Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě to, tenhle film byl celkem dobře propracovaný. Přechody z reality v učebně do uměle vytvořené katastrofické situace byly skvělé. Samotnou mě to donutilo přemýšlet nad tím, koho bych si vybrala do krytu. Jen konec mě malinko zklamal. Čekala jsem, že by se mohli propracovat k ideálnímu řešení, koho zachránit a koho ne. Spoiler: Ač poslední možnost byla ta nejmíň logická tím, že byli vybráni lidé, kteří nemají žádné praktické předpoklady k přežití, tak nevím, proč by neměli přežít. Se podívejte na pořad kdo přežije. Vyberou partu ťulpasů a po týdnu si i oheň rozdělají :-D Každopádně se to na konci zvrhlo k řešení milostného trojúhelníku mezi učitelem, studentkou a jejím spolužákem ..... a to prostě není wow konec, který bych u takového filmu čekala. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Být učitelskej, tak tenhle biják stoprocentně pouštím každý čtvrtletí pravidelně svojí třídě ve třídách a to nemusí ani běžet zrovna hodina psychologie. Pouštěl bych to na úkor řešení nesmyslnejch matematickejch rovnic u tabule, či psaní posranejch diktátu na s/z. Myslím si, že pro mládež velice zajímavej kousek, plnej otázek, plnej věcí k zamyšlení a následně plnej informací. Opravdu se divím, že se film nelíbí! Já byl nadšen. 80% ()

Reklama

Larsis 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční film s velmi pro film netradičním tématem. Ačkoliv se primárně jedná o psychologický námět, snímek utíká překvapivě rychle a svižně. První půlka (logická) rozhodně lepší než ta druhá (hra na city), což je myslím škoda, protože konkrétně z tohoto tématu by se dalo vytřískat mnohem víc. Ale to už je na delší "filosofování"... :) ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatný film. Stále jsem měl pocit, že tento film v sobě dřímá nějaký skrytý podtext. Ať už je to pravda, nebo ne, rozhodně se zpracováním a celkovým námětem jsem spokojen. Pokulhávala sice trochu logika, ale to už tak u filmů je. Nicméně to nenudilo, postapo patří mezi mé vyhledávané tipy filmů, tenhle byl trochu slabší než jiné, ale jisté kouzlo to mělo. Konec bych tedy úplně vynechal, ten tam byl jen k neprospěchu. Herecké výkony nebyly nějak oslňující, s tím souvisely možná trochu dialogy, který nebyly na dobré úrovni. Celkově 58%. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl výběr těsně vedle. Hovadina první třídy. Hrátky s myslí dobře, ale opakovat pořád dokola, co by kdyby, nekdyby je fakt neuvěřitelně nudné a zcestné. Otázka, kdo bude žít a kdo zemře. Ty seš architekt, ty zahradník..Co budeme potřebovat? Jako by v "novém světě" někdo řešil, jestli se nám hodí víc veterinář, nebo tanečnice. A proč by vůbec se mělo rozhodovat o tom, jaká profese bude žít a která ne. Když lidé v krizových situacích jednají úplně jinak, než v těch, co kdyby..Ještě bych se do toho zapomotala, nelíbí se mi takhle uvažující film, který v konečné fázi je úplně jednomyslný a zpropadený. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama