Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Franklin Franklin (Matt Lucas) omylem usmrtí svého domácího (Peter Stormare), je donucen zahladit všechny stopy a schovat tělo. To však nebude tak snadné, jak se mohlo ze začátku zdát. Kriminální komedii Small Apartments na motivy stejnojmenné knihy Chrise Millise natočil švédský režisér Jonas Äkerlund. (ssfan)

Recenze (38)

verbal 

všechny recenze uživatele

Lukáš je nádherný chlap s tělem mladého Apollona a katalogová bukvice, která musí denně dostávat tisíce žádostí k registraci. Když mohutně zaduje na alpský roh, musí se nejednomu homofobovi sevřít strachy konečník a zalézt koule do břicha. Navíc prakticky celý film odehraje jen ve slipech, aby vynikla jeho ztepilá postava. Dostal jsem sice místo očekávané Malé Británie nesmírně estetickou, oku lahodící reklamu na gaypride, která nejednoho latentního homosexuála naprudko přesvědčí o jeho opravdové orientaci, avšak bylo to natolik plyšové a žužu, že pod tři jít prostě nemůžu. Kurva, už z toho i rýmuju! Teda až na to kroužkované "u". Ale co nadělám, když mi ten zasraný korektor "nemužu" v jednom kuse podtrhával a mě na pravopysu tolyk záležý! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Bizarný herecký koncert zaujímavých osobností na čele s Mattom Lucasom (ktorého som si obľúbila vďaka Little Britain). Na tie 4* to vytiahne až po dopozeraní a zamyslení, pretože počas sledovania boli dojmy nezriedka rozpačité, hoci tú "nezávislosť" filmu bolo vidieť a cítiť po celý čas. Keď sa tá mozaika poskladá, odrazu vidieť celý obrázok. Vždy som mala rada takéto filmy a síce som v tomto prípade nevedela do čoho leziem, som rada, že som si ho pozrela. Mimochodom, všetky role výborne sadli, ale špeciálne Johnnyho Knoxvilla musím vypichnúť, bol fakt skvelý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Misty az prehnana uchylna silenost ale bavil jsem se slusne zkratka je to gejske nechutne ale docela primerene zabavne Dolph opet svou ulohou prekvapil a urcite nezklamal rozhodne mne svyma hlaskama velice solidne pobavil ten chlap holt zkratka muze hrat kohokoliv v cemkoliv a kdekoliv ale vzdycky to bude stat za to na zaver jeste dodavam ze tohle je sverazny dilko pro dost okrajovy publikum a ne kazdymu to sedne nicmene ja osobne nejsem nespokojen je to zajimavy netradicni pocin zadna pecka ale solidni zalezitost to jako zase jo ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Noooooo... To se nám zas jednou někdo vyřádil. Klika, že si Jonáš nedává práska častěji; takhle jednou za tři roky se to dá skousnout. ()

S.Quentin QUALE

všechny recenze uživatele

Nehodnotím, po půl hodině vypnuto. Spousta známých tváří mě nalákala, ale pohled na odporný tlustý prase jménem Matt Lucas, kterého jsem právě viděl poprvé a doufám že naposled v životě, mně vystavil sádelnatoplešatou stopku. Škoda, docela jsem se i těšil. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Strčte hovno do kýbla s vápnom, navlečte ho do slipov a otrasných podkolienok, nahod'te mu dreváky a dostanete Franklina Franklina! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zvláštne. Po štekoch v Bridesmaids a Infidel dostal Matt Lucas konečne hlavnú úlohu a pre radosť fanúšikov, ešte dementnejšiu, než by kto čakal. Je to v podstate spojenie dvoch jeho úloh z Little Britain (gay - vlastne trochu gay, trochu úchyl, a retard) s jeho vizážou z Alenky. Proste kretén. A tento kretén je ústrednou postavou miestami smrteľne vážnej čiernočiernej krimikomédie na Coenovský štýl. Äkerlunda mám rád a to čo tu predviedol je takmer majstrovské a ojedinelé, bohužiaľ neviem čo. Na jednu stranu dokáže aj takého Johnnyho Knoxvilla prinútiť hrať; natočiť tak smutnú scénu, že by z toho jeden dostal depku a ukončiť ju vtipom bez toho, že by to vyznelo inak ako malo; alebo zhmotniť Millsove vynikajúce dialógy úplne bezchybne. Na druhú stranu tie dialógy sú na Millsovom scenári vynikajúce a bezchybné jediné, a niektoré pasáže (vinou scenára) nefungujú vôbec. A trochu mi vadilo obsadenie. Kvôli nemu som sa na film tešil, no okrem Crystala, Lucasa a možno Caana nedostane nikto dostatok priestoru. Juno, Knoxville a Marsden hrajú chvíľku, všetci ostatní hrajú cameá. S výnimkou vlastne toho najprekvapivejšieho na celom filme: profesora Lundgrena, ktorý v reáli vychodil štyri vysoké školy a paradoxne hrá niečo podobné myslím prvýkrát. Vcelku túto inteligentnú stupiditu nejde než doporučiť, spokojný však bude málokto. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho něco úplně jiného.Když člověk vidí sortu tragikomických a šílených postaviček, čeká porci idiotského a lehce fekálního humoru, ale Åkerlund hraje na depresivnější a vážnější notu, ve které se objeví sice dost černýho humoru, ale film si spíš jede na dost depresivní vlně.Matt Lucas je hříčka přírody a jen dokazuje, že ve filmu může hrát opravdu už každej.Od filmu jsem toho moc nečekal a upřímně jsem čekal i úplně něco jiného.Škoda, že spousta těch postaviček nemá dostatečný prostor a ve filmu jsou spíš jen do počtu, ale finální proslov na kazetě mě definitivně dostal a Johnny Knoxville zahrál svojí životní roli.Hodně depresivní a místy předvídatelná záležitost, která mě ale hodně vzala za srdce a to hlavně díky čistému faktu, že přesně takové filmy bych chtěl točit taky a po skončení jsem mě úplně pocit, jako by mi Jonas Åkerlund koukal do duše.80%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem si vymluvila, že Franklin Franklin z několika důvodů nemůže být verbal (např. nemá plenu), moje vysoká očekávání šla šupem dolů, ale ne zas tolik, aby mně úsměv mizel ze rtů na dobu delší, než byly rušivé momenty "seriózního" vážna, které z času na čas rozčeřily ustálenou hladinu pobavenosti, ale budiž jim odpuštěno, protože jejich protipóly, v podobě několika originálních výměn myšlenek a nejlepší postmortální bestiální sebevraždy všech dob, tyto nepatřičně působící ruchy vyvažovaly. Z nekompaktního spojení švédsky pojaté krimikomedie křížené s anglickým sociálním dramatem tak na mě vrtí ocáskem stvoření, které rozhodně není předurčeno k dalšímu šlechtění, ale o to víc dokáže přirůst k srdci. A to nejzábavnější - herci i hudba hrají tak, jakoby to neměla být vůbec blbost! :-). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prapodivný film o esteticky nepříliš okouzlujícím chlapíkovi, který se celý film promenuje v bílých slipech, sní o Švýcarsku a snaží se zbavit mrtvoly svého domácího. Zní to ujetě a taky to ujeté je, bohužel ale směrem do pekel. Chlapík je mentálně zaostalý a bojím se, že podobný handicap měli i autoři. Snímek totiž neví, co chce vlastně vyprávět, takže chvílemi sledujeme nevtipné schovávání mrtvoly, pak si tam postarší rocker cosi vyříkává se svojí dříve alkoholickou matkou, nevrlý důchodce maluje obrazy a celkově už ho život nějak nebaví… Ten film nemá žádný příběh, je občas i nechutný, vtipný není ani chvilku a režie taky netuší, co by měla dělat, když někdy nudí zdlouhavými statickými záběry na město a jindy zase otráví zrychlenými sekvencemi, aniž by bylo jasné proč vůbec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka se sice nijak nelišila od klasických komediálních krimi (máme tu tělo a těla je potřeba se zbavit), ale celkové zpracování bylo hodně zvláštní. Na svědomí to má především Matt Lucas v roli mírně retardovaného blázna ze Švýcarska, který chodí zásadně jen ve slipech a každé ráno v sedm troubí na alpský roh. A od něj se odvíjí hromada dalších bizarních postaviček, které hrají samé známé tváře. V roli Lucasova pološíleného bratra pobaví James Marsden, nerudného souseda hraje James Caan, couru od vedle Juno Temple a kdo rozesměje nejvíc je Dolph Lundgren ve své nejnetradičnější roli. Divný film, který místy rozesměje, ale celkový pocit je.........no........prostě divný. 50% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

taková průměrná blbina se spoustou známých herců,ale jinak nic víc.Shlédnuto jen kvůli Lundgrenovi ,který je tu tak minutu ,možná dvě.30 %. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Matt Lucas konečně opět v hlavní roli, opět jako podivín. Zvláštní, ponurý film, občas vtipný a dobře obsazený. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Matt Lucas bývá zárukou kvalitního vtipu a ostatní osazenstvo mne taktéž lákalo! Bohužel film stále přepíná mezi komedií a dramatem, což v tomhle případě není úplně nejlepší volba. Scéna v garáži mne ale rozesmála jako dlouhou dobu nic! ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Forma se zde trochu míjí s obsahem, jelikož Åkerlund si s filmem pohrál asi více než by předloha vyžadovala. Ujetá komedie se navzdory očekávání nekoná, což je nejspíš i dobře, protože od pohledu jsem měl z filmu trochu obavy. Dominuje mu však dramatická linka okolo ústřední postavy v nijak brilantním, leč standardním podání britského komika Matta Lucase. Skvěle ho ovšem doplňuje plejáda slavných jmen, která zde k mému překvapení vůbec neplní roli camea, nýbrž naopak jde o plnohodnotné a seriózně zahrané vedlejší úlohy. Bohužel film jako celek nepůsobí úplně konzistentně, ale na druhou stranu má pak člověk pocit, že sleduje více snímků na jednou. Opravdu neobvyklý film, ve kterém vás každý slavný herec svou účastí stejně překvapí. Tedy i přesto, že o jeho učinkování již dopředu víte. 72% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Lucas v roli, která mu sedne. A navíc zabere skoro celý film. A přicmrndávají mu zdařile i ostatní (třeba Knoxville je zde mnohem, mnohem lépe sedne než k Arnoldovi v Konečné). Small Apartments vypadají na první pohled nic moc, a podle toho jsou zde i hodnoceny (něco málo přes 60%). Ale ve skutečnosti jde o zdařilou komorní komedii, s rozumnou dávkou uvěřitelné bizardnosti a nástinem černé komedie. Je to opravdu kvalitní oddechovka, která klame tělem. Příběh je dobrý, zápletka je dobrá a scénář také. Celé to sedí, není to nic okoukaného i přes zachování žánrových principů, a to je hodně fajn. Člověk jen tak nevidí za roh příběhu, jak se mi to (k mému zklamání) často stává, a navíc se ani nestará. Prostě si sedne do křesla a čeká, kam ho to v patách Frankliovi Franklinovi povede. ()

Reklama

Reklama