Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (160)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCEŠ... ZŮSTAT JEŠTĚ NĚJAKOU DOBU S NIMA? ALE VÍŠ, KDO JE TVOJE MAMINKA, VIĎ?.....“ /// Taťkovi s mamkou to doma moc neklape. Mamka křičí Fuck You a taťka – ten se ani nedostane do bytu (mamka vyměnila klíče…). No a mezi tím – sedmiletá Maisie. Půlhodinový handrkování vo ničem, jen abych věděl, že fotr je furt pryč a máma je píča. Ještě že maj střídavou péči, aspoň si holka užije obojího. Film by chtěl ohromit dramatickou atmosférou. Jakože ze života. Což, to jo. Ze života to je, ale filmově? Možná ti, kteří něco podobnýho prožili… Jestli mi (filmově) něco utkví v paměti, tak to děvče, protože žádný (filmový) dramatický drama se nekoná. Jen obyčejně říkaj, že některý lidi jsou hovada a některý zase ne. Ale to si můžete přečíst v každých novinách. Film by měl ukázat něco víc… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1897 Henry James, jsem nečetl. 2.) Zjistím, že se z upíra Skarsgårda stal nekromant. 3.) Thx za titule ,,playboxguest“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Odporné je keď si niekto kúpi psa a keď sa ho po pár týždňoch nabaží, uviaže ho niekde v lese o strom a nechá pomaly umierať. Nemá ani výčitky svedomia, lebo dôležité je, aby ho nikto nevidel. O čo je horšia situácia, keď "rodičia" majú dieťa, ktoré im prekáža a potrebujú ho vlastne iba na to, aby im občas potvrdilo, že ich má rado, aj keď iba preto, že sú jeho biologickými autormi. Príbeh filmu je nepríjemný, lebo divák sa automaticky identifikuje s malou Maisie a trnie obavami, čo ďalšie nepríjemné ju stretne. Malá Maisie ťahá celý film a pôsobí veľmi autenticky. Julianne Moore by mala šancu na medailové umiestnenie v súťaži o najodpornejšiu filmovú matku. Aj ostatní herci sa zhostili svojich úloh so cťou. Je iba otázne, či otvorený koniec bol zámerom alebo dôsledkom bezradnosti scenáristu. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pane bože!!! Tak úžasná holčička a rodiče takoví................... Zajímavé, když se všichni lidé okolo chovají k tomuhle zlatíčku mnohem lépe, než její vlastní rodiče. Moc hezký film, který na vás netlačí, nesnaží se vás za každou cenu rozbrečet, úžasná hlavní hrdinka, která dokáže být bezprostředně naivní a veselá i přes to, čím si vlastně dlouhodobě prochází. Malá Onata April je vážně skvělá, ale ani její dospělí protihráči nezaostávají. Alexander Skarsgård a Joanna Vanderham jsou velice sympatičtí, Julianne Moore je správná hysterka a Steve Coogan je povrchní i starostlivý zároveň. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skutečných příběhů tohoto typu i těchto emočních hloubek běhá po světě nekonečné množství. Když s to ale umí natočit takto vkusně, profesionálně a silně, je to ohromný zážitek. Moc se mi do toho nechtělo, trápení dětí svářících se rodičů je skutečně všude jako máku, ale stačilo pár záběrů s tou malou holkou - a film mě měl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva sebestřední rodiče se tahají o opatrovnictví holčičky, aniž by byl kdokoliv z nich schopen jí poskytnout to, co by opravdu potřebovala. Vytrhnout zmatenou dívku z přestřelek mezi otcem a matkou se tak paradoxně daří jen oboum novým partnerům znesvářených rodičů, kteří dítěti alespoň občas nahrazují opravdovou rodinu. Tady není co vytknout. Bylo to tak opravdové, až z toho místy mrazilo a tak dobře zahrané, že představitelce Maisie budete mačkat palce stejně, jako našim v dnešním čtvrtfinále s Finama a Julianne Moore nenávidět víc než Arťuchina. Zase po čase 100%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama