Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (682)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Rocky" jedenadvacátého stoletrí ... možná maličko říznutý "Zuřícím býkem" ? Ani náhodou. Po strhujícím úvodu a dosti realisticky pojatém propadu až někam na samé nevábně vyhlížející dno následuje převelice nedůvěryhodné zmrtvýchvstání, korunované okouzlenýma očima malé holčičky, která - ač donedávna vychovávána v závětří přepychu a tím pádem i uchráněna naturalistických prvků svázaných se zaměstnáním svého otce - takřka nadšeně a prakticky jen s drobnými výhradami sleduje finální boxerský zápas ... i když jen zprostředkovaně. Úvodní pěkně zavedenou (byť poněkud stereotypní) rodinnou hru na přepočítávání zbrusu nových, leč již ošetřených defektů na Billyho obličeji nelze dost dobře brát v úvahu - se syrovou realitou má pramálo společného. Ale možná jen dostatečně nerozumím otrlým dušičkám dětiček nového věku. P.S.: Probůh ... chápu, že nikdy nic jiného nedělal - ale zůstal na výchovu své dcerky ÚPLNĚ SÁM. To si nemohl najít nějakou NORMÁLNÍ, méně rizikovou práci ? Měl přece vcelku slušnou šanci vypracovat se i jako trenér ... po zvládnutí své prchlivosti. Vážně TAK nutně potřeboval získat zpátky - kromě svého dítěte - i svůj profesní život ... svou boxerskou prestiž - nebo spíš zatoužil po návratu do značně neúsporné přepychové vily velké jako ... jako KRÁVA ... a k okázale luxusnímu vozovému parku ??? Na jak dlouho ... v jeho věku ? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa drží osvedčených žánrových pravidiel, ale ostré obsadenie vedené impozantným výkonom Jakea Gyllenhaala udržuje príbeh v napätí. 6/10 ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Billy "Naděje" je boxer, kterému se ve velmi krátkém okamžiku změní život k nepoznání. Až je to divné. Z velmi bohatého a úspěšného boxera se stane troska. Nejdřív mu zastřelí manželku (a policie se o to vůbec nezajímá...), pak spadne do dluhů a depresí a nakonec mu seberou dítě a to ho raní nejvíce. Začne tedy znovu od píky a přes uklízení hajzlů se dostává opět k profesionálnímu boxu a pak ho čeká finálový zápas. To je celé. A jak "geniální". Pokud čekáte hodně záběrů z ringu, kde si drsní chlapy rozbíjejí držky, tak možná nedostanete takovou dávku jakou čekáte. Většinou se řeší to, jak se Billy "Naděje" dostal do sraček a jak z nich chce ven. Přišlo mi, že za spoustu věcí si mohl on sám a tak mi ho ani moc nebylo líto. Jake Gyllenhaal se snaží, při zápase prská, plive, funí, prostě jak to má být, ale nějaký převratný výkon to není. Ve filmu dostává největší prostor a je to hlavně jeho show (ne nějak převratná). Stejně jako tenhle film. Mnohem víc se mi líbilo Million Dollar Baby a tohle mě úplně nedostalo. Spíše nudilo 55% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zásadním tahounem sportovnímu dramatu Southpaw je jednoznačně Jake Gyllenhaal, bez jehož výtečného hereckého výkonu by šlo jen o lehce podprůměrný film z boxerského prostředí s velmi předvídatelným dějem. Kdo mě ještě zaujal, byl charismatický Forest Whitaker, který Jakeovi hodně slušně sekundoval. (65%) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem u filmu nezažil takový emocionlní zážitek. Možná to byla taky trochu hra na city, ale zatraceně promyšlená. Kromě toho tento film mě skvěle namotivoval a celkové ve mě vzbudil emoce. A vcelku je to skvěle provedené filmařské dílo. ( 13.9.15/PC ) ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Filmy s boxerskou tématikou mám ve velké oblibě. Boxerský příběh na pozadí rodinné tragédie a znovuzískávání své dcery, do péče i její důvěry a lásky. Snímků o boxu je mnoho, nejznámější je Rocky, přesto tohle téma nikdy neomrzí. Sympaťák Gyllenhaal zase ukazuje, jak elitním je hercem a ta opravdová boxerská příprava, kterou prošel, i odpovídá výsledku. Film táhne hlavně on. Forest Whitaker v roli trenéra nezklamal. Rachel McAdams, o těch jejích pár minutách na plátně snad nejde říct nic jiného, že se na ní rozhodně nedívalo špatně Možná bych přidal ještě víc scén, kdy hlavní hrdina trénuje box. Kamera byla super, soundtrack paráda fighty jsou také výborné spolu to krásně hrálo dohromady. Jestli máte rádi box tak doporučuju. Myslím, že každý si udělá názor sám. Asi vytáhnu a opráším rukavice ze skříně. ()

veertiik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ničím nepřekvapí. Není tam nic originálního, přesto jsem se u něho nenudil. V tomto filmu byla pro mě jediná překvapivá věc ohledně děje - alespoň jedna (pak jsem se dozvěděl, že je už v traileru - proto se na trailery nedívám.) Pro mě takový lepší průměr... ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

História sa opakuje. Po desaťročiach opäť zaviali okolo ringu americké vlajočky, opäť je tu súper z nedomokratickej krajiny (a v Amerike ho učia správnym hodnotám), a opäť posledný zápas dopadne... Bojovník ako film je slabý aj po technickej stránke, potešil len dobre pripravený Gyllenhaal a účasťou Tony Weeks. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Box jako sport neumím ocenit, ale tento film byl famózní. Spojení dojemného příběhu s drsným sportem bylo perfektní. Jake mě opět přesvědčil, že do postav, které představuje, dá naprosto vše. Rachel, Oona a Naomi jsou též dokonale přesvědčivé a já jednoduše nemám co bych vytkla. Snad jen, abych nezapomněla na Foresta Whitakera, který na mě v každém filmu působí klidně, rozumně a právě v tomto snímku dokázal krásně vybalancovbat celý průběh. Neváhám, jsem nad očekávání nadšená - 5! ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

nejlepsi boxerskej film poslednich nekolik let..skvelej jake - naprosta herecka spicka..silnej film..plnej pocet ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Neviem. Podobné filmy mám rád a tu sa zišla pekná kôpka potentných umelcov (Fiore, Horner, Gyllenhaal, Whitaker, Naomie Harris, Rachel McAdams a aj ten Fuqua dokáže žánrovo celkom efektívne zaplieskať keď chce), ale výsledok je prekvapivo slabý. Celý film je brutálne roztrieštený a nepôsobí plynulo. Postavy menia svoje charaktery zo scény na scénu, vedľajšie figúry nemajú dostatok priestoru na nič a všetky očakávané dejové zastávky sa prebehnú len z rýchlika. Mám pocit, že sa muselo sakra strihať a najviac to odniesol Whitaker a Naomie Harris, ktorých postavy sú zosekané na také minimum, že z nich zostala vlastne len holá kostra. Dúfam, že sa dočkáme rozšírenej verzie - veľmi rád by som si ju pozrel. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hrozná otrava spočívající ve snaze vzbudit v divácích lítost. Jake je definitivně nezajímavý a vlastně vůbec nikoho nepřekvapivá, že nakonec naplní SVŮJ OSUD a zdolá záporného reka. Komedie mezi dcerou a otcem je na facku pro režii. Výskyt šilhajícího Skotského krále není vůbec ke škodě. 42% ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Filmy o boxu většinou nejsou od toho, aby se nedal předvídat konec. Pokud chcete být do poslední minuty napnutí, jak to celé dopadne, pusťte si Donnie Darka, který není předvídatelný, ani když ho vidíte potřetí. Southpaw je, jaký má být. Nadchl mě a o tom to je. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Chybí mi úder do hlavy, zaměstnejte mě prosím trenére. Filmařsky a režijně v pohodě. Zbytečné hrátky s city. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Hodně protipólní kousek, který vyčnívá opravdu unikátní kamerou a "záběry z blízka", vyrýsovaným Gyllenhaalem, Eminemovou kejvačkou a reálnými fighty versus dějovým shitem okatě vykrádajícím Rockyho 3, nedotaženými/nezobrazujícími charaktery všech vedlejších postav a mišmaše náznaků dějových zvratů, které se nikdy nezvrátí :-). V celkovém dojmu ale nemůžu říct, že by to bylo průměrné.. Možná tu čvrtou dávám za původní název, který vykrádá můj nick.. .,kdo ví.. ..:-) ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jake se jako kvalitní herec osvědčil několikrát. A tady tomu není vůbec jinak. Antoine Fuqua jako režisér potvrzuje, ostatně jako vždy, že od něj človek nečeká nic víc, než šeď a rutinu. Vizuál je standartně ok. Film u kterého si klidně můžete vařit, žehlit, honit a vlastně vám nic neuteče. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, ale fungující schéma s výbornými hereckými výkony a prostředím boxu. Nemám si v podstatě na co stěžovat. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prečo som čakal niečo iné ako som dostal?? Prečo je to taká rutinná šablonovka bez nápadu?? Prečo Gyllenhaal nemá čo hrať? Prečo musí byť tréner neger a súper Kolumbíjec? Príliž veľa prečo a to som ich ani všetky nevymenoval. Južná tlapa je proste príliš tuctový, ale nechce si to priznať. Akademici v ňom ale určite nájdu nejaké posolstvo, čo mne uniká, ale proste celý film je vata, kde som sa absolútne s nikým nestotožnil, záver je predvidateľný skoro od polky, v ringu sme dva-krát, a plač jednookého Lesa ma dožral úplne. Povrchné, pre mňa bez atmosféry ale so zaujímavými GoPro zábermi. Škoda. 3 z 5 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vidět Gyllenhaala jak rozdává rány je divný. Vůbec jsem si ho v téhle namakané roli nemohl představit, ale on to zvládnul a zvládnul to grandiozně. V podstatě celé je to postavené na něm, jako kdyby ostatní herci snad ani nebyli potřeba, jen takové kulisi na víc, aby se nemusel bát. Opravdu jsem velmi překvapený, nejde jinak 5* ()

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama