Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti tři se poprvé poznali v New Yorku, na pohřbu svého společného přítele Henryho. Zatímco Samantha je k zemřelým stále spojena milostnými city, Eric byl jeho nejlepším kamarádem na střední škole a úspěšného obchodníka Waltera k němu zase váží vzpomínky z dětství. Když jim právní zástupce sdělí poslední přání zesnulého, jsou všichni značně překvapeni. Právě oni mají společně dopravit zpopelněné pozůstatky Henryho do Montany. Jediným klíčem k nalezení onoho neznámého místa přitom jsou vzájemně zdánlivě nesouvisející poštovní pohledy. Eric, Samantha a Walter nechápou důvod, proč mají odkaz naplnit společně, přesto se nakonec autem vydávají na cestu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Foma 

všechny recenze uživatele

Film kolísá mezi 2 a 4 hvězdičkama. 2 za příliš okatou a spíše bezdůvodnou depresivnost hlavních postav, prostě aby to bylo zajímavý, tak jsou všichni utrápení. A ani ne proto, že jim umřel kamarád, ale sami ze sebe. To bylo na mě trochu moc, deprese za každou cenu, častý hádky, takový trochu egomaniacký. Na druhou stranu je to vyvážený hezkýma momentama přátelskýho splynutí, ty by byly za 3, no a za 4 hvězdy jsou záběry Ameriky, chvílema skvělá atmosféra road movie a postava prodavače encyklopedie. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmek. Hned po pár prvních minutkách mě zaujala hudba, která byla moc hezká a dokonce mi sedla i ta country, kterou jinak moc nemusím. Herecké výkony byly obstojné (dokonce i uvěřitelné emoce), příběh (ač bez velkolepého děje) byl zajímavý, místy poetický se stejně zabarveným koncem (kdybych si už měl vybrat, kde chci nechat spočinout své ostatky, lepší místo bych těžko hledal ;-)). Henryho záměrem bylo spojit své 3 přátele dohromady a to se mu podařilo. Nic převratného to sice nebylo, ale na pohodové 3* to stačí (pokud máte rádi cestování, tak třeba 1* přihodíte ;-)). ()

Reklama

thommas 

všechny recenze uživatele

"Love From Ground Zero" je vztahová mozaika "on the road". Herecké výkony jsou lehce nad průměr, v některých momentech vinikající, kamera je uvolněná a z celku vyzařuje "zhmotněná" cesta sama. Ovšem k čemu to vše je, když příběh staví na známých a otřepaných klišé vztahů, jako je "nepartnerské dítě". Navíc je umístěno až na konci, a tak poklidné vody dějové linie už moc rozbouřit nedokáže - a ve výsledku působí trochu jako rušivý prvek, který se vám pokusil pokazit vaši pohodovou cestu Amerikou za rozprášením přítele. Je taky ale třeba vzít na vědomí, že se jedná o režisérův debut, a to jak scénáristický, tak režisérský - a těm přeci jen lze odpustit jistou zatíženost syžetovými modely. /// Tak jako tak, vše nakonec přece jen směřuje do hor, kde Henryho rozpráší - a to v docela působivé scéně. Jednotlivé záběry na každou osobu z trojce, která s dramatickým gestem podtrhujícím a shrnujícím změnu, kterou prošla, rozpráší sypký prášek do horského vánku. Všechny tři záběry se nakonec spojí v úžasně rozvrženém velkém celku a rozpustí se ve ztmívačce za zvuků hudby, která tam doléhá z vedlejšího Brokebacku. Za těch posledních pár minut a za tu svobodu a volnost slova "cesta", kterou ji film dává, dokážu odpustit i ty nedostatky ve scénáři. A taky mi nikdo nevymluví, že hlavní herečka má společné geny s Lizou Minnelli a režisér si byl alespoň jednou posedět v kavárně s Alicí Nellis. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování tohoto filmu jsem v hlavě zmítala, kde jsem jen ty tři hlavní hrdiny již viděla. Jako první mi padl do oka Simon Baker, poté jsem si povšimla, že Pruitt Taylor Vince je mi také nějak povědomý (po chvíli přemýšlení jsem v něm poznala Tlouštíka) a nakonec Jacqueline McKenzie, jejíž jméno se mi vázalo s nějakou postavou a tvář mě přímo bila do očí. No jistě, ta feťačka, která dělala společnost Russellu Croweovi v "Romper Stomper". Nicméně tito tři herci zvládli své role velmi dobře a také do příběhu skvěle zapadli. Sám příběh byl sice silný, ale nějak jsem se do filmu nedokázala ponořit. Další z nezávislých filmů u kterých mám pocit, že příběh byl silný, herci dobří, scénář povedený, ale celkově to vyzní tak nějak... neprožitě, plytce. ()

Inyanga 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete večer po shlédnutí filmu jít spát bez rozbouřeného adrenalinu v krvi a usínat s čistou hlavou, lze vřele doporučit. Pohodový snímek, který určitě neurazí, vyloženě nezklame, ale také nevyvolá v hlavě onen vzácný pocit - teď jsem prožil nezapomenutelný filmový zážitek. Po smrti společného přítele se potkávají tři zdánlivě zcela rozdílní lidé. Zcestovalý Eric, workoholik Walter a Samantha, družka zesnulého. Každý z nich se musí vyrovnat se ztrátou přítele Henryho. Podle pohlednic, které jim kdysi Henry poslal ze svých cest po Státech, hledají místo, které mu učarovalo. Henry měl zřejmě spisovatelské vlohy, poněvadž texty těchto pozdravů mají docela kvalitní a silný umělecký náboj. Zpočátku si ti tři moc nerozumí, nechápou, jaký má jejich cesta cíl, jedou spolu jenom z úcty k zemřelému příteli. Na konci tohoto teskného poetického filmu (drama to určitě není) nastává ono očekávané smíření se ztrátou blízkého člověka. Plus si tento snímek zaslouží za hudbu, nádhernou krajinu amerického středozápadu a přirozené herecké výkony. Během filmu se, alespoň pro mne, dostavila tři překvapení. 1. že se Samantha málem vyspala s Walterem, 2. že se Samantha nevyspala s Ericem a za 3. že se nečekaně objeví Henryho dítě, o kterém dva nejlepší kamarádi a jeho družka neměli ani potuchy. Pro povahy akčnějšího ražení nedoporučuji. Víte, nudili byste se. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama