Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (157)

Terva 

všechny recenze uživatele

....raději o tři hodiny dříve, než o minutu pozdě....... Je to plné citátů, ale těžkých citátů a rčení. Teorie rozjeté tramvaje a možné výhybky mě dostala. CITÁT - Nenechte se oklamat počty, tak jako tak, je to vražda......... Otázka je jasná - jaká profese je důležitá pro přežití lidstva. Ale není to tak jednoduché. Máte dvacet jedna lidí a do bunkru se jich vejde jen deset. Musí jeden rok přežít. A hlavně někdo musí vybrat těch deset, určených k přežití. Jaké profese jsou důležité? Jaderný fyzik, senátorka, zmrzlinář, elektrikář, harfeník, biofarmář, operní zpěvačka, realitní makléř, astronautka, domovník, vojanda nebo třeba....básník? CITÁT - Do bunkru bychom ho nevzali........... Čekal jsem, že těch 365 dní bude delších, ale nic není tak, jak to vypadá a výběr je prostě sázka do loterie. Mýliti se je lidské.Pak to konečně vše skončilo a to je teprve začátek. CITÁT - Jsem divoká karta........ Jde o úhel pohledu a ten má každý člověk jiný. Důležité je přežít a rozmnožit se. CITÁT - Kdo hlasuje pro mě?....... Příběh je rozložen do několika lokalit a skupin. Divák se nestačí divit, jaké nové skutečnosti vyplouvají pod tíhou atomového výbuchu. CITÁT - Ta logika smrdí sračkami........ Vybrat deset lidí z dvacetijedna podle oboru a zkušeností je velké terno. Až tento film uvidí básníci, asi budou nasraní. Co mi na příběhu vadí, je příšerný hudební doprovod. Tady chtělo něco svižnějšího a v některých scénách smutnějšího. Tahle jednotvárná hudba je nevýrazná. Filosofie není morálka a i logika má své hranice. Čím hlouběji pronikáme do vztahů (sex) příběhu, ničemu se nedaří (rozmnožování). Každý má své hranice. Dá se to na počátku poznat, CITÁT - Lidé mají konstrukční vady........ Tak hurá do dalšího kola a bez kašlání. A to nejste jen květinář. Víte, mám svou úvahu - tolik lidí a takový výběr si žádá klidně pětihodinový příběh a nikdy se nic nedořeší a tak je velká škoda toho podivného konce. Tady tvůrcům nějak došel dech a nebo nejsem filosof a nepochopil jsem, co tím básník chtěl říci. Ale i na tu hudbu a konec je to nadprůměrný a zábavný a poučný příběh. CITÁT - Podle svého vědomí a svědomí......... ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Je to přesně ten film, který se vám od začátku snaží nalhat, že je něčím víc, na jehož konci zjistíte, že je to jen nafouknutá prázdná bublina. Líbí se mi představa vyjmečně nadaných lidí, řešící vzniklou situací hlavou. Dokud se jede na vlně logiky tak mě film bavil bohužel konec to celé zazdil a hlavní myšlenku nechal vyprchat. Škoda promarněného potenciálu... Rozehráno to bylo fakt dobře. ()

Reklama

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Ked si odmyslim zasadenie filmu do Indonezie a vystajlovanych hercov typu Barbie a Ken, tak ten film si zasluzi plne 4 hviezdicky. Nakolko sa jedna o film, pri ktorom si mozog nedokaze oddychnut, tak sa necudujem ani celkovemu nizkemu hodnoteniu, comu celkom rozumiem, pretoze to nie je zabava typu "zabijem vsetko, co vidim" alebo "zasmejem sa na kazdom prde". ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy.. No. Medzinárodná škola v Jakarte. A všetci z Beverly Hills! Kasting nemal chybu; nič proti homosexuálom, ale keď sa tak ten blonďák rozhliadal po triede, hľadal ďalšieho homosexuála, uvedomil som si, že sú teplí všetci! Aj dievčatá! Fakt to nemyslím zle, obsadenie jak z reklám United Colors of Benetton. Navyše na konci Sophie Lowe konštatuje, že ide o mimoriadne nadanú triedu. To myslia vážne? Toto má byť nadaná trieda?! Jediný dobrý nápad bol jednooký kráľ a jeho šesť žien. Inak fakt priemerná škola a vysoká moc ne. "Logiku" som skúšal nevnímať, pokiaľ to bavilo. Problém vidím v tom, že asi celú druhú polku nebavilo a ku koncu ma to už vyslovene sralo. Záverečná trojuholníková pointa pomohla, z predchádzajúceho času (básnika, kvetinára, opernej speváčky a autistického harfistu) sa jej však zbytky Strážnej veže vypudiť nepodarilo, a s pozitivizmom to u mňa skončilo tam, kde väčšina vegetariánov. V rovine teórie :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nalaďte IQ FM a zkuste se ponořit do inteligentních debat o životě a přežití. Není to zase tak zlý, jen se musí přijmout pár blbostí, které v tu chvíli náročně naladěný mozek nepřejde. Třeba hlavně to, že třída v Jakartě nemá snad ani jednoho původního Indonésana. Spíš je to tam samá kočička a modýlek z Beverly Hills 90210. Všichni jak kdyby byly z plastelýny. Taky si myslím, že v rámci faktu, že všichni studují filozofii nad tím přežitím mohli přemýšlet jinak a líp. Celou dobu jsem se třeba nemohl zbavit těch pocitů, že ani jeden člověk se pořádně neuměl obhájit. Ta holka to ale nakonec pojala z úplně jiného konce, než by mě napadlo a než napadlo i toho učitele a kupodivu mě svojí myšlenkou zaujala. Proto ty tři. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)

Reklama

Reklama