Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 213)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na Gangster Squad jsem se opravdu těšil. Speciálně poté, co mě (dá se říct) podobný snímek Lawless zklamal. Upřímně díky tomuto zklamání jsem se tohoto snímku i trochu bál, protože parametry to opravdu má podobné - hvězdný casting, gangsterka, podle skutečného příběhu… Naštěstí můžu napsat, že mě tento film nezklamal… až tak, jako Lawless. Ono totiž Gangster Squad je fajn, všichni herci se snaží, na to, že to má skoro dvě hodiny, to uteklo jako voda, ale některé scény (a nebylo jich málo) zkrátka a dobře neměli ten správný nádech gangsterky. Upřímně, nemyslel jsem si, že se tento film vyrovná klenotům od Scorseseho nebo De Palmy ale nenapadlo mě, kolikrát se sám sebe u filmu budu ptát, jak by tohle natočili právě tito pánové. Rubene, mám tě vcelku rád, ale drž se akčních komedií. 75 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Na hrubý pytel hrubá záplata. Připadal jsem si, jako bych hrál Mafii :-). Svěží hard-boiled gangsterka (či spíše akční film) s úžasným retro lookem, parádní akcí a perfektním obsazením (Josh Brolin je přímý pokračovatel Charlese Bronsona, Lee Marvina a dalších drsných týpků). Ačkoli nedokážu prakticky nic vytknout, dávám 80%. Tématicky velmi podobní Neúplatní jsou totiž po všech stránkách o třídu lepší. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj problém s filmem se jmenuje nedůvěra. Aboslutně jsem nechápal, proč Johnova parta Mickeyho zabijáky mlátí místo aby je pozabijela, když už drsnost tak pořádná a ne na půl. Tohle mě přišlo jako hodně umělý sladidlo na efekt. Další věc se kterou bohužel nemůžu zcela ztotožnit jsou scénarisitcké dírky, tady budu spoilerovat, tak kdo nechce tak at si teď na chvíli zakryje kukadla. Scéna kdy jde chlapík bránit Emmičku před Mickeym, by byla fajn, ale dost těžko se mě věří, že Mickey by chlápka zabil a nešel si prověřit přítomnost Emičky. V okamžiku kdy by mohla scéna pokračovat a gradovat je střih a situace se už vůbec neřeší. Další je ta závěrečná přestřelka, mě by zajímalo co dělala Johnova parta za těma autama tak dlouho, když po tom co Sean vylezl z hotýlku zlikvidovala zbylý hajzly před hotelem asi za 10 sekund. Já nejsem žádnej pitval obecnej a spousty věcí přecházím, ale tohle mě prostě mlátilo do očí. Co rozhodně nezklamalo je herecká enkláva, ostatně kvůli který jsem na film šel. Ze všech nejvíc se mě líbil Ryan Gosling, ten si toho policejního barovýho děvkaře rozehrál výborně. Emma Stone sice zahrála taky dobře, ale ona bohužel není můj typ a kdyby na jejím místě hrála jiná hollywoodská samička , tak by moje oči by měli lepší mejdámek . ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předností tohoto snímku je jeho vizuální stránka. Jsou to naprosté orgie, i když je to místy až příliš digitální, pořád tam to "čaro" působí. Fanda gamesy Mafie2 bude mít hned dojem, že mu jeho oblíbenou hru převedli do eMPEGu. Příběh je jednoduchý jako Láďa Hruška, tak se nemusí bát ani ten gamesový pařan, že by nějaký level nepochopil. Prostě přišli, viděli, vystříleli, odešli. Možná to nějakou hloubku chtělo, když už si s tím vizuálně dávali takovou práci, ale i tak to bylo příjemné vytržení z reality všedního dne, kdy vás okrádají už úplně jiní mafiáni, rozhodně ne tak romantičtí. Lovci mafie jsou jen povrchovou sondou do počátku boje policie s organizovaným zločinem. Podle mě ale příliš nedbají na historickou korektnost, pouze ukazují, co umí jejich photoshop. Nebojte se, že přilnete k nějaké postavě a budete se o ni bát, to zcela určitě ne. Tak dobré to zkrátka není. Josh "velká hlava" Brolin předvedl zcela průměrný výkon. Řekl bych, že ho to mezi těmi zelenými plátny moc nebavilo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju hranou Mafii. Stylizovaný, přímočarý blockbuster plný nářezové akce, ve které se nešetří olovem, zpomalovačkami a drsnými pózami. Ruben Fleischer má akční scény v malíku a celé to frcí dopředu nehoráznou rychlostí, jen ty dialogy mu bohužel malinko drhnou. Herci si to ale totálně užívají (Sean Penn!!) a Emma Stone je zatraceně hot. Každá gangsterka nemusí být oscarově napsaná záležitost, někdy stačí jen pořádná zábava, plná drsných chlapů. A to Ganster Squad splňují bohatě. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 46,0 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 105,2 mil. (NIRO)
  • Ve filmu ztvárnil svou první roli po deseti letech De'aundre Bonds (Duke Del-Red), který strávil onu dekádu za mřížemi za zabití. (Dr Lizal)
  • Nick Nolte, který zde stvárnil policejního náčelníka Parkera, si zahrál šéfa speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty čistí město od organizovaného zločinu, také ve filmu Boss (1996). (Dr Lizal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama