Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

VOD (1)

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 213)

POMO 

všechny recenze uživatele

Manekýnsky nasvietený prostoduchý akčňák v plášti retro gangsterky. Jedna-dve napínavé scény, svižné tempo, jednorozmerné postavy, páčivé kamerové filtre a otrasne vedený Ryan Gosling. Aby ten bol v nejakom filme rozpačitý, to už musí byť režisér megapatlal. Ako mohli na tento scenár dostať taký herecký ansámbl?! Presne medzi dvomi a tromi hviezdami, k dvom sa prikláňam, pretože ide o prznenie Leoneho a De Palmy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Inter arma silent musae aneb když verbal jásá, yntelechtuánové sténají. Jásá, protože si náramně užil dvě hodiny slaboduché, akční, krystalické zábavy, osazené plnokrevnými herci, téměř bez hluchých míst a prosté nekonečných Aronofsko Refnovských masturbačních kudrlinek pro otylé, přemýšlivé, obrýlené chlapce s mastnými vlasy a senzitivní, hloubavé olizovače banánů v čokoládě. Ten židák si sice trošku hraje na Palmu a nechápu, proč Šónův maskér vpašoval do filmu poručíka Worfa, avšak i tak jsem si celou dobu lascivně třel bradavky a slastně sténal. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plytký popcorn, kterému chybí duše, atmosféra i jediná zapamatováníhodná scéna, které činily gangsterský žánr vždy tak atraktivním a divácky vděčným. Mnoho momentů z filmu a posledních deset minut psal scenárista asi podle poučky "Jak sesmolit nechtěnou parodii na žánr snadno a rychle." Nad vodou to drží pouze chlapácké charisma Joshe Brolina. V globále je to stejně rutinní a hloupé, jako Zombieland, což jsem ale u Fleischera čekal, takže o zklamání nemůže být vůbec řeč. S ohranou hláškou "Inspired by a True Story" mě nekrmte, páni producenti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šest statečných a neúplatných versus jeden vážný adept na návštěvu plastické chirurgie a psychiatrické ordinace. Vůbec by mi nevadilo, že se Fleischer snaží podivnou míchanici gangsterských a noirových motivů maximálně přizpůsobit čtenářům komiksů a hráčům videoher, kdyby film neselhával na základnějších úrovních: charakterizace postav, vytváření dramatického napětí, logika jednání, konzistence atmosféry. Držet se celý film důsledně komiksové stylizace à la Dick Tracy (ze kterého nejspíš utekl Pennův psychotický troll), pomlčím nad neuváženou násilností mnohých scén a za mravoučnou poznámku mi nebudou stát ani fašistické metody „lovců“ (kteří oproti De Palmovým Neúplatným očividně nemají žádné morální zábrany). Sklouzávání k heroickému patosu je ale mnohem častější než záměrné parodování žánru. Na pohyb z jedné krajnosti do druhé nejvíce doplácejí hrdinové, kteří sice vypadají dobře na plakátech, zároveň jsou ale plakátově ploší. Ani obsah, ani způsob vyprávění nenabízí nic, co by dokázalo vtáhnout, přimět nás strachovat se o postavy, nebo alespoň vzbudit zájem, jak bude příběh pokračovat. Coby brutálně přímočará a přímočaře brutální střílečka (žel bohu s vrcholně nepřehlednými akčními scénami, pěstní souboj nevyjímaje) Lovci mafie jeden večer zpříjemnit dokážou, ale i jako takoví zanechávají pocit hořkosti. Nenatočit nic šťavnatějšího s takhle luxusním obsazením, s oscarovým kameramanem a vcelku schopným hudebním skladatelem, to považuji za organizovaný zločin hollywoodského ražení. 65% Zajímavé komentáře: FlyBoy, Theatis, mcb ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to povrchní kýč, kterému scenáristou příliš moudrosti do vínku naděleno nebylo, ale koukat se na to dá, hlavně díky fajnovému hereckému obsazení, hezkému vizuálu a řemeslné zručnosti. Hlavní zlý mafián Seana Penna mi tedy ale přišel jako parodie sebe sama. Jeho pokusy tvářit se šíleně a maniakálně vyznívaly spíše humorně, nicméně i to mi ve výsledku přispělo k diváckému zážitku, který bych nazval jako uspokojiný. Víckrát se na Gangster Squad pravděpodobně nepodívám (sám od sebe určitě ne), ale akutní nutkání utéct co nejdál od obrazovky jsem při sledování nepociťoval. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj problém s filmem se jmenuje nedůvěra. Aboslutně jsem nechápal, proč Johnova parta Mickeyho zabijáky mlátí místo aby je pozabijela, když už drsnost tak pořádná a ne na půl. Tohle mě přišlo jako hodně umělý sladidlo na efekt. Další věc se kterou bohužel nemůžu zcela ztotožnit jsou scénarisitcké dírky, tady budu spoilerovat, tak kdo nechce tak at si teď na chvíli zakryje kukadla. Scéna kdy jde chlapík bránit Emmičku před Mickeym, by byla fajn, ale dost těžko se mě věří, že Mickey by chlápka zabil a nešel si prověřit přítomnost Emičky. V okamžiku kdy by mohla scéna pokračovat a gradovat je střih a situace se už vůbec neřeší. Další je ta závěrečná přestřelka, mě by zajímalo co dělala Johnova parta za těma autama tak dlouho, když po tom co Sean vylezl z hotýlku zlikvidovala zbylý hajzly před hotelem asi za 10 sekund. Já nejsem žádnej pitval obecnej a spousty věcí přecházím, ale tohle mě prostě mlátilo do očí. Co rozhodně nezklamalo je herecká enkláva, ostatně kvůli který jsem na film šel. Ze všech nejvíc se mě líbil Ryan Gosling, ten si toho policejního barovýho děvkaře rozehrál výborně. Emma Stone sice zahrála taky dobře, ale ona bohužel není můj typ a kdyby na jejím místě hrála jiná hollywoodská samička , tak by moje oči by měli lepší mejdámek . ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že scenáre v Hollywoode už píše hocijaký mongoloid, pripútaný v štúdiu reťazou k radiátoru. Tak zlé dialógy som nepočul od posledného filmu s Dolphom Lundgrenom. K tomu nevýrazní herci (Penn si to užil, ale nútia ho vypúšťať z huby hrozné blbosti) a nulová dobová atmosféra. Akčné scény sú fajn, miestami takmer super, a celé to má našťastie slušné tempo, ale to už film nezachráni. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ještě větší chybou, než čekat od Gangster squad nové L. A. – Confidential, je pustit si dva dny předtím… L. A. – Confidential. Limonádová hra na gangstery, která šlape především na ‚sunny‘ notě mi ani tak nevadí, protože herci padnou do dobových obleků přesně, cigaret se vykouří nespočet a záminek pro to, aby se rozštěkaly Thompsony, se v ději najde přehršel. To vše zkousnu do momentu, než si Fleischer řekne, že by chtěl být novým DePalmou a z vtipného konverzačního humoru přepne do vážného módu, kde se nechytá ani omylem. Vlastně všechny akční scény jakoby do filmu narval někdo dodatečně, ze dvou ženských postav má ukotvení v ději jen jedna a samotnou policejní jednotku táhne Brolinovo charisma a Goslingův úsměv. Vše pak korunuje sbírka otravných hollywoodských klišé. Zasloužený fail. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že když se Hollywood poslední dobou pustí do nějakejch vážnějších historických filmů, většinou to skončí fiaskem. Tady takovej Ganster Squad má všechno, co si mohl přát. Naprosto boží herecký ansámbl. Říkám naprosto boží, protože tomu tak fakt je. Každý ten herec se Vám dostane pod kůži a toho si nesmírně vážím. Ne vždy se to povede. Také tu režisér měl na starost hodně slušný příběh, který mohl být naprosto epický, vysloveně jsem to z něj cejtil. Nechápu pak ale, proč se všecky ty akční scény musí točit tak, aby bylo nejvíc akce. Oni po sobě střílej jak zběsilý, ale nikdo neumírá. Akce nemá vůbec žádný řád. Prostě jenom přestřelka a jedno velký nic. Nehledě na to, že to všecko bylo strašně debilně natočené a celé to neuvěřitelně nepochopitelně probíhalo. Bejt ta jejich parta takhle pitomá, tak jsou ve skutečnosti tuhý hned na první střih a v tu chvíli nemá smysl dotáčet zbytek. Obrovská škoda, těšil jsem se na parádní gangsterku. Nebejt akčních scén, možná bych se i dočkal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $46,000,903Tržby Celosvetovo $105,200,903Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,609,279 Tržby za predaj DVD v USA $9,491,581║ obsadenie luxusné aspoň teda menoslov, gangsterka chcela byť až moc štýlová, samozrejme nechýbajú ako že hlášky, hefty ale všetko to je len kalkul bez skutočnej iskry, bez skutočného náboju, len povrchný balast, škoda /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

a ja som im to spapala. Vsetko. Aj pekne s navijakom. Atmosfera, kostymy, hudba, herecke obsadenie, ano, pacilo. Velmi, velmi. Vskutku podmanive. Teda az na Seana Penna. Ten veru vyzeral ako ten pes s besnotou, ktoreho spominal. Naozaj mal vyraz ako tesne pred utratenim. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Odznaky nechte doma, tady se zatýkat nebude. Fleischerův gangsterský propadák je totiž výživným akčním nášlehem, ve kterém štěkající thompsony naštěstí přehlučují neobjevný příběh, příliš osekané postavy a celkovou tvůrčí nedotaženost. Žánrové klasiky jsou o úroveň jinde. I když se ale tentokrát netne do živého, na zábavnou a svižnou moderní podívanou to v klidu stačí. (7/10) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmové zklamání roku. Protivné zmatení žánrů. Místo očekávané gangsterky primitivně přímočarý akční snímek maskovaný stylovými mimikry retro krimi filmu. Nevím, proč režisér Ruben Fleischer v případě tak slibného námětu zvolil tolik přímočarosti a proč akceptoval scénář tak prostoduše očekávatelný a průhledný, proč použil všechny ty zpomalovačky, efekty, výbuchy, patos, klišé, exponoval nezranitelnou pětici (respektive trojici, dva to museli odskákat, aby se bylo za co mstít) superpolicistů, prostě všechno to, co do gangsterky rozhodně nepatří. Ten film je vlastně stejně tak blbý, jako jeho český distribuční název... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čekáte-li gangsterku klasického ražení, tak čekejte i nadále. Smíříte-li se však s nařáchle přímočarým a natuplým popcorňákem se vším všudy, kde se místo CGI robotů s lasery prohánějí tvrďáci v baloňácích s kulomety, tak již čekat nemusíte. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Žádná gangsterka, ale regulérní akčňák ve kterém náhodou všichni nosej klobouky a dlouhý kabáty. Sean Penn i jeho nos hrají dobře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDINOU VĚCÍ POTŘEBNOU K VÍTĚZSTVÍ ZLA JE, ABY DOBŘÍ LIDÉ NEDĚLALI NIC“...... /// Vítejte v Los Angeles, městě, kterýmu vládne čestnej polda se sklonem k porušování pravidel John O'Mara. Jo, a taky mafián Mickey Cohen, budující svoje impérium. Ho,ho, hó! Do rypáku okamžitě udeří zajímavej vizuál, tempo, i Josh Brolin, hrající svůj part v mistrovský formě. Chlapi pronášej chlapský věty a hezouni sladkejma řečma dostávaj kočky (dvounohý) do postele. Prostě každej ví, co má dělat (a jak mluvit) a navíc je to i vtipný. Prostě vyvoněný béčko o tý nejlepší sebrance policejních budižkničemů, jejíž posláním bylo ničit (tehdy) a bavit (teď). P.S.: Doufám, že se dívali i bratři Oodieovi. Mohlo by je to bavit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy, který čerpaj ze skutečnejch příběhů. 2.) Protože mě baví zvuk Thompsonu. 3.) Z filmu nedělám vědu. Stačí mi, když se bavím. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sean Penn hrající jako Mickey Cohen, který je slizký,nemilosrdný,psychopatický Mob-Boss, Má v rukou celé LA. Stovky politiků, soudců a policajtů. Pro mně je to jeden z Top záporaků za poslední dva roky ! Seržant John O'Mara (Josh Brolin) dostane svolení, aby po něm šel a zničil mu vše na čem mu záleží a tak musí sestavit Tým čestných policajtů- tihle gentlemani jsou všichni bojovníci, přeživší z Druhé Světové Války a unášeni proudem v městě, které z Ideálního Ráje se změnilo na Děsivé Peklo! A válka může začít! Herci jsou Perfektní ke každému jsem si vytvořil skvělý vztah a tudiž Empatizmus fungoval na Jedničku ! Gangster Squad nám nabízí Senzačně vzrušující Akci jako výtečné, krvavé Souboje pěstmi,zpomalené záběry, Over Topová automobilová Honička, éru specifických zbraní, zejména extrémní použití tommygunu, Tak jak jsem toužil vlastnit H&K MP5 po Die Hard, po tomhle toužím vlastnit svůj Thompson! Celé podtrženo sečteno Uspokojujícím Soundtrackem a okouzlujicími Dialogy! Nejlepší Gangsterka, co jsem kdy viděl .. Tohle mělo sakra Koule !! Viděno v kině! Rozhodně v blízké době zkouknu znova!10/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně hlasitě prasklá bublina, která topí jednu z nejslibnějších hereckých sestav sezóny. Stylu je tu sice na dva filmy, ale švihu sotva na deset minut. Beallův scénář totiž dává šablonovitým figurkám do úst věty, které i taková jména jako Gosling nebo Brolin mají nemalé problémy odříkat a udržet si u toho nějakou tvář. A že to k příběhu o cestě antihrdinů za spravedlností patří? Možná ano. Mně ale vůbec nevadí, že je Gangster Squad v samém jádru ta nejohmatanější šestáková brakovka, protože právě tím mě k sobě tak lákal. Vadí mi, že není ničím jiným a v klíčových dějových zákrutách jen porůznu opisuje, ať už z Neúplatných, Carlitovy cesty či Veřejných nepřátel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lovci gangstrov majú okamihy na 80%. Úvodné predstavenie drsného Brolina, scény s tehotnou manželkou, pasáž s vaňou alebo okamihy, v ktorých sa kladné postavy „normálne rozprávajú“ (či už Gosling s Brolinovou manželkou alebo Brolin s Ribisim o tom, aký, a či vôbec, je rozdiel medzi nimi a mafiou). Obstojné sú tiež akčné scény (bitka vo väzení, prestrelka CEZ vianočný stromček) a atmosféra dobové songy, zafajčené nočné bary, kostýmy, účesy, výprava, autá či rekvizity, to všetko pôsobí bombasticky). Na zahodenie nie je ani kasting. Brutálne naplno do úlohy išiel hlavne Sean Penn, čo ale s pribúdajúcimi minútami pôsobí absurdne. Herec evidentne dúfal, že z toho bude udalosť roka a nakoniec je z toho "áčkárské béčko". Nanešťastie celkovo to nie je žiadny zázrak a dosť tomu ubližuje aj blbý scenár resp. veľmi zvláštny strih (hoci sa pokiaľ viem prestrelka na ulici odohráva len pár metrov od baru, v ktorom Penn tancuje so Stoneovou, keď Gosling o niekoľko sekúnd vstúpi dnu, všetci tancujú a bavia sa, hoci museli počuť krik a streľbu). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Gangsterka, která se snažila být stylová i osudová, vtipná i vážná a nakonec akční i komorní. Výsledkem je tak trochu mišmaš, který sice dává smysl, ale to jen proto, že je to jedno velké klišé, má pár lepších momentů, ale v hlavě je příliš dlouho neudržím a v žádném případě nebudu mít v životě důvod, si tohle pustit znova. Takže za Ryana a Emmu a celkem povedené retro je to nakonec za 6/10. ()

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama