Reklama

Reklama

Dům u vycházejícího slunce

  • Česko Krvavá čest (více)
všechny plakáty
Trailer

Vzali mu jeho odznak. Svou zbraň si nechal. Bývalý policista Ray byl právě propuštěn z vězení. Pokouší se začít nový život a vyhýbat se problémům. Začne pracovat jako šéf bezpečnosti v nočním klubu, který je znám jako ilegální hráčské doupě místní mafie. Během jedné Rayovy služby je podnik vyloupen a při přestřelce je zabit syn majitele. Policie za iniciátora loupežného přepadení označí Raye. Tomu nezbývá nic jiného, než najít skutečného viníka, získat zpět svou čest a očistit své jméno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Strážcích galaxie mě Dave Bautista hodně zaujal. Nařezanej neskutečně, ve skrytu duše evidentně dobrák a dokonce i docela dobrý herec. Mrknul jsem na jeho filmografii a zaujal mě tenhle kousek. Říkal jsem si, co by ne, když tak to vypnu. Jenže ono to nebylo vůbec tak zlý, jak tu většina diváků tvrdí. Jasně, já třeba uznávám, že si tvůrci plno momentů usnadňovali a běh Dave Bautisty taky není jeho silnou stránkou, spíš mi při tom vypadal jak slepice, ale pořád musím říct, že mě to fakt bavilo.Je to takovej klasickej akčňák devadesátejch let, kde se nic moc akčního neděje, ale stejně mě to pořád baví. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nechápu vznik podobných filmů. Děj o ničem, rozuzlení vycucané z prstu, Dave Bautista jako by ve dvaačtyřiceti byl na akční role starý... Alespoň ta hudba a atmosféra za něco stály. Hodně zbytečný film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No po pravdě hodně průměrnej film, sice z dobrým obsazením, ale nezbavím se pocitu, že je to tak trochu stereotypní, okoukaný a nic neříkající. Nezavrhuji to úplně, ale nadšením neskáču.45% ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Bautista, jako veliký špatně se pohybující opičák. Purcell s vlasama, image a a projevem - úděsnej zloduch, Trejo a jeho dvě minutky byl jediný , který tento až příliš nudný příběh osvěžoval. Béčková záležitost, která ani nepřipomíná akčňáky let dřívějších, jelikož i akce je poskrovnu, za to nepovedených dramatických scén je dostatek. Všechny zajímavé záběry použity v traileru. Zkrátka tuctovka, s ještě tuctovějším, roztahaným koncem. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá debilita postrádající jakékoliv plus. Bezduchá tvrďácká akce tvářící se jako nadupaná rubačka. Jenže do takové podoby filmu chybí opravdu hodně. Hlavní hrdina, působí sice jak vytažený ze hry Gears of War, ale pro film je naprosto nepoužitelný. Bývalý policista Ray, který by měl dle vizáže a děje působit jako ranař, vypadá jak ustrašený králíček, ač nadopovaný steroidy. Scénář je k uzoufání strašnej a divím se, že v dnešní době někdo ještě něco takového pustí do světa. Danny Trejo má na place cca 5 minut a i z toho je vidět, že už by měl raději odejít do filmového důchodu a při té cestě vzít s sebou do předčasného i Davea Bautistu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po nestastnej udalosti v uvode filmu je bývalý policajt donuteny patrat po vrahoch syna svojho bosa. Sice jednoducha ale slubna zapletka, z ktorej by schopni tvorcovia vykresali nekompromisnu drsnu krimi. Lenze žiadni schopni tvorcovia na tomto filme nepracovali. Naivnejsia ako ustredna zapletka plna "necakanych zvratov" je len hlavna postava v podani hromotluka Bautistu. Cele to patranie vyzera nasledovne. Bautista chodi z domu do domu, kde vypocuva nejakych nehercov a zhruba kazdych 30 minut natrafi na chudáka, ktoremu musi dopomoct k rozviazaniu jazyka mensou bitkou. Vsetky tie bitky vyzeraju ako keby sa chlapci objali a kedze si predtym asi nieco vypili tak sebou hadzu o zem a rozmlatia nabytok. Evidentne jediny kto sa pri tom zlakol je kameraman, ktory poskakuje okolo s epileptickym zachvatom. Nastastie tychto "velkolepych akcnych scen" je minimum a väcsinu stopaze tvoria nezazivne natahovane a neskutocne hlupe dialogove sceny. Ex-wrestler Bautista mal ako jeden z mála zucastnenych dostatok rozumu a kedze pozna obmedzeny rozsah svojich hereckych schopnosti, tak sa nesnazil prilis hrat a cely film si prakticky monotonne odšepká. Vdaka tomu sice nezaujme, ale aspon neposobi prilis trapne. Vysledok je amatersky vyzerajúca katastrofa, ktora uspokoji snad len extremne nenarocnych divakov, ktory este ziadny film nevideli. 2/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nepanikař a nikomu se nic nestane......... Hodně mě zarazila ta úvodní situace. Tolik lidí v cestě a nikdo si nevšimne skupiny lidí, kteří všichni nesou zbraně. Dům U vycházejícího Slunce je "vykřičený" dům, ve kterém se děje spousta nekaloty. Ale vlastně se ten příběh jmenovaného domu skoro netýká. Vše se odehrává venku ve městě. Hlavní hrdina se vydává očistit, své tak již zašpiněné jméno a hledá vraha a skupinu lidí, díky které se to této šlamastiky dostal. Dlouhé záběry ne šedivé město, nevýrazná monotonní hudba a celkem nesympatičtí herci. Ray, kterého hraje Dave Bautista je celkem tuctový, bez grimas a s kamennou tváří. Ten to tedy moc nezachrání. Nadějí byla postava Carlose, kterou si vystřihl švihák se jménem Danny Trejo. Je fešák, nosí křížek na krku a opět ukáže své tělní tetování. Bohužel tato postava nemá ve filmu skoro žádný prostor. Další zklamání. CITÁT - Ty máš odvahu mě vyrušovat??!!........ Průměrný snímek s velmi nepovedeným koncem, který mi připadal umělý a vycucaný z prstu. CITÁT - Přemejšlej............ ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem naprosto nic kladného nečekal. Zvláštní název, velmi nízké hodnocení (42%) a Danny Trejo v jedné z hlavních rolích (omlouvám se panu Trejovi, ale od filmu Con Air jsem s ním neviděl kloudný a zajímavý film, jen samá béčka). Ovšem film poměrně překvapil, už jen díky hlavnímu neokoukanému hrdinovi, který sice díky hoře svalů běhá legračně, zato však má celkem charisma a pro akčňáky se skvěle hodí (zkrátka druhej John Cena). Dále mě potěšila přítomnost přesvědčivě hrající Amy Smart a Dominica Purcella, kterého jsem si v seriálu Prison Break oblíbil. Škoda jen, že hrál záporáka. Film v úvodu hodně nabudil, prostředí nočních klubů je pro mě zajímavé, poté však úroveň díky průměrnému scénáři a malému množství kvalitních akcí šla dolů. 90 minut ale příjemně uteklo a za poměrně vysoké hodnocení se nestydím. 68% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě mile překvapilo.Čekal jsem klasické béčko,ale myslím si,že to má vcelku úroveň.Když srovnám herecké výkony např. Steve Austina,kterého jsem dnes v jednom filmu viděl a Dave Bautistu tak se moc srovnat ani nedá.Austin mě přijde jak prkenej a pomalu nehne brvou.Přitom Bautista stejně jako Austin nemá za sebou téměř žádnou hereckou průpravu,ale přesto působí přirozeně a dá se s jeho postavou lépe identifikovat.Co se týče tohoto filmu tak je to příběh o bývalém poldovi co nedělal zrovna morální věci a musel jít sedět,když vyleze tak ho zaměstná šéf místního casina,ale jednoho dne se v casinu odehraje ozbrojená loupež a všechny stopy vedou k policistovi Rayovi...Navíc mě překvapil konec filmu a pokládám to buď za nedodělané a nebo odlišné ,přikláním se k druhému.Ještě doplňuji,že dost asi udělal i dobrý dabing.Za mě tedy celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Standardní kriminálka/gangsterka. Zápletka prohlédnutelná, hlavní hrdina je skála, které sice uvěříte rány, ale při čemkoliv rychlejším (běh...) se uživí práce střihače. Ničím zajímavé. Dělané pro DVD, padnoucí na DVD - ani o píď výš. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jako obsadit 140-ti kilový hovado, do civilní role, tak tomu musím zatleskat. Bautista je překvapivě dobrej herec, kterej se na tu roli hodí a člověk mu věří každý slovo. Příběh není nijak novej nebo originální a průměrně inteligentní šimpanz na to, kdo za vším stojí, přijde asi za 5 minut. O to tu ale myslím nejde. Film mě fakt bavil a musím tvůrce pochválit za to, že se nenechali strhnou Bautistovou vizáží. Příběh tak sází spíš na dialogy, než na bitky. Jasně, bitky tu jsou a hlavní hrdina v nich zvítězí, ale přitom se zadejchá a taky jich pár schytá. Prostě jako normální člověk. Celkově nic nového pod sluncem, ale zábavný a řemeslně kompetentní film. ___ Rozpočet byl 1,5 milionu dolarů. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, ale samotná zápletka je dost triviální a nepříliš napínavá. Film by zachránily kvalitní akční scény, ale těch bylo překvapivě velmi málo a navíc neohrabaná hora svalů Bautista při nich jen mávala svými obrovskými prackami - žádná propracovaná choreografie, nápad...Celkově jde o velmi slabý a místy až amaterský film co se kvality scénáře a dialogů týká. Když tento film neuvidíte, o moc nepřijdete. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Velká ptákovina.Naprosto dřevnatej Batistuta,minimum alespoň průměrný akce,děj podle trapnýho scénáře..20%. ()

AD P 

všechny recenze uživatele

Kedze tu hra take bojove ESO akym D.Bautista urcite je, cakal som viac z jeho umenia. I ked ma pribeh zaujal, chybali mi osobne suboje s ktorymi by Dave urcite nemal problem. Skoda .... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nič prevratné, ale na druhej strane, nebolo to až také zlé. Bautista keby mal oholenú hlavu a nefajčil by v každej druhej scéne, vyzeral by lepšie. Úplne chápem, že zrýchlený pohyb mu pri jeho 140 kg robí problém. Purcell ako drsňák, no videl som už aj v lepších úlohách. A samozrejme dve postavy, na ktoré som sa tešil najviac. Trejo a jeho 5 minút, celkom fajn. A samozrejme krásna Amy Smart. Dobrá úloha, dobre zahraná. Inak dej, scenár čistá žumpa. Pekná bola hudba a atmosféra. Veľmi slabé 3 z 5 ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Zápletka hloupoučká a již tolikrát zpracována, že co se týče děje tento film nemá naprosto nic co by nového předvedl. Chápu hodnocění těch, kdo dají filmu extréme nizké hodnocení. Přesto film ale úplně nezatracuji a těm, komu sem tam stačí oddechnout si u něčeho "lehčího" tohoto žánru klidně i film doporučím. Já se u něj nenudil. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pravidla jsou pravidla. Dávám dvě hvězdy protože jedno podívání stačilo. To ale neznamená že to byla zas tak nebetyčná debilita. Upřímně co mě rozčilovalo nejvíc je (po tom co jsem pustil logiku někam odpočívat), že obří mlátička Dave Bautista dostane přes hubu snad pokaždé co se ve filmu porve. Zlatej Steve Austin. Ten si alespoň nenechává nařezat. Jinak opravdu nic co by člověka co ví že se dívá na film kde hraje Danny Trejo (a nerežíruje Robert Rodriguez) doslova rozčilovalo. Já opravdu nevím kdo co od tohoto filmu čekal jiného :) ()

Reklama

Reklama