Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Odvážne "kvázi" filozofické dielo, ktoré staví všetko na jednu kartu a to filozovanie o konci sveta. Nemuselo to byť úplne zlé, ale predsa len veľa vecí nesedelo a to od obsadenstva triedy až po absenciu (na to, že mali byť ako filozofovia "ukecaní") kvalitnej obhajoby svojej ďalšej existencie. A záver tam fakt nesedel, skôr by som si vedel predstaviť, aj keď by to bolo predvídateľné, príchod skutočnej apokalypsy a profesor by tak bol žiakov len pripravoval na to, čo prichádza. Škoda, začalo to zaujímavo. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zajímavý konceptuální experiment se svěžím vizuálem a příjemně béčkovým obsazením. Jenom škoda toho nesmyslně nastavovaného konce, jinak se mohlo jednat o sebevědomé čtyřky. ____ Místy mi bylo až nepříjemně, jak ve mě film čím dál objevoval psychopatické choutky - zde ukryté pod rouškou "filozofie". ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nic nevím... Sám vlastně si nejsem jistý jestli bych neměl dát 4* nebo 2*, protože si fakt nepamatuji, kdy jsem byl naposledy u filmu, tak zmatený, je to divný film a já si ani nemůžu pořádně na něj udělat názor, protože jsem to ani pořádně nepochopil. Postavy ve většině případu plytké a nezáživné, takže když se někoho rozhodli nechat na pospas smrti nebo někoho rovnou střelili do hlavy, tak mi to bylo celkem jedno. Přemýšlím taky nad scénářem filmu a že se mi docela dobře poslouchal dialogy k filmu.  Co mi vyloženě vadilo byl pan učitel, který hodně připomínal pár různých pánů z minulosti. 5/10 ()

Dawon 

všechny recenze uživatele

Ach, filozofie, ty proradná, v životě tolik užitečná vědo. Skupinka náctiletých pseudointelektuálů v čele s panem učitelem, který je asi tak trochu blázen a sociopat, nám předvádí, jak se dá báječně zabít poslední středoškolské dopoledne na tropickém ráji pro privilegované smrady. Což takhle střihnout si pár nesmyslných experimentů a rozjímat nad nejhlubšíma hlubinama lidské duše a nad chladnou logikou, která nás všechny neovladatelně zachvátí na pokraji záhuby? A což takhle protkat to celé jen těžko uvěřitelným, iracionálním chováním celé skupinky ať už vevnitř či vně oněch experimentů? Že Vám ani tohle nestačí? A co kdybychom to celé posypali skupinkou mladých, krásných a dokonale vysportovaných lidí, z nichž, pana učitele nevyjímaje, nikdo nemá na těle ani gram tuku? Vše a ještě mnohem víc Vám totiž tento skvost americké kinematografie nabízí! A pokud by se mezi Vámi přece jen stále našlo nějaké zatoulané štěnátko, které by si cestu k tomuhle kousku nedokázalo najít, tak vězte, že nechybí ani ona pomyslná třešnička na dortu v podobě grandiózně retardovaného finále. Skoro si až člověk po shlédnutí říká, jestli on náhodou pan rejža nebyl filozof. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dokážu ocenit originalitu konceptu a nápadu. Vizuální stránka filmu taky není špatná. Herecké obsazení je až na pár výjimek dost béčkové. Celkově se film tváří hrozně inteligentně a filozofsky, ale v podstatě je o ničem. Poslední hodina filozofie před koncem školního roku přetransformovaná do alternativního rádoby reálného světa, kde se jednotlivá rozhodnutí studentů stávají skutečnými. Líbí se mi tam ty rozhodovací procesy na základě údajů z kartiček a taky prostředí, kde se jednotlivé apokalypsy odehrávají. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)

Reklama

Reklama