený klišé (nebojte, i zpomalenýho záběru se dočkáte), k jehož zkouknutí mě "donutila" pouze přítomnost čím dál tím víc lepšího Jake(a) Gyllenhaala a čím dál tím víc stejného Kurta Suttera. Ale bitky dobrý, navíc Forest Whitaker to tahá dost nahoru. Chtěl bych vidět fight Billy Hope vs. Tommy Riordan Conlon, oujé. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ironicky je část, která je ve filmu dána do pozadí, vztah dcery a otce po smrti matky, to nejlepší, co může film nabídnout. Z této strany se na obrazovce totiž odehrává slušné drama s dobrými výkony od sympatických herců. Část s boxem alá Rocky je nudnější a nezáživná a nenabízí nic, co by člověk dříve neviděl. Rocky mě bavil, přestože Box nemusím, tohle vůbec. Gyllenhaal je fajn, ale Rachel McAdams si mě za těch 30 minut, co její postava dostala víc. Ovšem pokud už hodnotím boxovací stránku filmu, tak tréninkový sestřih s Phenomenal od Eminema byl vážně stylový. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Jeden z nejlepších hereckých výkonů Jakea Gyllenhaala. Člověk mu to žere jako kdyby servíroval božskou manu. Horší je to však s ohraností námětů, kdy se jde po klasické lince: jsem nikdo, úspěch, pád, úspěch. Na jinou notu však hraje provedení zápasů, které svou věrohodností a podáním překonávají libovolný díl Rockyho a jiných filmů na podobnou tématiku. Na závěr klobouček JG za jeho přípravu, takhle natřískaného herce jsem už dlouho neviděl. 79% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný příběh klasické životní linie nahoru-dolů-nahoru. Jake Gyllenhaal a Forest Whitaker v mých očích předvádějí výkony oscarového formátu, Rachel McAdams jako krásná a současně oddaná a milující žena nemá jako vždy nejmenší chybičku. Vytknul bych pouze určitou nevyrovnanost, první půle vynikající, pak scénář jakoby se utopil v nevýrazných scénách, konec už je opět výborný a strhující. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem dosud tuším žádný boxerský film, ale přesto jsem byl schopný odhadnout, která postava bude v jakém typu záběru DESET MINUT PŘEDEM! Takže díky Kurte. Zajímavější je pozorovat Fuquu, jak si s tímto zadáním je schopný poradit střídáním formálních stylů. Dokumentární "mezihlavová", zpřítomněná kamera během velkých zápasů, měnící pozornost mezi více aktérů, detaily ksichtů točené z ruky a tmavé tónování, když se hrdina potácí na dně a pak ten klidný jednoduchý klasický montážní styl přípravy na vrchol. Tím vlastně je nenápadně řečeno, čemu se měl film věnovat především, protože mi přijde, že hollywood momentálně až příliš ujíždí na ufňukaných nařvancích, jakkoli je hrajou taková esa jako Gyllenhaal honící se za Oskarem. Což je vlastně docela vtipný, protože si myslim, že tam všechny přehrává ta malá holka. ()

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama