Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 213)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně hlasitě prasklá bublina, která topí jednu z nejslibnějších hereckých sestav sezóny. Stylu je tu sice na dva filmy, ale švihu sotva na deset minut. Beallův scénář totiž dává šablonovitým figurkám do úst věty, které i taková jména jako Gosling nebo Brolin mají nemalé problémy odříkat a udržet si u toho nějakou tvář. A že to k příběhu o cestě antihrdinů za spravedlností patří? Možná ano. Mně ale vůbec nevadí, že je Gangster Squad v samém jádru ta nejohmatanější šestáková brakovka, protože právě tím mě k sobě tak lákal. Vadí mi, že není ničím jiným a v klíčových dějových zákrutách jen porůznu opisuje, ať už z Neúplatných, Carlitovy cesty či Veřejných nepřátel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevedeme tady vyšetřování, ale válku." Nemám čas po večerech oslabovat mafii tím, že jí kulišácky schovám kuličku od rulety, ale dost se mi líbil snímek o poldech, kteří si na to čas našli. Takže si beru ponaučení, rychle se stavím do pravýho gardu, abych mohl lépe reagovat na dávky ze samopalu, který sice nijak zvlášť neublíží, ale asi by je štvalo, kdybych si jich vůbec nevšímal. Do příběhu se zkrátka tu a tam zatoulal lehce dezorientovanej logickej nesmysl, ale to mi tentokrát nevadí, protože střílecí pohádky mám rád a lovci mafie ho trumfli svým černobílým bojem spravňáckýho dobra s bohatým zlem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Svižná žánrová záležitost s perfektními akčními scénami, sympatickým hereckým obsazením a příjemně popcornovou atmosférou, v níž své místo najde napětí i humor. Zpočátku jsem se bál, aby Lovci mafie příliš nevykrádali Neúplatné, ale postupem času jsem na to úplně přestal myslet a jen jsem se prachsprostě bavil. A vlastně proč ne.__P.S. Jablonskyho hudba (tentokrát se mi líbila) zní trochu jako Zimmerův Sherlock Holmes a v závěrečné skladbě "Gangster Squad" cituje Morriconeho Neúplatné. Ne že by to vadilo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten moderní přístup tomu nesluší. Sean Penn to navíc herecky přehnal a z Cohena se stala taková divná karikatura. Díkybohu obsazení týmu co mu má zatopit je ukázkové. Brolin skvěle umanutý, Gosling předvádí svůj standard a kurťácký Robert Patrick jako poslední pistolník v L.A. Chyběla tomu propracovanost, chytrost a moderní zpomalovačky jsou občas zajímavé, ale po chvíli začnou rušit. Popkornovou gangsterku nenatočíš. Možná je i škoda, že zmizela tolik propíraná scéna v kině. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Gangster Squad je totálna oddychovka bez akýchkoľvek vyšších ambícií s tak lineárnym a absolútne neprekvapujúcim scenárom, že ani nie je možné ako sa im podarilo nalákať takú hereckú zostavu. Absolútne sa to nedá prirovnať k LA Confidential či nedávnemu Lawless. V momente odchodu z kina vyprchá z hlavy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ryan Gosling (Jerry Wooters) súhlasil s účasťou na filme, výmenou za financovanie štúdia jeho režisérskej prvotiny Lost River (2014). (Trip)
  • Scénář zpracoval Will Beall podle série novinových článků Paula Liebermana, který napsal i stejnojmennou knihu, vydanou v ČR souběžně s premiérou filmu. (hippyman)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama