Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Postava Miguela Escobara, kterou ve filmu ztvárnil herec a rapper Miguel Gomez, má jméno vytvořené spojením hercova reálného jména a jeho přezdívky – Aztec Escobar. (FexteR)
  • Eminem nakonec zůstal ve filmu v rámci hudební složky, jeho duet s Gwen Stefani Kings Never Die vyšel i na filmovém CD. (NinadeL)
  • Označená váha Billyho Hopa je light heavyweight, což je v profi ringu rozmezí 76 - 79kg (v amatérském ringu je toto rozmezí 75kg - 81kg). (kubsov)
  • Hlasatel Roy Jones Jr., který hraje sám sebe,je bývalý mistr světa v lehké těžké váze. Asociace amerických boxerských novinářů ho vyhlásila nejlepším boxerem devadesátých let. Jeho bilance je 57 výher (40 K.O.) a 8 proher v profesionální kariéře a 121 výher ku 13 porážkám v amatérském ringu. (kubsov)
  • Kromě toho, že Jake Gyllenhaal (Billy Hope) prošel intenzivním tréninkem, většinou kolem 6 hodin denně (3 hodiny běh, cardio, parkour a 3 hodiny silový trenink a trenink boxu), nastoupil i do 5 tréninkových zápasů s pravými boxery. Silový a boxerský trénink neabsolvoval Jake sám. V celé délce výcviku ho doprovázel režisér Antoine Fuqua. Jake Gyllenhaal studoval pro svou roli boxovací styl profesionálního boxera Miguela Cotta. (kubsov)
  • Některé kopie filmu mají na konci titulků větu: "In Memory of Our Friend James Horner", tedy na památku Jamese Hornera, který složil hudbu k filmu a zemřel při letecké havárii před jeho uvedením do kin. (Lucasion)
  • Režisér Antoine Fuqua neměl kvůli nízkému rozpočtu peníze na zaplacení Jamesi Hornerovi za složení hudby. Horner si ale zamiloval myšlenku a vyznění celého filmu tak moc, že se rozhodl pracovat zadarmo. (Lucasion)
  • Tetování, které má Billy Hope (Jake Gyllenhaal) na hrudi - "II.X.MMIV LEILA" - je datum narození (2. 10. 2004) a jméno jeho filmové dcery (Oona Laurence). (ČSFD)
  • Popis boxera od autora scénáře jasně ukázal na Eminema, později však bylo rozhodnuto, že titulní roli boxera Billyho Hopea ztvární Jake Gyllenhaal. (ČSFD)
  • Termín Southpaw se v boxu používá pro postoj levorukého boxera, kdy bojovník stojí s pravou rukou vpřed a pravou nohou vykročenou. Tento výraz je také anglické slangové označení pro leváka. (Punisher)
  • Lupita Nyong'o sa mala vo filme objaviť ako Angela Rivera, ale kvôli jej nedostatku času sa od toho upustilo. (Spilvo)
  • Film bol pôvodne plánovaný ako neoficiálne pokračovanie snímky 8. míľa (2002), kde si mal svoju úlohu zopakovať Eminem. Kvôli zmene scenáru sa od tohto zámeru nakoniec upustilo. (Spilvo)
  • Jake Gyllenhaal pre rolu Lou Blooma v snímke Nightcrawler (2014) najprv schudol 9 kíl, aby následne o pol roka neskôr pribral takmer 7 kg svalovej hmoty kvôli postave Billyho Hopea. (Zdroj: refresher.sk) (YoZo8)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama