Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach ti producenti, kurvy nenažrané! Docela svižně plynoucí pohádka "Sedmero špinavců pana Fazolky" dostane ve třech čtvrtinách brutální twist. Produkce patrně zjistila, že už tak chudá kasička zeje. Nejprve se jim na to vysral scénárista, posléze se hlady omluvili střihač, kameraman a režisér a tak se hoši rozhodli pro krizové řešení! Přepsali film na nějakého bezdomovce, zacpali mistru Beanovi hubu nekrytým šekem, během několika minut nechali urychleně postřílet všechny herce, ani se neobtěžovali odevzdat těch sedm thompsonů zpět do půjčovny a vrátili se k tolik lukrativnímu dovozu hader z Číny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako když si nainstaluju jednu z nejlepších počítačových her - Commandos. Konkrétně druhý díl a rozehraju misi, kde se zeleným baretem musím v dalekém Norsku vyčistit pár doků nebo bránit most, aby to pomohlo dalšímu vývoji druhé světové války a pak potají nalezl do ponorky a odplul s ní zase do pryč. Škoda jen té neuvěřitelně pitomé kamery, která z akčních scén dělala jedno velké skákací jojo. Všechno ostatní bylo totiž překvapivě super, což by mě ze začátku ani nenapadlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A TO JE DŮVOD PROČ POTŘEBUJEM LIDI JAKO JSTE VY. MUŽE SE CTÍ A ODVAHOU..... A SE CTÍ PŘICHÁZÍ SLUŽBA A OBĚTOVÁNÍ“..... /// Operace GRENDEL – úkol pro speciální jednotku, která ovšem nebude oficiálně existovat ....ble, ble, ble ...prostě tajná mise do německýho týlu a velí tomu Boromir. Snažím se to brát vážně, ale těžko se mi odolává úvahám, že scénář napsal 10ti letej člověk. 100x viděný a milionkrát slyšený – což je horší. Taky v soutěži sympatičnosti tomuhle ,,komandu“ konkurujou snad jen Teletubbies. (Dělaj frajery a hajzly maj na chodbě!) A tak před akcí utužujou disciplínu, střílej, běhaj a hrajou si na tvrďáky (velitelé). Zkompletujeme si příběh o tom, jak se Reines do jednotky dostal, jak tam zůstal a že je potřeba ve filmovým průmyslu zacelit ďouru. Tenhle film NEMÁ KOULE! Pohybuje se na hranici paskvilu a parodie (vtipný tu bohužel není nic). Pár světlých okamžiků vnáší esesáci (i když velitel je zřejmě buzna...). BUDE TO TVRDÝ! TO UŽ JSME ZAŽILI! (to není rozhovor z bordelu!) NECHŤ MI BŮH ODPUSTÍ – finále je SRAČKA! Co taky čekat od komanda, kterýho člen nikdy nikoho nezabil a průvodcem je Barbie (bez Kena). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak 2 Angláni a jedna Norka objeví Švédsko. 2.) Válí se mi doma ,,RDF“ přístroj. 3.) Chci vidět, jak jednotka SS dělá rodinnej portrét. 4.) Jsem pořadatel soutěže ,, O nejtrapnější komando“. 5.) Thx za titule Scarabeus_IV. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá, emoce nevzbuzující a podivně useklá podívaná, kde i můj milovaný Sean Bean vypadá spíš jak Mr. Bean a chvílema při tom poklusu skotskou vysočinou a norskou divočinou působí spíš než jako drsný major od commandos jako chlap prchající za druhou mízou a před prvním infarktem. Opomíjeným hrdinům jsem chtěla dát šanci, ale děti mám dvě, nervy jedny a času málo, takže to tentokrát za promarněnou hodinu a půl budou jenom dva zásahy, zbytek letěl kamsi mimo terč. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

O "Komandu" jsem snad ještě žádný film neviděl, alespoň teď si na žádný nevzpomenu. Co s ním ale provedl Adrian Vitoria se svým týmem, to je na pováženou. Příběh sám o sobě ani zkazit nejde, ale po technické stránce film z trácí i na klasickou televizní produkci. Hrozivá kamera a odfláknutý střih mě donutili si pár scén pouštět i několikrát, abych se v nich vyznal, alespoň je co poslouchat a zvuk společně s hudbou výsledek dostávají téměř do rovnováhy. S herci taky problém nemám, podprůměrné hodnocení tak jen díky zkaženému zážitku, který je výsledkem špatné práce kameramana a střihače. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý vojnový film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojenskej jednotke, ktorá dostane za úlohu splniť veľmi nebezpečnú misiu, byť vysadení hlboko za nepriateľskými líniami a zmocniť sa tajného nemeckého zariadenia, ktoré môže výrazne ovplyvniť celú leteckú vojnu o Britániu. Spracovanie sa síce určite dalo aj vylepšiť, ale som celkom spokojný. Ešte akčný úvod pôsobí pomerne nezaujímavo, ale potom sa to vylepší, začne dlhý zaujímavý tréning, následné vysadenie a už dlhá úloha za nepriateľskými líniami. A oceňujem, že sa film prakticky ani nevenuje žiadnym zbytočnostiam ako osobný život vojakov, ich lásky a podobne, jednoducho vojaci sa vycvičia a idú do nebezpečenstva. Akcie tu moc nie je a tá nie je zlá, ale mám z nej skôr len priemerné dojmy. Ak nepočítam krátky úvod, tak je tu prakticky len jedna väčšia hlavná akcia a ešte jedna menšia prestrelka a na obe sa celkom dobre pozerá, ale kazí to ten lacný vizuál. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce viac zaujme iba Sean Bean a Danny Dyer, ale ani zvyšok neprekáža. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, nemal by som problém, keby ako som už spomínal to celé nevyzeralo tak príliš lacno a navyše som celý čas mal skôr pocit, že sledujem nejakých súčasných vojenských nadšencov pri ukážke vojenskej akcie a nie vojakov, ktorí behom druhej svetovej vojny sú na skutočnej misii. Určite nie som sklamaný, na film sa celkom dobre pozerá a navyše som si nevšimol, že by nemal koniec, čo som si v mnohých komentároch prečítal, čoho som sa pôvodne obával, jedine ten nízky rozpočet filmu ubral na kvalite. 63% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze snímku mám trochu rozpačitý pocit a skutečně netuším, jak hodnotit. Válečná tématika je pro mě pole neorané a voda neznámá. Nevím, jak dalece se děj blíží skutečnosti a hodnocení, které se mu zatím dostalo, je velice matoucí. Že by tolik znalců historie z období druhé světové války? Film byl natočen docela dobře s veškerou brutalitou, která provázela zvěrstva páchané nacisty na civilním obyvatelstvu. Žádné mega akce nečekejte, je to opravdu komornější, což je podle mě pochopitelné. Pokud to byl příběh skupiny elitní jednotky, tak to ve skutečnosti asi nebyly masy vojáků. Nicméně se zde objevil jeden nešvar, tak typický pro akční filmy. Museli zde vrazit babu a to mimořádně krásnou a schopnou babu, která nejenže dovedla zacházet s kanónem, ale byla statečnější než cvičení vojáci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čas hrdinov to rozhodne nieje a jediný Sean Bean s toho nerobí sračku. Kedže to svojím herectvom trochu zahusťuje je s toho aspoň celkom pozeratelné hovno. Čas je to čo chlapci nemajú a rýchlo a kvalitne sa ani pes nevyserie a tak to dopadlo aj tu a spolu s filmom tak dopadol aj kameraman, ktorý točil ako keby musel ísť naozaj na veľkú. Príbeh je v pohode, prvá polka vám dva krát vysvetlí odkial kam a druhá patrí akcii, s ktorej si vy moc neodnesiete, pretože každý kto to točil mu buď trebalo srať ako som už spomínal alebo tie digitálne výbuchy si chceli užiť naživo a nie kukať na ne cez objektív. Boromir, hudba a nízkorozpočtová výprava je snáď jediné plus, inak je to bieda, ktorú odporúčam pozerať na veľmi, veľmi nudný deň a aj to s prižmúrenými očami. 50% - 2* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A jéje, tady se to zase hemží samým znalcem ! Kromě přiblblých soudů se ptám, co víte o jednotkách Commandos, nebo o LRDG? Odpovím si sám, asi nic moc. Řada komentujících zde napadá komornost snímku a minimum postav... Jenže hlavním cílem speciálních jednotek bylo nebojovat a nebýt vidět. Bojovalo se až když byl průser.. Takže kdo chce vidět proti sobě běžící armády ať sáhne po Nepříteli před branami, protože z tohohle filmu musí mít nutně kyselý obličej... Tenhle film rozhodně měl koule a rozhodně mu není co vytknout. Švédsko coby neutrální země nadržující spíše spojencům byl cílem řady jednotek prchajících z Norska, kterým se z různých způsobů podělaly mise. Nešlo jen o speciální jednotky, ale i řady leteckých osádek ze sestřelených letounů a to včetně osádek amerických. O jednom takovém přechodu např. vypráví ve své knize PATHFINDER Donald Bennet, CB, CBE, DSO, kdy ještě s dalším členem osádky po sestřelení svého Lancasteru přešel do Švédska odkud se dostal zpět do Británie... Řada misí speciálních jednotek byla téměř sebevražedných. Většinou se vyzvednutí povedlo a jednotky se na nepřátelské území i několikrát vrátily, někdy se vyzvednutí z roztodivných důvodů posralo...Hitler z většinou povedených akcí těchto jednotek šílel a případně zajatým mužům odebral statut válečných zajatců. Pokud se člen speciální jednotky nestihl zabít sám, mohl si být jist, že po vymlácení informací příslušnou jednotkou SS bude stejně zabit, pokud nezemře při výsleších. Na speciální záškodnické jednotky Hitler nařídil nahlížet jako na teroristy a také se k nim tak chovat. Jako jednotky měli muži ze speciálních sil mezi ostatními složkami armády neskonalý respekt a dostat se mezi ně nebylo vůbec jednoduché. Každému komu se to podařilo bylo ctí tam být a plnit úkoly. Upřímně kromě revolučního nápadu poslat odsouzence na svoji očistnou misi (Tucet špinavců) mi tento zde do nebes vychvalovaný snímek přišel o dost horší než tento a už vůbec bych je nesrovnával. Tady se navíc jedná o regulérní speciální jednotku (a né kriminálníky) a zápletka ze začátku z tohoto ohledu není až tak podstatná. A jak správně píše Lucas87, kdo navíc hrál na PC všechny díly Commandos, Hidden and Dangerous a já dodávám i některé mise SAS v Call of Duty nebo Royal Marine Commandos, ten pod tři hvězdičky nepůjde. Tohle prostě není záležitost pro všechny a každý si to holt neumí vychutnat, to je ale jeho mínus, né snímku. Seanu Beanovi role sedla jak ulitá. U mne je to za poctivé hvězdy! * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Druholigový čas válečných hrdinů z Británie. Respektovaný major Jones je pověřen ve velmi krátké době sestavit úderné přepadové komando v počtu osmi členů. Pod jeho velením mají podniknout na nepřátelském území super tajnou vojenskou operaci, o níž nebudou vedeny oficiální záznamy a jejíž cílem je zajištění super moderního antivlnového zařízení, které si dokáže poradit s rušením radiolokátorů. Věže s tímto zařízením se nacházejí v norských horách. V mimořádně náročném horském terénu, kam je operace situována, se dokáží pohybovat jen ti nejzdatnější. Major si nemůže dovolit sebemenší přehmat při svém náboru. Komando si sáhne na dno svých sil. Skoro se ani nechce věřit, že film se měl inspirovat nějakými skutečnými událostmi z období II. světové války. Mám pocit, že tvůrci příliš na historické prameny s velkou důsledností nedbali a šlo jim jen o jakési hrubé přiblížení válečné operace s nepříliš propracovaným scénářem béčkových kvalit v neotřelé a syrové režii. V popředí příběhu je charismatický Sean Bean, jehož major je zahrán uvěřitelným způsobem a žádné výrazné potíže jsem neměl ani s členy komanda, z jejichž středu vystoupil hlavně rebelantský desátník Rains v podání Dannyho Dyera. Všechno ve filmu je takové uspěchané a polovičaté. Když by se takováto jednotka ocitla na nepřátelském území po tak laxní přípravě, stěží by přežila jen jediný den v přítomnosti mimořádně vycvičeného SS komanda. Ale ani esesácké komando nedisponovalo příliš velkým důvtipem a strategickými schopnostmi, přičemž nepůsobí příliš věrohodně, že se na území bude pohybovat pouhá hrstka esesáků, jak je ve filmu vidno. Komando SS muselo být úplně blbé, když si to britské komando po rozlehlé krajině promenádovalo bez předsunuté hlídky a bylo je možno uzřít na několik set metrů. Na střet obou komand se čekalo déle, než bylo nezbytně nutné. Film však nebyl zbytečně prokecaný. Nasadil docela svižné tempo, které si poctivě po celou dobu držel. Mizivý rozpočet pochopitelně nedovoloval žádné rozmáchlé výpravné rejdy. Málo známý béčkový režisér Adrian Vitoria v podstatě ze svého opusu vytěžil maximum. Technické hledisko akčních scén nebylo vysoké, ale kolaps se nekonal, nedůslednost scénáře byla epičtější než celý film a určitě filmu neprospěl uspěchaný konec a odbyté finále. Film si odpustil patetickou strukturu a s válečnými hrdiny zacházel neotřelým způsobem. Bylo zajímavé dozvědět se něco málo o předchůdcích současných britských speciálních jednotek, i když jen v béčkové produkci. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra ale abych řekl pravdu film jsem zkouknul jenom kvůli zajímavému hereckému obsazení, Bean a Dyer spolu? To už znělo dost zajímavě. No a tak jsem se uvelebil. A druhý den si na film nevpoměl, ale abych řekl pravdu tu hodinku a půl film uběhne poměrně rychle a zmíněná dvojice hraje výborně. A to jsem se trochu obával. Příběh není teda vůbec dobrej a jeho vyprávění je dost prudivý. Akce je tu poměrně dost a konec mě mile překvapil. Ale není to rozhodně nic co bych musel vidět znova. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je sympaťák, to vie každý. A väčšinou (2012 KONIEC SVETA :-)) si vie dobre vybrať úlohy. Aj teraz ide o sharpeovskú úlohu veliteľa, ale... film pôsobí akosi polovičato. Niektoré línie a osudy postáv nie sú dokončené, niektorí záporáci sa zjavujú a miznú, akoby boli pri natáčaní len jeden deň... Nenudil som sa, ale nevyužitie potenciálu či už krás zimnej škandinávskej krajiny alebo príbehu (resp. vzťahov medzi postavami) ma fakt zamrzelo... Nič neriešiace ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU je určite zábavnejšie a v konečnom dôsledku i zmysluplnejšie... A vlastne aj aj taký MARIŇÁK 2 pôsobí celistvejšie... Ak výprava SAS na cudzie územie, tak radšej BRAVO TWO ZERO... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čas bohatierov je dobrý len v záverečných pasážach, keď sa objavia konečne skutoční náckovia, pripomínajúci ozaj Satan Klausa Švába a podobných jedincov. Inak film ukazuje, že armáda si nevyberá najbystrejších ľudí, pretože keď sú dôstojníci a veliteľ ohrození, strieľajú na svojich. Hold, vojna no. Veď tie uniformy sa aj tak na seba toľko podobajú. A metál aj tak bude. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Během druhé světové války Angličané vycvičili svá commandos, která pracovala na území nepřítele. Toto je příběh jedné jednotky. Poněkud nepřizpůsobivý skotský voják zachrání své kamarády z týlu nepřítele, ale protože se protiví veliteli jiné jednotky, dostane se do anglického vojenského vězení. Odtud se mu však podaří díky další šílenosti přejít ke commandos. Absolvuje tvrdý trénink, ale hlavně se musí naučit disciplíně. A pak přijde na řadu akce v Norsku, která rozhodne nejen o jeho kvalitách. A to je vše, celý příběh. Mohlo by to připomínat Tucet špinavců nebo Kam orli nelétají, kdyby to nebylo takové jakési komorní. Většinou na plátně není víc než pět šest lidí v zasněžené pustině, v lese, v horách. S výjimkou scény vyvraždění norské farmářské rodiny Němci, kde je dokonce 18 herců v jedné chvíli! Snímku však chybí i napětí, Sean Bean v podání velitele je upozaděn a nemá moc co hrát, není to ani hrdinský snímek, ani dokumentárně stylizovaný, o výcviku samotném se toho příliš nedozvíme. Ani samotné akce není příliš mnoho, vlastně jde jen o tři scény, z toho dvě krátké a takové nijaké. Unylé. Vlastně celou dobu čekáme na onen závěr, a pak přijde spíše zklamání. I když se na to nekoukalo úplně špatně, netuším, co film chtěl říct. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za tématiku z 2.světové války, 1 hvězdička za to, že je to konečně z pohledu (mých oblíbených) britských commandos, 1 hvězdička za ty smrady z SS a 1 hvězdička za mého oblíbeného Dannyho Dyera- nemůžu si pomoct, pro mě je tento filmík za 4* Pokud už máte všech těch megalomanských (a většinou trapňoučkých) blockbasterů typu Transformers plný zuby a chcete si dát řemeslně slušně natočený snímek (se samozřejmě nižším rozpočtem, než jaký by mu ve skutečnosti slušel o něco víc), je AOH filmem pro Vás. (Upřímně doufám, že ty dvě naplánované pokračování vejdou ve skutečnost). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ach čekal tolik toho a dostal jsem co jsem nechtěl. Mohl to byt výborný úžasný válečný film ale vše skončilo během začátku kdy ten správný scénář a ty správné herce nechali v tom vězení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Scénáristicko-režisérský šunt. A nezachránil to ani Sean Bean a už vůbec ne Danny Dyer, kterému sedí spíše role londýnských povalečů, drobných gangsterů, chuligánů či feťáků, ale rozhodně to není typ heroického hrdiny a příslušníka komandos. A to se dá říct kromě již zmíněného Beana skoro o celé jednotce. 40% za pár solidních momentů, o které se starala především jednotka SS. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já jsem seržant Mackenzie, ale můžete mi říkat Macku.. Většina z vás mě už zná !! A kdo mě nezná, toho čeká pěkně hnusný překvapení.." Podobné překvapení čekalo i mně !! Bohužel.. ()

Reklama

Reklama