Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film o tom, jak rozchodem rodičů trpí zejména ti nejzranielnější, jejich děti. Dětská herečka, která hrála Maisie, byla naprosto perfektní (jen na to nekoukejte s dabingem, ten se k holčičce moc nehodí) a sekundují jí všichni čtyři dospělí: Julianne More, Alexander Skarsgård (oujééé), Joanna Vanderham i Steve Coogan. Nabubřelé dospělé ego, kdy se rodiče dohadují, kdo z nich bude mít klíče od bytu, kdo bude bydlet v Anglii a kdo s kým bude spát či nespat. Do toho si přehazují jak horký brambor šestiletou Maisie, která všemi těmi hádkami trpí nejvíc a nemá, jak by se bránila. Za konec samotný dávám jednu hvězdu navíc, protože rozhovor u autobusu mě zkrátka dostal a Julianne se mi po tomhle filmu (i když jen na chvíli) hodně zprotivila. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Opäť raz o dieťati a rodičoch, ktorí sa nimi nemali stať... Nie tak desivé a intenzívne ako Aurore či Americký zločin, režisérom tu nehrá do karát prvok násilia; no svoju silu to má, predovšetkým kvôli autentickej atmosfére a hereckým výkonom. Celý film stojí na tej najmenšej na scéne - Onata Aprile je skvelá. Nerozčúlite sa tak ako pri dvoch spomínaných snímkoch, no tento príbeh o sebeckosti a (ne)láske vás nenechá chladnými... Nakoniec Maisie naozaj vedela, čo bude pre ňu najlepšie. PS: Skarsgård by sa namiesto hojdania na lianach mal radšej sústrediť na podobné úlohy, ani som doteraz nevedela, že môže byť taký očarujúci. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl vidět každý, kdo plánuje založit rodinu a není si jistý co to všechno obnáší. Hlavně pokud holduje svobodnému zaměstnání a není zrovna moc naladěn na zodpovědnost. Jedno je ovšem jasné, že zrovna takovým lidem se rodí báječné děti. Krásně ukázané, jaké to má pak konce a následky. Dítě je přehazováno, jak horkej brambor od jednoho rodiče k druhému, střídavá péče. Vyřizování si účtů rodičů, kterým samozřejmě nejvíc trpí dítě. Noví partneři, kteří zachraňují krizové situace......a dělají poskoky sebestředným sobeckým rádoby rodičům. Maisie je kouzelná a získala si hned mé srdce. Naopak Moore ve své snad nejodpornější roli, mně nehorázně pila krev. Skarsgard,jako Lincoln v jedné ze svých nej rolí a nesmím zapomenout na Vanderham v roli Margo. Nebýt jich dvou, tak nevím, jak by to s Maisii dopadlo. Citlivě natočeno, krásné herecké výkony. Nemám co vytknout. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc hezké a smutné zároveň. Prostě hezký film o věcech, které prostě jsou a vždycky budou a pykat za ně budou ti nejnevinnější a nejčistější z nás. Četl jsem tu výroky jako že si film hraje na velké drama a dramatem vlastně není. Že je to dost o ničem a vlastně se tam nic neděje. Naopak. Nevidím potřebu proč poukazovat na tvrdší věci, horší podmínky, velká dramata a selhání a bití a zneužívání. Kdepak. Tohle je decentní. A přesto si málokdo uvědomuje, jak je tahle decentnost fatální. Lehké drama, které si nehraje na velké drama a ve výsledku je pěkným filmem má u mě bonusové body. Za to že nám nikdo nestrká nic podnos, netlačí na pilu a netlačí diváka střídavě do vyhrocených emocí. Krása. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém vůbec nejde o Maisie, je smutnou ale naprosto autentickou ukázkou dnešních vztahů a smýšlení velké části společnosti. Ačkoliv některé momenty považuji za filmařsky nadsazené (vysadit dítě z auta před barákem, že se třeba dostane dovnitř), v obecném hledisku z příběhu mrazí. Julianně Moore skvělá, v naprosto odporné roli. Solidní soundtrack, i když ty písničky skupiny JM byly hrozný. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama