Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Recenze (134)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zklamání jak hrom. Příliš málo skutečně dobrých segmentů, nadvláda průměrných a podprůměrných + sem tam něco naprosto otřesnýho. Nápad oslovit hordu významných současných hororových tvůrců z celého světa, přiřadit jim písmeno abecedy a nechat je natočit krátký film s tematikou smrti, není sám o sobě špatný. Ovšem vznikla z toho neuvěřitelně nesourodá směsice kraťasů, jejichž kvalita je strašně rozkolísaná. Z těch povedených: Y Is for Youngbuck Jasona Eisenera, X Is for XXL Xaviera Gense, D Is for Dogfight Marcela Sarmienta, L is for Libido Timo Tjahjanta, U Is for Unearthed Bena Wheatleyho, Q Is for Quack Adama Wingarda. Tedy 6 z 26, což je žalostně málo. Dalších pár příběhů pak sice má něco do sebe a jsou pěkně natočené (I, O, T, H, R), ale mně osobně nesedly. A zbytek se pak potácí mezi nudným nezajímavým průměrem a nesledovatelnou trapností (F!!!). A takový Ti West musel svěřený rozpočet někde prochlastat, jinak si jeho zhruba půlminutové M Is for Miscarriage vysvětlit neumím. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Napokon som v tej kope sračiek našiel zopár poviedok, ktoré za niečo stáli, ale z celkového pohľadu to bolo proste strašné. Nebudem sa samozrejme vyjadrovať ku každej jednej, tak spoň ku tým najlepším: U mňa to jednoznačne vyhrala X Is for XXL od Xaviera Gensa - príbeh o moletke a jej urputnej snahe schudnúť. Odporné, krvavé, nechutné. Veľmi kvalitné boli taktiež (podľa poradia) L is for Libido (kúsok úchylnosti a porna nikdy nezaškodí, najmä keď to končí striekancami krvi), R Is for Removed (masakrík, ktorý pekne vystihuje Spasojevicovu tvorbu), Y Is for Youngbuck (trošku pedofilná podivnosť, ale s parádnym záverom), U Is for Unearthed (lov na nebezpečného "predátora" zaujímavo zachytený z jeho pohľadu), J is for Jidai-geki (asi najvtipnejšia poviedka, schuti som sa zasmial) a napokon D Is for Dogfight (zaujímavý nápad súboja boxer verzus pes, zručne nakrútené). No a samozrejme nesmiem zabudnúť na zábavný animák T Is for Toilet, ktorý už väčšina fanúšikov pozná. To je asi tak všetko, ostatné minipríbehy nestoja veľmi za povšimnutie. Hypoteticky si ešte zopár divákov môže zgustnúť na Nishimurovom Z is for Zetsumetsu, teda najmä tí, ktorí obľubujú ázijské splatterové šialenstvá. Sklamal Bogliano, sklamal Ti West (síce veľmi neobľubujem jeho tvorbu, ale toto "M Is for Miscarriage" snáď ani nemohol myslieť vážne), sklamal ma aj Wingard. Suma sumárum: Bieda, bieda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, Zábavné, Trapné, Excelentní a Choré! Není to vůbec špatný film! Některé povídky jsou bezcenné a k ničemu, některé působí jako maléj Mistrovskéj KUS! Vítěz je bezpochyb D: is for Dogfight: Na tohle jsem celou dobu Koukal s otevřenou Tlamou a s ovisnutným jazykem... Slow Motion tomu přidal Hodně ! Další super zvrácené Kousky, které se povedly ! X:is for XXL, L: is for Libido, V: is for Vagitus, R: is for Removed U: for Unearthed.. Nejhorší, nekoukatelné Povídky : M:Miscarriage, G: is for Gravity, W: is for WTF, F: is for Fart, E: is for Eterminate! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina dost slabá, ale pak to nabralo obrátky ... slušně perverzní, "politicky nekorektní", brutální, cynický ... tlustá ženská předělávající se na modelku masakr. A poslední "Zenzetsu" japonská šílenost taky skvělá .. bylo toho tam dost dobrýho. Nejlepší jasně L - LIBIDO, ( to je paráda z chlapskýho pohledu ... :D ). Ale ta dvojka je promakanější no ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprostý unikát v oblasti hororu. Přes dva tucty choromyslných režisérů se setkaly, aby si každý zvlášť natočil kratičkou epizodu stylem sobě vlastním. A tak tu máme povídky plné bizarních výjevů, úchylných nápadů, roztodivného násilí a hlavně totálně černého humoru. Kromě fatálních brutalit typu XXL, Youngbuck a Libido a dvou animovaných srandiček bych ještě zmínil vizuálem nadupané segmenty Dogfight a Orgasm (ten je navíc od tvůrců parádní artovky Amer). Několik povídek bylo vyloženě sračkoidních (tady zklamali hlavně West, Traucki a Wingard) , ale to nic nemění na tom, že v téhle společnosti mi bylo zatraceně dobře. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem fanoušek krátkometrážních filmů, jednou za čas si pustím rád povídkové filmy. A pokud se sejde podobná režisérská skvadra, mám dokonce i jistá kvalitativní očekávání. Podobný formát má spoustu nevýhod, ale pro diváka i tvůrce jednu nezpochybnitelnou výhodu, který mínusovou stránku snadno smázne. Lze pustit uzdu vlastní fantazii a zariskovat mnohem více než u klasického dlouhometrážního snímku. Abeceda smrti není celistvým snímkem, kde by do sebe jednotlivé segmenty zapadaly a ke konci poodhalily úchvatnou a nečekanou pointu. V podstatě jde jen jednoduchá zadání, kdy je každému režisérovi přiřazeno jedno písmeno abecedy a on mu musí věnovat několik minut děje. Většina tvůrců si poradila dle očekávání bez problémů, ale někteří překvapili naprostou bezradností a nepovedeným příspěvkem. Opravdu zdařilé epizody by se daly spočítat na prstech jedné ruky, a pokud bychom měli spočítat jen ty, které jsou hodné zapamatování, byla by i jedna ruka moc. Přesto však tato směsice nenudí, epizoda střídá epizodu a celé to jede přiměřeným tempem vpřed. Celkový dojem je však spíše negativní, protože od podobných jmen by se dala očekávat mnohem lépe odvedená práce. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo nekonzistentná a miestami nudne pôsobiaca hororová antológia, v ktorej je na každé písmenko abecedy natočený hororový kraťas s témou smrti. Na to, že tu je 26 filmíkov od 27 režisérov z 15 krajín, je to však trochu fádne a nenápadité. Osobne sa mi najviac páčilo "D is for Dogfight" od Sarmienta a najmenej "W is for WTF!" od Schneppa. Celkovo slabší priemer, aj keď už len samotný nápad je každopádne fajn. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

To tAkhle měla po 25 letech Střední škola pro retardované a postižené sraz. Ožrali se do němoty a přednesli, že každý může natočit svůj vysněný, zvrácený, krátký film. Někteří jedinci tam vůbec nikdy nepasovali, ale zapsali se, aby dostali vyúčňák. Ti natočili precizní práci, která je odměněna 2* od Ministra rozvoje kultury a školství Bestlamy. Také ode mě dostali přísun finanCí na Další díla. Pak tady alE byli přespřílíš Filozofičtí Gayové, kteří už nevěděli co a jak s rozpočtem, který jsem jim Gned, doprdele, věnoval a tak to radějI vrazili do sexuálních rodinných pomůcek. No, věřte tomu nebo ne, ale tohle byla přesparádní sračka plná zklamání. Ty neúspěšné Jsem musel s velikou radostí poslat na popraviště a nechat je popravit, což je vlastně parádní zážiteK. A jeLikož všichni z nás zdatně ovládají abecedu, tak nebudu vypisovat, které se Mi líbily. (Pro ty méNě zdatné a Ohrožené inteligentní jedince je tady Pošta, kde jim Qlidně a s Radostí anglickou abecedu vySTlím.) VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ: Film obsahUje Velmi mnoho Wulgarit, seXu a vYpečených Zrůdiček!!!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"A" - Apokalypsa. Nežiaduci manžel (70%), "B" - BigFoot. Strašidelná legenda pre deti (30%), "C" - Cyklus. Keď nočná mora nemá konca kraja (30%), "D" - Dogfight. Pes, najlepší priateľ človeka (80%), "E" - Exterminate. Obeť lovca (15%), "F" - Fart. Prdy (ODPAD), "H" - Hydro electric diffusion. Bábkové "divadlo"(10%), "I" - Ingrown. Obeť "lásky" (40%), "J" - Jidai geki. Kat (35%), "K" - Klutz. Na velkej (20%), "L" - Libido. Nelútostný súboj (70%), "M" - Miscarriage. Potrat (20%), "N" - Nuptials. Papagáj, najlepší priateĺ človeka (40%), "O" - Orgasm. Orgasmus (20%), "P" - Presure. Nátlak okolia (20%), "Q" - Quack. Spravodlivá smrť (40%), "R" - Removed. Vyradený zo spoločnosti (45%), "S" - Speed. Okamžitá smrť (30%), "T" - Toilet. Nočná mora zo záchoda (80%), "U" - Unearthed. Z pohľadu upíra (30%), "V" - Vagitus. "Avanger?" (55%), "W" - W.T.F. - Pičovina (ODPAD), - "XXL" - "Diéta", pri ktorej zaručene zhodíte pár kg (75%), "Y" - Young Buck. Vydarený vnuk (45%), "Z" - Zetsu Metsu. Street fighter penisov (20%). Neskutočne sklamaný. Nebyť väčšiny skutočne absurdne trápnych epizód, ktoré so žánrom horor nemali absolútne nič spoločné, ktoré pôsobili tak jebnuto, že sa človek čudoval sám sebe, že na to vôbec čumí, mohol to byť dobre zmáknutý nápad. Takto ostalo len pri "planých rečiach" a skonštatovaní, že tento snímok je márna trápnosť - cca 25 - 30%. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jelikož byly příběhy slabé a některé drsné, rozhodli jsme se s přítelkyní alespoň hádat názvy. Prohrál jsem 3:0. Nic víc k tomu nemám. =D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu ta nizka hodnoceni ale asi to bude tim ze tohle je skutecne dilko pro fajnsmekry dlouho sem se na to tesil a bavil jsem se skvele samozrejmne ze ne vsechno se povedlo proto tomu nemuzu napalit plnej pocet i kdyz bych moc chtel ale musim to hodnotit jako celek nicmene klady prevazuji takze je tu par nevyraznych pribehu kde jsem lehce nepobral o co slo ty zminovat nebudu vylozenej pruser je jenom M a to dite vyprdnuty do hajzlu to bylo fakt neodpustitelne odflaknuty tak a ted ty nejlepsi urcite D cili Dogfight skvele zpracovany z dobrou pointou navrch E z tim pavoukem taky slusnej ulet F je mozna sracka ale ja se u toho neskutecne gebil vzdycky me zajimalo jaky to je nekomu doslova naprdet do drzky L cili Libido to je stylova honici spermobrutalnost N a papousek co moc keca mne taky totalne zabil Q to je poradna davka cernyho humoru R cili Removed co dodat Spasojevic je pan uchylak a splnil presne to co sem od nej ocekaval navic jak ten chlap pracuje z detaily to je vec neskutecna S cili Speed tak to bylo megafuj i na mne nedoporucuji nikomu kdo se boji injekcnich jehel T cili Toilet snad nepotrebuje ani komentar to je proste chutovka a na hajzlu uz tak klidne sedet nebudu U cili Unearthed tomu rikam zpracovani koncepce budoucnosti takhle mozna jednou budou filmy vypadat W cili WTF je plny vyznam tohoto slova v Y cili Youngbuck se dozvime ze pedofila lze zabit useknutou jeleni hlavou a pak s jeho hlavou hrat basket X cili XXL to je proste krutej naser tomu rikam z tlustoprdky modelkou snadno a rychle no a Z cili Zetsumetsu to uz je jenom takova zvracena ulitla stylovka na zaver takze takto jo a jinak bych jeste dodal ze ani pres tu dvouhodinovou delku neni sance se nudit protoze kazdej pribeh byt tam jsou i slabsi je o necem jinym tudiz zvedavost divaka posunuje porad dal navic ty jednoznacne nejlepsi kousky prijdou az na konec takze dosud nizkemu ratingu filmu se podivuji ale je mi to fuk jak sem psal tesil jsem se hodne a myslim si ze v dnesnim cim dal tim vic zatuchlym svete hororu neuskodi svezi vanek napaditosti a kreativity zkratka z moji strany velka spokojenost a vsem milovnikum podobnych silenosti co chteji videt neco novyho a neokoukanyho vrele doporucuji! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poriadna zbierka kraťáskov v abecednom poradí od rôznych režisérov z rôznych krajín (španielsko, japonsko, ...) poväčšine klasicky hrané ale nájdu sa tu aj kraslený – o ženskej ktorá si nevie poradiť s hovnom na záchode (jeden z najslabších), platelínový – fóbia malého chlapca z prvej návštevy toalety – jeden z tých lepších (mimochodom výherca T kúskov ktorý sa dostal medzi skúsenú elitu nižšej svietivosti), či hercov v plyšových maskách zvierat – absolútne dno, alebo kúsok snímaný len z vlastného pohľadu a la REC – útek krvilačného tvora pred lovcami. Japonci sa opäť vyznamenali úchylnosťou no kvalitou rozhodne nie. Komorný štýl španielov je tiež poznať aj vďaka španielčine ;-) no tiež neprekvapili. Pár filmov sú ultrablbosti no myslím si že vďaka rôznorodosti si každý nájde aj dosť obľúbených. Mňa zaujali hlavne: Xavier Gens (The Divide) – o moletke ktorá sa v jeden večer rozhodne zhodiť všetky nadbytočné kilogrami, Jason Eisener (Hobo with a Shotgun) – školník s úchylkou na detský pot, prekvápko Kaare Andrews (Altitude) – futuristický akčný sci-fi o vyhladzovaní mutantov s robotom za chrbom, Jake West (Doghouse) – trip dvoch feťáčok, Srdjan Spasojevic (Srpski film) – pokusný pacient utekajúci z nemocnici, či preteky v masturbácii alebo mierne nepodarene natočený dogfight. Skrátka pekná zbierka úletov, ktorá sa len tak nevidí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dle zdejších komentářů jsem měl poněkud obavy, nakonec jsem byl příjemně překvapen. Jistě, v tom množství drobných povídek se najdou studentská cvičení a bláboly - např. těšil jsem se na zvířecí snuff, což je ve většině současných kinematografií v dnešní době tabu, jenže jsem se dočkal nevtipné pointy jako z laciné telenovely - , avšak u mnohých jsem se od srdce zasmál. Zapomeňte na horror, pokud ho nezaměňujete za gore a rozličné bizarnosti. Horror je děs a strašení, zde se jich ovšem nedočkáte. Přesto mne mírně děsil zápas se psem (vím, byl upravený počítačem, ale stejně...). Záchvaty smíchu se dostavovaly u příběhů - Prd (ti Japonci!), Samurajský film (harakiri je prostě bžunda), Vraždící hovínko (vybavila se mi postavička animovaných filmů Doodieman, kterou se mi na CSFD nepodařilo najít), Libido či X-XL (jo, tomu říkám správná dieta!). Hodně příběhů se točilo okolo toalety, jsou k vidění rozličné podivnosti - muž, kterému rostou pod kůží svitky filmu, a v sexu dominovaly japonské prasárničky, zejména poslední povídka. Takže - strašení ne, zábava ANO! ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ufff.. dost jsem se na tenhle kousek těšila. Jména režisérů pro mě byla největší lákačkou, ale to co někteří předvedli... jsem nasraná. Ale vážně nasraná, protože po celou dobu sledujete plýtvání potenciálu. Režiséři měli ''volnou ruku'' a rozpočet 5000 dolarů, se kterým dostali za úkol natočit krátký film, který by zachycoval jakýkoli způsob smrti. No a když vidím tu promarněnou šanci, tak jsem akorát rozčílená. Největší zklamání bylo M is for Miscarriage od Westa, protože to co vytvořil.. to mi hlava nebere. A F is for Fart snad ani chápat nechci, to je opravdu nad mé chápání. Nebudu tu rozepisovat každou povídku zvlášť, ale nejvíce se mi líbilo D is for Dogfight, L is for Libido, T is for Toilet, U is for Unearthed, X is for XXL a Y is for Youngbuck. Ty špatné části ale převažují a pár velmi dobrých částí to bohužel nezachrání. Takže jako celek to působí nevyrovnaně a celkový dojem je zklamání. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tady se těžko rozhodnout, zda kliknout na tři nebo čtyři hvězdy. Některé povídky byly parádní (Timo Tjahjanto mi začíná připadat čím dál zajímavější), některé tak blbé, až správně ujeté (uprděná, nebo závěrečná), jiné mi mnoho nedaly, přesto jsem se ale díky nepřepálené stopáži jednotlivých povídek nestačila nudit. A jelikož se název každé povídky dozvíme až v jejím závěru, bavila jsem se u nich i spekulováním nad tím, jaký název se za daným písmenem asi ukryl. No trefila jsem se čtyřikrát, a proto i vzhledem k tomu nízkému hodnocení tady tomu teda nakonec i tu čtvrtou hvězdu vpálím, ač je to hvězda slabá jako nejslabší povídky v téhle Abecedě. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl rozebírat jednotlivé povídky, hodnocení pojmu komplexně. Vůbec se nedivím, že true horror fans můžou být zklamáni, protože kdo čekal brutální nářez, přepočítal se. Každý z tvůrců dostal na malinkém prostoru možnost pustit si fantazii na špacír, což se mnohdy taky událo, čemuž pak odpovídá výsledek. Lze taky spekulovat o tom, jak moc vážně ten který tvůrce pojal svůj přístup k tomuto projektu, kde bych je na základě tohoto rozdělil do několika skupin. Někteří jedinci evidentně nepovažovali za nezbytné moc se na tomto nadřít, za což jim patří nakopat do prdele a jejich sračkoidní "veledíla" jednoduše vystřihnout. Není jich moc, ale za to jsou opravdu katastrofální. Další budou (určitě ne mnou) kritizováni za ultra béčkový přístup, kdy se při sledování spíš nasmějete, máte-li správný smysl pro humor. Předposlední skupinou povídek jsou námětem či vizuálem regulérní úlety, při kterých se můžete pokochat pár minut, což je většinou tak akorát.....no proč ne. No a na závěr je tu královská skupina těch, kteří se na své části poctivě vyřádili, čemuž taky pak odpovídá výsledná kvalita. Mě osobně to až na první skupinu vůbec neurazilo, užil jsem si různorodost a oceňuju spoustu super nápadů. Ono čekat, že budu po každých 5 minutách lítat po baráku s očima navrch hlavy, se dalo jen těžko. Navíc lepší se dívat na hovadinu 5 minut než třeba 90, jak to mnohdy bývá....75% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit jako celek.Některé povídky jsou vynikající,některé sračkoidní a některé průměrné.Volím zlatej střed.Krátká stopáž jednotlivých povídek mi nedala šanci abych se nudil.129 minut uplynulo jako voda a pocity z toho mám všelijaký.Ale myslím si,že tohle stojí za shlédnutí,protože každý si tam najde své favority.Z a mě určitě vyhrálo písmeno D jako Dog fight.Jsem zvědavej co na nás čeká ve dvojce. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Názvy jednotlivých poviedok sú vo filme spolu s menami tvorcov uvádzané vždy v závere a občas plnia úlohu pointy, takže nebudem spoilerovať a pre ich označenie budem používať iba začiatočné písmená. A. (Nacho Vigalondo) - Čiernohumorný úvod... Takto som si v podstate predstavoval celý film... 70%; B. (Adrián García Bogliano) - Prerozprávanie Urban Legend o mexickom Big Footovi. Atmosféra by ešte ušla, ale keďže sa v tejto téme celkom vyžívam, som pre povrchné spracovanie mierne sklamaný... 40%; C. (Ernesto Díaz Espinoza) - Zaujimává téma, bohužiaľ videná už viackrát. Navyše to akurát v najlepšom skončí... 50%; D. (Marcel Sarmiento) - O tomto asi netreba nič písať. Super videoklip, super pointa, krv ... 90%; E. (Angela Bettis) - Sklamanie. Angelu Bettis mám celkom rád, no očakával som (ani neviem prečo) niečo na štýl May a dostalo sa mi grotesky o pavúkovi... 40%; F. (Noboru Iguchi) - Chcel som napísať najnechutnejšia poviedka celého filmu, no konkurencia je príliš silná a toto bolo skôr trápne ako nechutné. Paradox medzi nevinnosťou ázijskej študentky zamilovanej do svojej učiteľky a čistým nefalšovaným fekalizmom je sám o sebe natoľko divný, že jeho spracovanie radšej ani nebudem hodnotiť (bolo by to ale dosť nízke číslo). Jediný svetlý okamžik je akýsi náznak sexuálneho napätia v úvode (keď nerátam prvé F), zvyšok niekde medzi rozčarovaním a znechutením... ?; G. (Andrew Traucki) - Absolútne nič, o ničom... 0%; H. (Thomas Cappelen Malling ) - Záber na buldoga v uniforme (vyzerá to lepšie než to znie) ma celkom potešil, len ten zvyšok je malinko prestrelený ... 60%; I. (Jorge Michel Grau) - Jedna z najlepších poviedok. Surová atmosféra doplňovaná dobre vybraným, znervózňujúcim hudobným podkresom a zároveň asi najväčšia depresia celkovo... 90%; J. (Yudai Yamaguchi) - Segment J si moju pozornosť udržal vďaka vtipným a podareným trikom. Pointa (alebo skôr myšlienka) je ale nepostačujúca... 60%; K. (Anders Morgenthaler) - Animák o hovne a to doslova. Nejde o vyslovene nepodarený segment, iba netuším, čo robí v hororovom filme... 40%; L. (Timo Tjahjanto) - Pomerne silné kafe. Niečo podobné som očakával od Spasojeviča... 80%; M. (Ti West) - Jedna z tých poviedok o pointe v názve. Ti West je spolu s veľkým Jaumem môj najoblúbenejší žánrový režisér a samozrejme som čakal viac. Ale! Vždy som si zakladal na hodnotení filmov v rámci žánru, kategórie a podobne, a ak nepoznáte dopredu názov, alebo pointu samotnú, ide o pôsobivé, mierne znepokojujúce dielko (samozrejme v rámci kraťasov o minútovej alebo kratšej stopáži). V porovnaní s druhou kratučkou poviedkou (G), vyhráva West čo do atmosféry, pointy a hlavne na rozdiel od Traucki-ho, dokáže aj na tak malinkom priestore niečo povedať... 60%; N. (Banjong Pisanthanakun) - Trápna groteska, tentokrát s papagájom... 20%; O. (Bruno Forzani a Hélène Cattet) - Pravdepodobne jediný, nefalšovane artový segmentík tohoto ojedinelého projektu. Vynikajúco natočený, akurát neviem o čom... 70%; P. (Simon Rumley) - Á ďalšia depresia. Ten prístup sa mi celkom páčil, aj keď viac ako horor mi to pripomínalo Harmony Korinea. Možno trochu mimo žáner, ale stále pôsobivé... 70%; Q. (Adam Wingard) - Toto ma sklamalo. Podľa komentárov som čakal pomerne dosť, no Q je iba jednoduchá anekdota s predvídateľným koncom... 50%; R. (Srdjan Spasojevic) - Na Srdjana som sa po Westovi tešil najviac. ERko - príznačný názov pre režiséra Srbského filmu. Jeho príspevok je význačný naturalizmom a nebývalou odpornosťou, no dosť viditeľne mu chýba záverečná pointa... 70%; S. (Jake West) - GP záležitosť. Úvodná béčkovosť na hranici sebaparódie je vystriedaná kratučkou intenzívnou scénkou, ktorá poviedke dodáva metaforický význam a nádych depresie zároveň... 80%; T. (Lee Hardcastle) - Toto už všetci videli, tak nebudem opakovať, čo som svojho času napísal do komentáru, iba podotknem, že ide o jednu z dvoch animovaných (v tomto prípade plastelinových) segmentov, pričom T-čko je ten lepší... 80%; U. (Ben Wheatley) - Wheatley ako jeden zmála natočil absolútne klasickú hororovú scénku. Poteší, no nad priemer ju ťahá iba práca kameramana... 70%; V. (Kaare Andrews) - Slušne natočené, ale moc mi to teda nesadlo. A skôr než horor je to sci-fi... 60%; W. (Jon Schnepp) - Zas jedna poviedka čo si zakladá na výstižnom názve. Najlepšie je nepoznať ho dopredu a len tak mimochodom, pekne vystihuje moje pocity v jej závere (čo bol dúfam zámer)... 60%; X. (Xavier Gens) - Jednoznačný vrchol filmu. Keby takto vyzeralo celé ABCs of Death, išlo by nepochybne o žánrovú udalosť sezóny... 100%; Y. (Jason Eisener) - Parádne zostrihaná úchylnosť. A zaradenie Eisnerovej poviedky za Gensa bol tiež celkom dobrý nápad, pretože aspoň necítiť nejaký výrazný kvalitatívny prepad... 90%; Z. (Yoshihiro Nishimura) - Srandička na záver a podobný názor mám vlastne na celý film: O čom to bolo nechcem vedieť a hlavne už nechcem vidieť scvrknuté ázijské penisy, ale aj keď som na to pozeral s otvorenými ústami, bavil som sa celkom dobre... 60% PS: Cez záverečné titulky zaznie klasika http://www.youtube.com/watch?v=o7l8rlnMpCI () (méně) (více)

Reklama

Reklama