Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (64)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Johnny je občas slabší v taktice, ale silný ve strategii." Tak ho tu máme, Johnnyho. Už jsem viděl rychlý, silný i přesně střílející agenty a to přesně Johnny není. On je jinej. Výjimečnej. A hlavně sešlej. Měl jsem o něj trošku obavy, že ho na cestě za pravdou zdrží nějaký prostatický problémy, ale místo toho ho zdržoval jen nekonečnej pokec se syrskou roštěnkou. Jak jsem však bystře zjistil, tak v některejch pasážích mě to docela bavilo, takže se dalšímu konspiračnímu setkání s Johnnym u kopírky asi nebudu bránit. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si thriller natolik strhující, že vás totálně přiková k obrazovce a pomalu vás nenechá napětím ani vydechnout! Představte si děj natolik akční a scénář natolik nabušený, že vám ruka s popcornem hned na začátku zůstane napůl cesty mezi mísou a překvapeně otevřenou ústní dutinou, s níž devadesát minut posedle zíráte na ten úžasný spektákl a až při závěrečných titulcích zjistíte, že jste si do huby dopravili osolený polystyrén, který vám do mísy napadal ze špatně obloženého stropu vašeho kýčovitého obýváku. Máte to? OK, v tom případě urychleně otočte na Stranu devět, aby vám ta krásná představa ještě alespoň chvíli vydržela, protože tohle jsou zabijácky nudné Hovory s vagínou a trestuhodné plýtvání skvělými herci, kteří vám v kanceláři MI(číslo si doplňte) vyžvaní díru do hlavy bez jakékoliv hlubší pointy. A není divu, když britským tajným službám vládne Voldemort! Tak brutální agónii jsem naposledy zažil u Tenké červené linie, a to jsem si vždycky myslel, že nic horšího už existovat nemůže. PS: Rád bych věděl, který z místních hrdinných nahazovačů schválil retrovoldovi ten obsah. Chlapec má evidentně "problémy s inteligencí " a neví, že mnohdy nestačí jen hodit text z imdb do translátoru. Vypátrat pak smysl takovéhoto paskvilu je vskutku úkol pro "výzvědné služby". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych poděkovat filmu za to, že díky jeho sledování už vím jak se cítí teroristi při mučení na Guantánamu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CÍLEM INFORMACE JE NAJÍT PRAVDU, NE POTVRZOVÁNÍ TOHO, V CO VĚŘÍME. HLEDÁME, CO JE TAM, NE CO CHCEME, ABY TAM BYLO“....... /// Johny je starej špión, kterej neztratil víru ve starý hodnoty. Proto mu musí bejt podezřelý, když ho začne balit (mladá) ženská. Konverzace s tímhle, s touhle, s dcerou, s kámošem s .... prostě hodně se mluví. Britský špionážní hrátky a rodinné hodnoty mají společnej problém – důvěru. Že by to byl vodvaz – to zrovna není, ale já tyhle konverzačky můžu a hlavně čekám, až Johny přestane bejt moudrej, držet se dál od problému a zrealizuje ty svoje nebezpečný myšlenky. Film o rodině, cti a národních hodnotách. Složité vyprávění pro ty, kteří chtějí poslouchat Billa Nighyho, jenž je (téměř) dokonalej. Stejně jako ve Wild Target. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dovču jezdím k Západnímu břehu Jordánu, Dárfúru nebo Afghánistánu. (Podle počasí...). 2.) Co dělali Doyle a Bodie vím. Zajímá mě, co dělal major Cowley. 3.) Thx za titule ,,Adonai“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Cating vysloveně našlapanej a Bill Nighy je prostě geniální v jakýkoliv roli, ae tady bohužel i on úspává hromadou dialogů, kterýma je bohužel film vyloženě přeplněnej a rozmělňujou se v nich, jak postavy, tak celej špionážní příběh, kterej kaoby pak ustupoval do pozadí. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

V souladu se svým přesvědčením a pravidly nedám odpad, ale dvě *. Jednu za to, že jsem to dokoukal a druhou za to, že jsem to dokoukal i přesto, že jsem si v půlce zdřímnul:-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Page Eight je film, který jde úplně mimo mě. Není to má krevní skupina a vůbec nic mě nepřesvědčilo. Jednu hvězdu aspoň za Rachel Weisz, Ralph Fiennes mě naopak zklamal. Nemám rád filmy, kde se jen mluví a nic neděje. Tohle je přesný důkaz filmu o ničem a kde vše je jen o kecání. Bohužel nic pro mě... 2/10 = 20% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spionážny thriller tak zručne natočený a ešte lepšie zahraný, k tomu ešte určený pre televízne obrazovky, si podľa mňa zaslúži o jednu extra hviezdičku navyše! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy a zase jenom Bill Nighy. Asi bych to ukončil, nebýt této charismativní osůbky. Poslouchat jeho angličtinu je pastvou pro uši. Vynikající výkon! Film sám o sobě už tak zajímavý není. 55% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Casting naprosto dokonalý, ale co z toho, když se všechno utopí v naprosto debilním scénáři, kde se pořád jen nesmyslně tlachá a nic se neděje ? Politické a spiklenecké filmy mám rád, ale tohle bylo jako co ? Tohle bylo jedno velké nic. I na TV film to je jedna velká tragédie. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spíš než jako špionážní drama mi to připadalo jako popis krize muže v pozdním středním věku. Příběh je ale příliš skrytý, hodně pod povrchem a ven se toho moc neprodere. Je to chladné. /15. 4. 13./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten jazzový podtón, kterému je podřízena i barva filtrů a kamera, se mi docela líbil. Jen škoda, že ze slibného začátku, slibujícího sofistikovanou hru kočky s myší, se vyklubala nakonec poměrně prvoplánová a povrchní červená knihovna, kde přední analytik MI5 má fakt, ale fakt dokonalý čuch na lidi, takže se nikdy nesplete a ví přesně, komu se v tom oboru lží dá, a komu nedá věřit. Mezitím ještě řeší vztah se svou dcerou a se svými dvěma předchozími manželkami z celkem čtyř, ale nic navíc v tom fakt není, snad kromě jistého patriotismu, jisté drobné nenávisti k Izraeli a nejasnému postoji k liberálním hodnotám. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle srajdu myslel někdo vážně? Bože! Nalákat mě na jména jako Rachel Weisz a Bill Nighy a pak mě chtít 99 minut mučit, tak to ne! Po 35 minutách jsem se bohudík osvobodil. Takhle nudnej a ukecanej film jsem dlouho neviděl. Člověk sice nečeká od všeho skvost, ale když po deseti minutách nedokáže soustředit pozornost na děj, protože krom několika bezduchejch keců se na obrazovce nic neděje, tak si řekne "snad se to rozjede". Bohužel nerozjede, pořád se to plouží ve svým nudným duchu. Herci z filmů jako MUMIE, UNDERWORLD nebo HARRY POTTER v agonii se zmítajícím pokusu na thriller, tomu říkám o fous vedle. Někdo dost přecenil svoje schopnosti....snad David Hare nehodlá v podobným stylu pokračovat...vlastně jak tak koukám, co natočil, tak by mohl raději přestat režírovat úplně ;) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Žádný "nadupadný" příběh, spíše komorní atmosféra (což jistě někomu bude dělat problémy). Je to jednoduché, ale má to něco do sebe - především se jedná o herecké představení. Bill Nighy je schopný utáhnout vše sám a ostatní mu skvěle sekundují. Uvěřitelný pohled na lidi v tajných službách, kteří nepoužívají zbraň (ani hořící motorky). ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Ač tento film není zrovna žádná Bondovka, je opravdu zručně natočený. Neboť, i když je to o kontrašpionáži, což jsou všeobecně nezáživné filmy, kupodivu se dá na to celkem dobře dívat bez touhy vypnout to v polovině. Dobří herci, samozřejmě trochu romantiky a lásky. 55%. Jsem zvědavá na další díl Johnny Worricker: Turks a Caicos. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Anglicky spionazni film... tenhle popis zni (alespon pro me) dost desive. Ale uz obsazeni hlavnich roli by z divaka potencialniho melo udelat divaka opravdoveho. Neuvidite typicke nasili, prsa vnadnych zen a akcni sceny jako z americkych filmu podobneho typu. O to vic se vam ale dostane pod kuzi atmosfera anglickeho venkova, skvele dialogy, ne(po)slusny predseda vlady a jiskreni mezi Rachel Weisz a Billem Nighy. Prijemne prostredi, skvele herecke vykony a vic nez povedeny konec. Plus zacatek a konec filmu, ktery se nese ve znameni kresby. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“Wake up, Johnny. 21st century.“ Page Eight je především televizní film a z toho hlediska je podle mě důležité ho hodnotit. V tom případě se jedná o velmi solidně natočené komorní drama s nádechem špionážního thrilleru. Rozhodně se nejedná o dokonalý snímek – scénář, kamera i režie jsou v pořádku, ale chybí mu nějaký zásadní zvrat, jak tomu u podobných filmů bývá. Někdy jsem měl ale docela problém, že se ve filmu až příliš mluvilo (a vím, že to asi ani jinak nešlo). Možná by šlo děj dokreslit ještě více tajemnou a napjatou atmosférou, než o všem tolik mluvit. Ale velký problém to nebyl. Protože ti, co mluvili, tak hráli výborně. A na skvělé obsazení film láká asi nejvíce. Skvěle své role zahráli Billy Nighy (v postatě jako vždy) a Rachel Weisz, zdatně jim sekundoval i Ralph Fiennes, i když ve filmu nedostal tolik prostoru (což byla možná škoda). Ani soundtrack není špatný, neruší a atmosféru buduje taky vkusně. Page Eight není ničím výjimečný film, ale za podívání určitě stojí, hlavně kvůli výborným hereckým výkonům. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Secret Service in Political Services ~ Překvapivě zábavná záměrně ukecaná pomalá špionská politikařina, ve které se po více jak hodinu a půl zdánlivě nic neděje. A přesto jsem to bedlivě sledoval a hltal ty výrazy tváří,. které mluvily více, než vyhýbavá nejasná slova. ~ Johnny Worricker je svém postu už dost dlouho, přesto se dílem svého mentora ne úplně dobrovolně, leč z nutnosti nejen svojí, dostává do hry, která mu zprvu uniká a která už běží. A Nighyho Johnny z toho ve svém zájmu a musí něco vytěžit. ~ Alespoň přežití. Anglický špionská ne-až-tak-thriller, který se mi zamlouval více, než velmi podobný Tinker Tailor Soldier Spy. A už se těším na prý volně navazující Turks & Caicos a Salting the Battlefield. ~ PS: Skvělí Bill, Michael, Judy, Ralph i Rachel. ()

Reklama

Reklama