Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Je trochu na pováženou, když ve filmu snažícím se mapovat mezilidské vztahy a porozvodové tahanice o děti, které se dnes týkají pomalu každé druhé rodiny, působí jako člověk z masa a kostí pouze matka v podání Julianne Moore. Její rozpolcenost mezi vlastními potřebami a křečovitou snahu o udržení si lásky vlastní dcery je nejlepší stránkou filmu. Není vlastně vůbec jasné, proč si ti dokonalí mladí árijci vzali dva naprosto nesympatické a pro život s další osobou nevhodné šuliny, jakými jsou Maisini rodiče. Jako je sice pěkné, že do Skarsgarda by se holka zamilovala už v deseti, ale co je moc, to je příliš a tím chci poukázat především na cukrkandlovost konce, který nic neřeší hlavně, že se jde na loďku. Zahrané je to ale skvěle včetně malé Maisie, jenž svým výkonem hodně pomáhá celému filmu. Také se na to kouká poměrně dobře, (nejen proto, že tam hraje Alex), a určité sdělení snímek nakonec má, i když zdaleka ne tak závažné jak původně plánoval. ()

Verka13 

všechny recenze uživatele

Takového otčíma bych taky chtěla.. Náhradní manželé rodičů (kteří jim měli pomoci svěřit dítě do péče) se spolu dají dohromady (což bylo jasné od jejich prvního setkání) a dítě si vezmou s sebou. Spíše než drama to připomíná telenovelu. Zachraňuje to však svým výkonem božská Julianne. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Onata Aprile svým hereckým výkonem naprosto zastínila své zkušenější kolegy - předpovídám ji velkou budoucnost a tento film vřele !DOPORUČUJI! 91% ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Příběh, nad kterým se zamyslíte, trochu pomalejší začátek, ale jakmile se film rozjede, vžijete se do malé Maisie a chápete její pocity. Onata Aprile byla opravdu skvělá. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ak by som žil čo len pár sekúnd zo Susannou tak by som si vystrelil mozog .... Chúďa dieťa. Jej takto bol síce kretén ale hento indivíduum neprekoná nič. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Opäť raz o dieťati a rodičoch, ktorí sa nimi nemali stať... Nie tak desivé a intenzívne ako Aurore či Americký zločin, režisérom tu nehrá do karát prvok násilia; no svoju silu to má, predovšetkým kvôli autentickej atmosfére a hereckým výkonom. Celý film stojí na tej najmenšej na scéne - Onata Aprile je skvelá. Nerozčúlite sa tak ako pri dvoch spomínaných snímkoch, no tento príbeh o sebeckosti a (ne)láske vás nenechá chladnými... Nakoniec Maisie naozaj vedela, čo bude pre ňu najlepšie. PS: Skarsgård by sa namiesto hojdania na lianach mal radšej sústrediť na podobné úlohy, ani som doteraz nevedela, že môže byť taký očarujúci. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad, jak je pro dítě kruté, když je táta kretén a máma kráva. Maisie měla alespoň to štěstí, že našla oporu v mladších partnerech svých rodičů. S citem natočený komorní snímek. Výborně obsazená i zahraná role Maisie. Ta čtvrtá hvězda se ztratila někde v roztahaném úvodu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Maisie je snom každého rodiča a definitívne to nebude vďaka výchove, pretože jej rodičia sú nočnou morou každého dieťaťa. Matka blúdi po všetkých učebniciach psychiatre a otec je egocentrický, citovo chladný chlap, ktorý nemá vo zvyku plniť svoje časté sľuby. Maisie svojich rodičov bezhranične miluje. Miluje ich ako dieťa, ktoré je presvedčené, že takto funguje každá rodina. Pri sledovaní spoločných momentov Lincolna s Maisie sa nejednej dáme určite triasli vaječníky, ja som si vystačila s priblblým úsmevom. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma žiadny film nedojal ako práve tento - až k slzám. Nie preto, že by to bola nejaká typická citová vydieračka, alebo že by bol ten príbeh nejaký tragický - ale svojou krásnou charizmou, ktorú to v sebe malo od začiatku až do úplného konca. Samotný dej bol v podstate úplne jednoduchý, ale napriek tomu ma to totálne vzalo. Pretože nie vždy treba vymakaný dramatický dej, aby vyvolal film záujem a očarenie. V tomto prípade sa o celý ten úžasný dojem postará už len samotná idea a tie charaktery postáv, obzvlášť Maisie. A samozrejme celé to ešte násobí taká tá reflexia reality - pretože toto sa stáva bohužiaľ v súčasnosti už dosť často. Slová sú proste len slová, a nestačí dokola omieľať ako nám na niekom záleží, keď mu to nepreukážeme aj svojimi skutkami. Veľmi mi bolo ľúto malej Maisie, ktorú si rodičia po rozvode len tak medzi sebou pohadzovali ako keby bola kus majetku, bez ohľadu na to ako sa chudiatko bude cítiť. Ani jeden z nich o ňu nechcel prísť, no zároveň nemali na ňu ani čas. Takže niet sa čo diviť, že našla oporu v iných ľuďoch, ktorí o ňu stáli. 6-ročná herečka Onata Aprile zahviezdila naplno a tým, čo predviedla zapôsobila snáď na každého. Veľmi príjemné prekvapenie, a k tomu tá dôsledná práca s kamerou a skvelá hudba sprevádzajúca scény. Záverečný song Feeling of Being od Lucy Schwartz bol už len dokonalou bodkou za celým filmovým zážitkom. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Silný hodnocení, silnej příběh, silný drama! Jediný co je slabý, je moje hodnocení. Důvod? Chudák Maisie! Snad nebude po matce, snad nebude po otci! Snad to bude jednou žena, která opravdu jen tenkrát věděla a už neví. Snad to bude žena, která svým rodičům odpustí. Snad bude lepší! Snad... 60% ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Vynikající Onata Aprile ve snímku ukazující fakt, že bohužel je to mnohdy dítě, na které rodiče myslí při rozvodu až na posledním místě, a že je to právě dítě, které to odnese nejhůř. Uvěřitelnost příběhu trochu narušuje idylka malé Maisie s nevlastními rodiči, ale i tak nadprůměrné drama. 75% ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené. Julianne Mooreová zahrála zápornou roli tak dobře, až se mi líbila, a k malé Onatě April je cokoli zbytečné dodávat, byla jedinečná. Prostě Maisii doporučuju. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Z pohledu Maisie se jedna o hodne beznadejnou situaci, kdy rodice se o ni sice "hezky" hadaji, ale oba ji daji na druhou kolej. Moc se mi nechce verit, ze by ji nezajistili poradnou chuvu. Jak to dopadne je zrejme jiz po tretine filmu, presto si myslim, ze se jedna o vyborne zahrane drama plne emoci, ktere vede k zamysleni. Mala Onata Aprile zahrala roli Maisie vytecne, z dospelych hercu bych vyzdvihnul Skarsgarda. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu mladé dívenky, kterou si mezi sebou přehazují neschopní rodiče a následně i jejich partneři. Takhle asi vypadá bouřlivý rozchod z pohledu malého dítěte. Jde tu ale především o vztahy mezi dospělými a Maisie je použita spíše pouze jako takové pojítko mezi jednotlivými osobami, které spolu pojí různá náklonnost, která je ovšem v průběhu filmu hodně proměnlivá. Herecky zajímavé, příběhově docela také. Šlo asi vytěžit malinko více, ale What Maisie Knew hodnotím jako nadprůměrné drama o lidských vztazích. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o rozvádzajúcom sa páre (Julianne Moore, Steve Coogan) a dopade, ktorý má ich správanie na ich malú dcéru Maisie (Onata Aprile), ako aj na nových nevlastných rodičov (Alexander Skarsgard, Joanna Vanderham). Film neosloví masové publikum, ale určite je to zaujímavý film s veľkým srdcom. 7,5/10 ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Dětské herce nemám většinou moc ráda, tady přišla výjimka potvrzující pravidlo. Jo, a Skarsgård je dost okouzlující. ()

Reklama

Reklama