Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh světoznámé herečky Audrey Hepburnové, Evropanky, která dobyla americkou kinematografii, je orámován natáčením Snídaně u Tiffanyho (1961). Během tohoto natáčení herečka vzpomíná na své dětství v rodné Belgii, na mládí za doby 2. světové války strávené ve Velké Británii a Holandsku, na studia baletu a na první krůčky před filmovou kamerou, jež byly určující pro její filmovou a divadelní kariéru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

castor 

všechny recenze uživatele

Na to, abych tuhle plochou televizní blbůstku docenil, mám Audrey Hepburn až příliš rád. Roztahané nic.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kdysi (několikrát) na filmovém kanálu Hallmark. The Audrey Hepburn Story je film, ve kterém to Jennifer Love Hewitt nehorázně sluší a bez okolků přiznávám, že právě v něm jsem se do ní (platonicky, jak to u hereček bývá) zamiloval.___Po shlédnutí originální verze bych ocenil zejména citlivý výběr herců, kteří (snad až na Swede Swenssona coby Gregory Pecka) se do svých postav dobře hodili (Audrein filmový otec Keir Dullea je trochu podobný Christopheru Reeveovi). Pokud si přečtete životopis Audrey (třeba tady na csfd), zjistíte, že tento film o jejím životě se dokázal vyvarovat všech výstřelků a může tak být dobrou cestou k poznání této slavné herecké ikony.___ A všem pochybovačům o výkonu a hlavně podobě Jennifer Love Hewitt k Audrey Hepburne bych rád položil otázku: Komu byste roli Audrey dali vy? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bezprecedentná nuda, herečka s tak turbulentným životom, ktorý ale za 2 hodiny nebol vôbec ukázaný. Chápem rozpočtu TV filmov, ale celý čas sa venovať nezaujímavému detstvu a romantickými snívaním o filmovej kariére, ktorá sa neskôr podarila. Žiaľ ale tú najpodstatnejšiu ale vôbec v tomto snímku nemohli pozrieť, ani veľkosť Audrey Hepburn, ktorá sa posledné roky života veľmi starostlivo zapájala do činnosti UNICEF. Navyše výber Jennifer Love Hewitt bol dosť nevhodný. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem k tomuto dvoudílnému filmu přistupoval s despektem hned od začátku, bohužel mé nejniternější noční můry se naplnily bezezbytku. Tohle není žádný životopisný film nebo snad dokonce projevení úcty. Tohle totiž není nic jiného než parodie, trapná parodie. Je těžké najít někoho, kdo by se osobnosti, jakou Audrey Hepburn byla (a stále je), alespoň přiblížil a tak ani nebylo příliš důležité nebo podstatné hledat herečku, jenž by se Audrey podobala vzhledově. Důležité však bylo najít někoho, kdo by v sobě dokázal najít jiskru a aspoň malilinkato prozářil samotný film, tak jak to AH dokázala pokaždé. Jenže to by se do hlavní role nesměl obsadit někdo, kdo se jmenuje Jennifer Love Hewitt... Při pohledu na její předobraz se rohlíky automaticky měnily ve strouhanku, při pohledu na Audrey Hewitt máte spíš obavy, jestli netrpí nějakou mírnou retardací. To je jako kdyby do role Marilyn Monroe obsadili Whoopi Goldberg (i to by byla lepší varianta ;-). Ono se vůbec v tomto filmu s typově podobnými herci hlava asi moc nelámala, aspoň, že ten kocour ze Snídaně u Tiffanyho to vzal zodpovědně :-) Naprosto zbytečný film, který si Audrey hrubě nezasloužila, všechny dialogy šustí papírem, zkratkovité vrstvení jednotlivých scén, klišé nad klišé- zkrátka televizní film střihu Rosamund Pilcher... Jedna hvězdička je za těch závěrečných pět sekund, kde byla ukázána pravá Audrey Hepburn, které i takto kraťoučký čas stačil k tomu, že je to to jediné, co si budu z téhle zplácaniny pamatovat... Pokud se chcete o jejím životě něco dozvědět, dejte raději přednost několika zajímavým dokumentům, co byly o této výjimečné ženě natočené anebo si přečtěte její biografii od Barryho Parise, hlavně ruce pryč od tohoto, je to totiž silně zavádějící... Snad se jednou dočkám důstojného životopisného filmu o nejzářivější hvězdě všech dob. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo moc nezna Audrey Hepburn, by se na tohle nemel koukat. No a ten, kdo ji zna, tak taky ne. Dlouho jsem tak rozvlekly a nudny film nevidela. Ano, Jennifer Love Hewitt se snazi, jak muze, ale nesaha Audrey ani po kotniky. Spis ji paroduje - jeji pohledy, gesta, mimika - takze Audrey pak vypada jako debilni naivka, ktera se nedokaze rozhodnout. Jejim zlomovym filmum neni prilis venovana pozornost, zkratka se jen zmini (Roman Holiday), pak scena z nataceni a bum - Oscar. Proste ten film je spatne pojaty. Kostymy taky nebyly nic moc. Nejvic se mi asi libila predstavitelka male Audrey. naopak jeji matka byla strasna a chlapi obecne. Rozhoduji se mezi dvema a tremi hvezdickami. Davam ale dve, protoze stopaz byla opravdu premrstena. Na detstvi, mladi a nastup do sveta filmu by snad stacila pulka te doby. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn, americká herečka belgického pôvodu presadzovala vo filmovom biznise nový ženský idol. Hollywood očarila žena s veľkými očami, plochou hruďou, osím driekom a žiadnym zadkom. V roku 1934 ju ako 5 ročnú poslala matka do internátnej školy v grófstve Kent vo Veľkej Británii. Po rozpútaní 2. svetovej vojny, keď Francúzsko a Anglicko vyhlásilo vojnu Nemecku opúšťa Anglicko a odchádza do Holandska. Jej otca, ako fanatického nacistu zatýkajú v Británii a tam ho aj väznia. Hitlera od obsadenia Holandska neodradil ani fakt, že Holandsko bolo neutrálnym štátom. Od jari 1941 Hitler stále viac využíval holandský priemysel a potraviny boli len na prídel. Deti prežívali len na polievke varenej zo žihľavy a chlieb pečený z múky z hrachu. Ako trinásťročná prežívala masové deportácie Židov. Mnoho jej príbuzných skončilo v týchto deportáciách. Audrey sa zapojila aj do protinacistického odboja najskôr ako kolportér a neskôr, ako spojka. 17.9.1944 začala spojenecká operácia Market Garden, ktorá skončila úplným fiaskom a porážka spojencov v tejto operácii je považované za posledné veľké víťazstvo Nemcov na západnom fronte. Potom sa Nemecko sa pomstilo obyvateľom Arnhemu, ktorí dostali na výber, buď opustia mesto, alebo budú zastrelení. Tie spomienky na utekajúci dav ľudí herečku značne poznačili na celý život. V nasledujúcej krutej zime nacisti zablokovali prísun potravín do Holandska a aby ľudia nezomreli od hladu, začali jesť cibule tulipánov a psie sucháre. Keď Spojenci Nemcov vyhnali, Audrey trpela ťažkou podvýživou, mala astmu a žltačku. Ale najdôležitejšie bolo, že vojnu prežila. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No..Přiznám se,že jsem to nedokázala dokoukat do konce to prostě nešlo.Otřesný film.Já osobně mám hodně ráda Audrey Hepburn ale do hlavní role se Jennifer Love Hewitt nehodí nemá s ní vůbec nic společného..Hlas ani výraz ani styl a ani charizma které z jejích snímků vycházelo.V této hlavní roli bych rozhodně raději viděla Brittany Murphy, která jí asi jako jediná byla podobná a měla stejne specifický hlas jako Audrey ale v podání Jennifer i když tu herečku mám ráda mě to šíleně nudilo a tím jak se snažila být jako Audrey tak tím to ještě víc zabila.Dvě hvězdy za nápad a nic víc mě na tom nezaujalo.A pochybuji, že život takové hvězdy byl tak nudný jako tento film. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Škoda škoda škoda :-( Audrey Hepburn zbožňuji, ale kdyby viděla tento film, tak by si musela trhat vlasy ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Se znalostí filmu Životního příběhu Natalie Wood nemůžu nad 3*. Stopáž je vzhledem k tomu, co popisuje, příliš roztahaná (život zfilmované herečky je víc vhodnější k filmovému zpracování), 100 minut by bohatě stačilo. U Natalie jsem se občas taky nudil, ale tam je nuda prokládaná napínavýma scénama (tady se to pohybuje od průměrné nudy k průměrně napínavým scénám). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to, tohle prostě není ono a Američané jsou umělci v tom, zmršit některé cizí národní skutečnosti nebo postavy. Tfuj. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Bohužel to celé působí a vypadá jak nějaká srajda od Daniely Steelové-Ocelové. Zkrátka klasický TV film, jenž nenabízí žádné napínavé, nečekané či emotivní okamžiky a to je dlouhý 172 minut, ne 133, jak je zde mylně uváděno. A ač je JLH sexy jako vždy, šarmu opravdové Audrey Hepburn nedosahuje ani za mák. Velké zklamání, jelikož z filmu o takové legendě se dalo a mělo vytěžit o mnoho více. ()

ellegrey odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit životopisný film o světoznámé osobnosti, jejíž jméno se zapíše do srdcí několika generací, je vždy těžkým úkolem. K úspěšnému rozlousknutí tohoto oříšku je zapotřebí dobrého scénáře, schopného režiséra a vhodného hereckého obsazení, a i tak nemá filmový tým leckdy vyhráno. Všem se zavděčit zkrátka nelze, zejména ne zarytým fanouškům. Obsadit ale do role slavné hvězdy s velkým H, jakou Audrey Hepburn bezpochyby byla a je nadále, někoho jako je Jennifer Love Hewitt, je vážně výsměch. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nádherná Jennifer Love Hewitt je velmi důstojnou Audrey, vlastně obě patří mezi ikony filmových krásek. Příběh dobrý, hezky udělaný, škoda jen, že to vzali dost hopem. Za mne 65%. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

proč by někdo točil životopisný film a nedržel se faktů? Netuším, ale tohle byl přesně ten případ, navíc film o Audrey, kte Audrey nekouří...? vše špatně ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho, jak absolutně chybný výběr hlavní představitelky dokáže otrávit i nejzarytějšího fandu slavného idolu. Dvacet minut mého času pro tento plochý, rozvleklý filmeček bylo až příliš. ()

Reklama

Reklama