Reklama

Reklama

Po páde komunizmu sa vo východnej Európe rozrástol organizovaný zločin a pre mnohých  zločincov sa sídlom stala Praha... Nájomný vrah Ray Carver (Cuba Gooding Jr.) dostane objednávku odstrániť vedenie mafiánskej rodiny Tavanianovcov. Nepodarí sa mu však zabiť šéfovho zástupcu Demjana Ivanova (Louis Mandylor), ktorý sa zbabelo ukryl za dievča. Tú Ray zabiť nechcel, čím vlastne nesplnil úlohu, na ktorú ho najali. Objednala ho mafiánska rodina Suverovcov, pretože Tavanianovci porušili prímerie a zamiešali sa im do obchodov. Do ich sporu sa zaplietol aj český drogový boss Nikolaj Dvořák (Bogdan Uritnescu). Michail Suverov (Andrew Bicknell) sa rozhodne vyriešiť situáciu rázne a do Prahy povolá Alexeja Andrejeva prezývaného Vlk (Dolph Lundgren). Väčšina ľudí si myslí, že Vlk je len mýtus a v skutočnosti neexistuje... Ray medzitým prijme zákazku protistrany na zabitie Suverovcov. Vojna medzi mafiánskymi klanmi sa začína. Ray má v Prahe ešte jednu osobnú úlohu. Kedysi dávno v Spojených štátoch prijal objednávku na zabitie muža. Pri čine ho videla mužova malá dcéra Janice. Ray ju zabiť nedokázal a celý život ju z diaľky sledoval a ochraňoval. Nakoniec sa s ňou osobne zoznámi a ona náhodou zistí, kto Ray v skutočnosti je. Ten však nemá čas dievčaťu čokoľvek vysvetľovať, jeho úlohou je zabiť Suverova. Tajne prenikne do jeho sídla a zastrelí mladšieho brata Bobbyho Suverova (Leo Gregory) pred očami jeho priateľky. Práve ona prezradí, kto je vrah a Rayovi ide o život. Michaila Suverova zasiahli na jeho najcitlivejšom mieste, čo má jednoznačný dôsledok - vyšle Vlka na Raya. Ako dopadne súboj dvoch nájomných zabijakov? Pri bitke sa Rayovi podarí nad Vlkom zvíťaziť, ale nechá ho nažive. Ale až budúcnosť ukáže, či to bol dobrý ťah... (TV JOJ)

(více)

Recenze (85)

JFL 

všechny recenze uživatele

Po výtečném "Sinners & Saints" se zde William Kaufman ukazuje jen jako schopný řemeslník, který ale zdaleka nemá postačující prostředky, aby tuto lacinou východoevropskou produkci jakkoli povýšil. Přitom kdyby zdejší námět dostali do parády třeba v Europa Corp. (v době jejich největší kreativní slávy, a tedy i v době, kdy ještě byl na DVD a částečně i v kinech prostor pro středně nákladné akčňáky), dokázali by z něj vykřesat nejen lepší scénář, ale také by mu dali adekvátnější zpracování a představitele. Kaufman se sice snaží, seč může, ale za těch pár šupů a se sebrankou východoevropských ksichtů prostě zázraky neudělá. "One in the Chamber" postrádá to, co ze "Sinners & Saints" dělalo ono zjevení - propracované akční scény, potažmo čas a prostředky na jejich natočení. Lundgren jede na volnoběh, a přesto jen charismatem s přehledem přhraje všechny ostatní, zatímco Gooding potvrzuje svůj statut Seagala nového tisíciletí - sice má oproti muži s cejchou smrti lepší herecké kvality, ale přesto zůstává chodícím otazníkem za otázkou "Kdo se s kým v Hollywoodu vsadil, že zrovna z něj dokáže udělat akční hvězdu?" ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller od Williama Kaufmana. Má priemerný príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý je najatý jednou zločineckou organizáciou, aby zlikvidoval šéfa druhej, čo sa mu aj podarí, ale následne dostane za úlohu zneškodniť svojho pôvodného zamestnávateľa a tak sa ocitá v sieti niekoľkých organizácií, ale v tom čase je najatý aj iný skúsený zabijak, aby ho dostal. Spracovanie nie je zlé, nič tu neprekvapí a dejovo tu ani nemá čo výraznejšie zaujať, ale dá sa na to bez problémov pozerať a v rámci svojej kategórie je to celkom obstojná zábava. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú síce obsahovo dosť jednoduché, väčšinou len jeden zabijak postrieľa väčšiu alebo menšiu skupinu protivníkov bez nejakých originálnejších prvkov, ale zase všetky sú dobre natočené, zaujal ma hlavne kamerový štýl pri streľbe odstreľovacou puškou, s dostatkom zabitých a s dobre natočenými priestrelmi, takže pre potreby filmu to s prehľadom stačí. A okrem toho ma potešila aj slušná Lundgrenova väčšia bitka. Jediným sklamaním je spoločný súboj oboch nájomných zabijakov, nie, že by bol zle natočený alebo kvôli nudnej choreografi, toto je v poriadku, ale sledovať Lundgrena, ako dostane čo i len jediný úder od Cuby Gooding Jr. je otravné a o výsledku súboja už radšej ani nehovorím. Herecké obsadenie na mňa pôsobí skôr rozporuplne, na jednej strane je tu Cuba Gooding Jr. v hlavnej úlohe, ktorý je jednoducho slabý a miestami aj hrozný. Nikdy som proti nemu nič nemal, ale v tomto žánri skutočne nemá čo robiť. Jeho unavený výraz a hlas, kedy celý čas pôsobí ako tesne pred smrťou, pričom jeho úsmev, ktorý sa objaví asi raz za celý film už pôsobí ako posledný kŕč a k tomu ešte tie otravné filozofujúce reči a citáty z biblie, horšieho akčného hrdinu si ani neviem predstaviť. A jeho pravým protikladom je tu Dolph Lundgren, ktorý je zase skvelý v každom zábere, úlohu si viditeľne užíva, má výborné reči a v akcii mu to ide stále dobre. A bavili ma aj hlavní záporáci. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, je to samozrejme stále videofilm natáčaný vo východnej Európe, ale Kaufman stále dokazuje, že vo svojej kategórii patrí medzi to najlepšie, okrem vizuálne dobre zvládnutej akcie ma príjemne prekvapilo aj prostredie v podobe dobre zvolených interiérov a vedľajšie postavy, takže to Rumunsko tu aj celkom zanikne. Vyššie hodnotenie síce nedávam, toto nie je práve môj typ zápletky a Cuba Gooding Jr. by sa mal zase radšej vrátiť ku komédiám alebo niečomu inému, len sa od akčných filmov držať čo najďalej, ale minimálne kvôli skvelému Lundgrenovi a obstojnej akcii sa to oplatí pozrieť. 62% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna zprava pro vas vy 49% ignoranti Dolph is back! a to v plny parade od tohoto filmu jsem nemel zadna velka ocekavani a byla to chyba podle toho co jsem tu cetl jsem se bal ze Gooding to pohrbi ale nebyl zase tak spatnej bez problemu jsem mu toho zabijaka uveril a navic samozrejmne ze tenhle film nestoji na nem ale na bozim Dolphinovy kterej se mi uz hodne dlouho takhle nelibil jako tady s tim kloboukem havajskou kosili a osklivym psem je Dolfik proste a jednoduse k sezrani a tu roli si ocividne uziva niceho se nezalekne a klidne nabehne se dvema bouchackama v ruce do skladiste kde je 10 gangsteru vsechny nekompromisne postrili a jeste k tomu haze jak na bezicim pasu takovy prupovidky ze jsem obcas smichy padal ze zidle film je odou na precizni nenarocnou zabavu a kecy nekterych intelektualu tady jako ze akcni becko potrebuje neco jako kvalitni pribeh opravdu neobstoji akcni becko potrebuje predevsim kvalitni a prehledne natocenou akci a ty je tu vic nez dost takze za mne poctivy 4* a prekvapeni roku ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Doplh Lundgren tu tento krát hra iba druhé husle, ale Cuba Gooding Jr. sa celkom predviedol, takže to nie je úplne na zahodenie. Fajn akčňák, moc nenudí, neprekvapí a rozdá pár rán. Na jedno pozretie v pohodičke. 55% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, nevím. Režie, co se týče kamery fajn, souboje a přestřelky jsou velmi přehledné. Ale příběh tam ve filmu snad ani není. Film je usekanej, vždy následuje pár dobrých scén, ale asi mi nesednul žánr. Cuba Gooding Jr. No myslel jsem, že bude v pohodě, ale moc mi nesednul. Lundgren to naopak aspon zachránil. V podstatně film člověka dokáže zaujmout, furt se něco děje, nedavno jsem si film pustil znova a bavil mě více, 3 hvězdy nechám stejně, tu čtvrtou si to nezaslouží, ale hodnocení vidím tak na rovných 60% = *** ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V tomto neuveriteľne tupom a stupídnom céčkovom béčku, na ktoré som sa nechal ukecať v slabej chvíli, aby som neurazil, sa vyskytuje asi najviac krivých držiek a ovisnutých kútikov počnúc samotným Kubom Juniorom a končiac fantasticky namakaným rusáckym akcentom Leonida Gregorijskeho: ''No, šud bi dééér...'' ! Oni snád' do úloh gangsterov najali i samotných posunovačov na dráhe z Hlaváku... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Příběh mě celkem zaujal kvůli gangsterským rysům, které tento film tak trochu má. Dolph byl podle mě trochu lepší než Cuba. Rozhodně by to chtělo víc vtipných hlášek a akce celkem ušla. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodové akčné béčko. Takmer ako JOHN WICK :-) Cuba je uveriteľný a hlavne Dolph si úlohu zabijaka v klúbúku a havajskej košeli neskutočne užíva. V Prahe sa toho asi moc nenatočilo, ale toto české dobrodružstvo ma určite nenudilo... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Klasická akční béčková jednohubka, která ale nabízí skvělého Dolpha Lundgrena. Ten totiž hraje naprosto perfektního ruského zabijáka, jenž pro vtipnou hlášku nechodí daleko a ještě ty jeho potetovaná záda "Rasputin, Lenin, Stalin". Švéd je ale bohužel jen vedlejší postava a film by měl stát na Goodingovi, což se úplně neděje (jeho herecký projev je dosti průměrný). Cuba se asi snaží stát akčním béčkovým králem v posledních letech podle jeho filmografie, ale dle mého úsudku to nejsou filmy přímo pro něho. Kaufman na režisérské stoličce se docela snažil v přehlednosti akčních scén a film i celkově svižně ubíhá. Přiměřená stopáž je též plusovým bodíkem a celkem bych toto dílo ohodnotil na 60 %. PS: Příběh se odehrává v Praze, i když po pravdě, moc se toho tam nenatočilo:o)), 90 % scén je z Bukureště. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kaufmanovi ty béčkový střílečky jdou, to se zase musí nechat. Ale je pro mě záhadou, proč už podruhý obsadil do role zabijáka Kubu Juniora. Ten může blbnout s čoklama na sněhu, hrát tu druhou buznu v Lepší už to nebude a dejme tomu ještě salutovat v Pearl Harboru. Ale poslat ho na Dolpha? No to snad ne. A přitom v Sinner and Saints měl Johnnyho Stronga, kterýmu by tenhle part sednul jak prdel na hrnec a film by jednoznačně vytáhl k lepším číslům. Takhle to bylo jen na Lundgrenovi, kterej s ironickým úsměškem krosil jednoho Váňu za druhym. Bohužel měl málo prostoru. Jinak nechápu ty režiséry, proč nutěj herce do ruskýho přízvuku. Kua tak ať Rusáci mluvěj rusky, Amíci anglicky atd.. Takhle to působí dost směšně. Zejména Leo Gregory byl se svojí snahou marnej. Takže pane Kaufman je to za 2-3 a příště nechte Kubíka doma. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hned na zaciatok musim povedat, ze som sklamany, lebo sa jedna o najslabsi film talentovaneho rezisera beckovych akcniakov. Kratka verzia: je to sterilna nuda bez vyraznejsich scen. Ci uz podarenych, alebo nepodarenych. Co je pre mna ten najhorsi pripad. Dlha verzia: zapletka je hrozna nuda. Milionkrat videny pribeh o dvoch znepriatelenych gangoch, ktore si najmu zabijaka na svojho rivala, ktory ich postupne vykynoží je ozvlastnena len tym, ze zabijaci su dvaja. Lenze to ma hacik. Ustredny hrdina je absolutne nezaujimavy. Nie je to chyba herca. Cuba Gooding Jr. je podla mna dobry herec a ulohu by v pohode zvladol, ale scenar mu nedava prilezitost, aby si divaka ziskal. Cituje bibliu, tvari sa smutne a sleduje nejaku zensku a vam je uplne fuk z akeho dovodu to robi. To Lundgren dopadol ovela lepsie. Sice sa neda povedat, ze by jeho postava mala nejaky prepracovany charakter, ale to nevadi. Cely cas sa tvari neskutocne cool, evidentne si to uziva a ten pohodovy pocit sa mu podarilo preniest aj na divaka. Je jednoznacne najväscsim a prakticky jedinym kladom celeho filmu. Reziser sklamal v dvoch dôlezitych aspektoch v ktorych doteraz vynikal. Nedokazal dodat archetypovym postavam uveritelnost. Takze nefunguju jak hlavne postavy, tak vsetci ti ruskí gangsteri pôsobia skôr trapne ako hrozivo. A akcne sceny su neskutocne nevyrazne. Stale su sice o triedu lepsie ako tie neprehladne sracky, co tocia Keoni Waxman a dalsi experti so Seagalovej stajne. Ale nie su ani zdaleka tak napadite a adrenalinove ako v jeho predoslych filmoch. Akurat finalna prestrelka sa aspon trochu priblizuje ich kvalitam, ale fakt len trochu. Bitky su len dve a maju prilis jednoduchu choreografiu na to aby nejak ohúrili. To sa týka aj suboja Dolph vs. Cuba. A to ze Rumunsko tam vydavaju za Prahu ani nestoji za rec. Zdaleka mi to nepripadalo tak usmevne ako ked Bulharsko predstavovalo Bratislavu vo Van Dammovom srackoidnom majstrstyku Teror ve vlaku. Takze vysledkom je nudna jednohubka, ktore stoji za pozornost hlavne pre extrafandov Dolpha Lundgrena, ktory je fakt zabavny, ale ma prilis malo priestoru, aby vytiahol film aspon nad priemer. 4/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Hry pro jednoho mě napadla malá, leč vševypovídající alegorie.. Dva muži trčí v žumpě plné páchnoucích filmových sraček a zoufale se snaží vydrápat ven !! Jmenují se Cuba Gooding Jr. a Dolph Lundgren !! Už jen fakt, že Lundgren je postavou o tolik vyšší, naznačuje, komu z těch dvou se to daří lépe !! ;) Člověk už si jen velmi těžko vybaví poslední přijatelný film kdysi oscarového herce, přičemž samotná soška zlatého naháče v jeho rukou dnes zní jako hodně špatný vtip či dokonce naprostá "fantasmagorie" !! Ani zde nepředvádí zhola nic, co by vybočovalo z té jeho křečovité snahy vydolovat ze sebe snesitelný výkon, skáče přes švihadlo, cituje Bibli a je neuvěřitelně trapný a nezajímavý !! To i díky Stalloneho Expendables znovuzrozený rodák ze Stockholmu, to je už trochu jiná káva, slabších rolí, potažmo i filmů, se zkrátka neštítí, ale pořád dokáže bavit.. Alespoň mě určitě !! Je vidět, že tuhle roli Vlka si dokonale užívá, je drsný, rvačky zvládá pořád na jedničku, lišácky se usmívá a skrz zuby cedí jednu hlášku za druhou, a tak se stává jediným důvodem ke sledování One in the Chamber !! ;) Už jen fakt, že scénáristé nechávají v přímém souboji vyhrát Cubu, což ve mně vyvolalo výbuchy smíchu a znalecky ironické pokyvování hlavou, svědčí o kvalitách tohoto Kaufmanova podprůměrného bijáku.. Mimochodem vypadat Praha jako Bukurešť, jsem šťastný, že už tam nežiju !! ;) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Navzdory ostatním mě se film líbil. Kecy gangsterů jsou jalový " víš jak umřel Elvis" bla bla. A je dobře, že Dolph nehrál toho hodnýho, jako Alexej Vlk je skvělej, hláškuje tváří se jako důchodce krmící holubi, prostě to nemá chybu. Je to obyčejné béčko a navzdory všemu tohle má několik pluc, dobré souboje, odehrává se to v Praze a je to místama dost vtipný, třeba jak ho Dolph vykopl z okna a hodil za ním ty granáty, nebo Dolph s ručníkem kolem pasu zlikviduje ruskou mafii. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě pěkný akční béčko, který se odehrává v Praze (natáčelo se převážně v Budapešti i když některé pražské stavby zde poznáte), kde proti sobě stojí dva znepřátelené gangy ruských mafiánů. Dolph a Cuba jsou dva nájemní zabijáci, kteří jsou najatí na zlikvidování bossů (každý z jedné strany), a to je nakonec dovede i k zájemné bitce. Filmek má pěkný přestřelky a občas dobrý souboje. Za mě 80% :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Super, tenhle film mi dneska sedl, jak prdel na hrnec. Skvělý drsný Cuba a vtipný bombař Dolph. Mělo to celkem i nápad, přijatelnou délku, slušnou akci a obstojný závěr. Byť jsou aktuální procenta na čistém středu, za mě je to podstatně více. 70% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Rumunsku nebo Bulharsku se natočilo toto céčko, které se má odehrávat v Praze (záběry na reálie, české napisy). Cuba Gooding Jr. klesá k horší parodii na Wesleyho Snipesa a neustále cituje bibly. Jediný kdo pochopil v jakém hnusu plave byl Dolph Lundgren, který se v rumunských realiích cítí dobře stejně jako Seagal. Bohužel ani vtipné béčko/céčko to není. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr. a jeho další Qčko (Vysvětlivka: Qčko není tak špatné jako Zetko, ale do Béčka to má daleko). Cuba musí být asi skutečně neuvěřitelné prkno, protože tady taky nehraje a jinde, než v béčkách se ani neobjevuje. A od Dolpha jsem po Icarovi taky čekal něco víc, ale ve výsledku byl jediná koukatelná a ve filmu použitelná postava. Nicméně těžko říct, jestli hrál takového tvrďáka, nebo má už potíže s chůzí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal charakterizovat velmi snadno - Dolph Ludgren v plné formě. Tenhle chlapík si tu roli skvělého zabijáka naprosto užívá. Jeho postava je jako ocelová, jeho obličej jako kámen. Když se usměje, víte, že někdo skončí hodně špatně. Je to drsňák v tom pravém smyslu, který když udeří, tak to opravdu bolí. Dostal více prostoru než v prvním filmu "Expendalbes: Postradatelní", což je jenom dobře. Tenhle akční film si doslova ukradl pro sebe, a to zde přesto má málo prostoru, alespoň ve srovnání s Cubou Goodingem Jr., který je také nájemným vrahem, jež se vydal do Česka, nebo něčemu hodně podobnému, aby zde vyřešil určité problémy v ruské mafii. Je to takový čistič, což přiznává i na začátku. Jenže kromě toho, že se utkává s mafiány a vychází z toho s čistým štítem, jeho cesty se zkříží právě i s Ludgrenem. Jejich konfrontace je výborná a člověk má pocit, že ten obrovitý Švéd je víc než jenom obyčejná akční mlátička. On totiž opravdu hraje. Já vím, nebudeme to zase zveličovat, pořád hraje jenom v rámci žánru, ale dobré, skutečně dobré. V bílých kalhotách, havajské košili a klobouku je skvěle zapamatovatelný, je to jedna z těch postav, které by si zasloužily klidně i více filmů, což se sice nestane, ale přesto jsem rád, že jsem zrovna tenhle film viděl. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

Reklama

Reklama