Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velice slušný válečný film. Atmosféru chladného severu to mělo, jen ty herecký výkony mi v první půli nějak neseděly. Sean Bean hraje jako vždy skvěle a prakticky táhne celý film. Scénář je jednoduchý a celkem i děravý, ale válečné scény jsou napínavé a docela i přehledné. Líbilo, hodně slušné natočené béčko. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od tohoto béčkového válečného filmu jsem nečekal moc a bohužel můj předsudek byl v tomto případě zcela přesný. Akce ke konci tak hrozná nebyla, ale já prostě herecké výkony většině hercům něvěřil a Sean Bean to nezachránil. Členové SAS a podobných speciálních jednotkek byli machři, kteří se zasluhují nejvýší pocty, ale Age of Heroes jim je zdaleka nepřináší. Bohužel další film, na který rychle zapomenu tak třeba příště někdo přijde s lepším kouskem... 4/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ale no tááák, vždyť to vůbec nebylo špatné, proč tak nízké hodnocení? Ano, bylo to komornější, ano, bylo to zřetelně levnější, ale jednoduše to nemělo rozpočet ani zázemí Band of Brothers. Naopak, konečně se zase někdo po deseti letech rozhoupal natočit něco s tématikou WWII. ~~~ Jediné, co mi tu nesedělo, byla trochu zbytečně "heroicko-megalomanská" hudba, která do filmu a scén poněkud nepatřila, a možná bych trochu upravil seznam přeživších :) ~~~ Věčná škoda té televizní produkce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Adrenalinem nabité akční dobrodružství? Kde? Asi distributor viděl úplně jiný film než já. Po této stránce to byla slabá válečná podívaná, které kraluje Sean Bean. Nepotřebuju se při sledování koupat v krvi a být u toho nervní a hryzat si nehty strachy, ale krapet této ingredience by neuškodilo. Jen maličko okořenit a zamíchat pěkně ode dna. Příběh je to jistě zajímavý, ale jeho zpracování už bohužel ne. 30. komando Iana Flaminga by si zasloužilo určitě lepší film. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Age of Heroes není vůbec špatný válečný film a nechápu zdejší hodnocení, 51% je hodně málo. Chápu, nejedná se o nějaký blockbuster se spoustou akčních scén, ale musí to tak být vždycky? I bez nich může vzniknout válečňák jak vyšitý. Tento je zaměřen na Anglány, kteří plní tajnou misi v Norsku. Celé mi to připomnělo mladá léta, když jsem hrál Commandos :-) Příběh tisíckrát ohraný, ale zimní prostředí tomu dodává tu správnou atmosféru. A když už příjde na akci, ta taky stojí zato. Když se k tomu připočítají ne úplně blbí Němci, jak to bývá zvykem, s nemilosrdným velitelem SS, dobrá kamera a Sean Bean, musím dát ty 4 hvězdy. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

No popravde cakal som viac. Pribeh ma co do seba . Pribehy a osudy ludi pocas 2.sv. vojny to je nevycerpatelna studnica.Problem vidim vsak v tom ,ze nie je jedno kto do nej nacrie.A toto je specificke aj pre tento film.Skoda Seana Beana pre tento KAPUSTOVY film. Cudujem sa mu.... avsak ked si to zoberiem tak scenar spociatku mohol byt napisany dobre a zaujimavo avsak postupne sa aj z scenara vyklulo toto.Prevedenie stoji za odobratie licencie na tocenie. Nechcem zhadzovat cudziu pracu a snahu ,ale ozaj nie je co komentovat a tento film patri do prepadliska filmoveho smetiska. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Film mal byť poctou elitných jednotiek britských ozbrojených síl......mal byť......ale neni!!!...Slabý príbeh, slabá akcia, slabé citové prepojenie medzi divákom a "hrdinami". Čas hrdinov usmeje, ale nanajvyš na televíznej obrazovke. Ale ( ani zďaleka) nie v prime time. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Laciná verze Tuctu špinavců, která za svým vzorem zaostává snad ve všem. Bean je celou dobu nějakej opuchlej a kromě Williama Houstona nikdo nedostane prostor cokoliv předvést. Někde se děj ukrutně vleče a je doprovázen zbytečnýma kecama. Jinde najednou poskočí o kilometry dál a některé věci zůstanou nevysvětleny. Dá se to ale zkouknout, když se některým částem člověk nevěnuje naplno. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako, čím dlhšie ten film bežal, tým viac som fandil chalanom z SS Nord. Výcvik, zloženie tímu, výsadok, pohyb terénom, samotný prepad a potom tie logické fuckupy v závere, no bola to bolesť vydržať do konca. Našťastie tvorcovia pochopili a dali tomu veľmi rozumnú minutáž. 2 z 5 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Major Jones (Sean Bean) ke konci druhé světové války dostává tajný úkol. Vytvořit speciální jednotku, a s ní získat plány radarových věží německých vojsk v Norsku, a tyto věže i zničit. Kromě ověřených mužů se do jeho jednotky přidává vojín Raines (Danny Dyer), který si odpykává trest za zbabělost, a touží dokázat, že si opovržení nezaslouží. K ukázání své odvahy budou mít ve sněhem pokryté krajině příležitostí více než dost ... Při sledování filmu jsem si říkal, jestli náhodou nesleduji Bratstvo neohrožených v sestříhané verzi (např. kopie výcviku, prvního z dílů Bratstva zde zabrala asi deset minut). Bohužel střihačovi se stříhání moc zalíbilo, takže v těch několika bojových scénách (asi dvou) jen těžce hledáte kdo je vlastně kdo, a vlastně až po skončení scény pátráte kdo vlastně přežil a kdo ne. Taktéž závěrečnou scénu jsem moc nepobral - hrdinové maj na mušce nepřátelského kapitána (jeho zabití by patrně vyvolalo v řadách nepřítele chaos, a mohli by svého přítele zkusit osvobodit, nebo aspoň zdrhnout, ale ne - rozhodnou se sejmout jednoho z vlastních řad, aby sebrali nacistům trumf z rukou - to je panečku řešení). Ale nechce se mi film odepsat úplně, určitě se mi líbila hudba i zvuk (ten měl minimálně v bojových scénách skvělou dynamiku), a taktéž herecké obsazení nebylo k dispozici (v krátké době už ve druhém filmu potěšil Aksel Hennie)... ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Je smutné, jak závěr filmu dokáže ovlivnit váš filmový zážitek. Tady ubral snad 2 hvězdy. Film od počátku směle kráčí ve šlépějích, které pro něj vyšlapala taková esa, jako například film Tucet špinavců a další žánrově podobné lahůdky. Bohužel v závěru to film vezme střemhlav do země a pilot se ani nestačí katapultovat. Dle mého skromného úsudku, je to zapříčiněno tlakem produkce na dokončení projektu nebo nedostatečný rozpočet. Je to veliká škoda! Herecké výkony jsou bravurní a části děje poměrně neokoukané. Tento válečný film vám mohu vřele doporučit, ale v závěru se obrňte. Vyhnete se zklamání, jaké potkalo mě. Dovolím si poznámku -> pro milovníky herectví Seana Beana, je tento film povinnost, jako ostatně všechny válečné filmy od dob Bravo Two Zero. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tihle hrdinové jsou mi pěkně vyčpělí. Takové krásné téma si vybrali - legendární Commandos i s jejich slavnou dýkou, speciální mise v zasněženém Norsku, akční pojetí. Jenže to celé vypadá jako když parta nadšenců si natočí film Canonem EOS 550D, poté co odehráli všechny datadisky Medal of Honor. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Veskrze přímočarý, až primitivní scénář nemastně neslaně opisuje 3 epizody Bratrstva neohrožených (a 100+ jiných válečných filmů) – tvrdý výcvik; seskok a navázání kontaktu s fešnou odbojářkou; exekuce speciální operace (tzn. odpálení ohavně CGI radiové věže a 2 videoherní přestřelky, přičemž třeba v té "fatální s morálním dilematem" na statku je onen sadistický esesák (přežil?) za totálního blba – podobně jako naši hrdinové proto, že ho na volném prostranství rovnou neodprásknou). Kamera se zhlédla ve stylu "protřepat, nekoukat", celá výprava vypadá lacině a ve výsledku nepřináší snímek nic, kvůli čemu by stál za pozornost, přestože úplně céčkově nezvládnutý zase není. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně natočený válečný akčňák, který se nejspíš snaží vzkřísit filmy jako byly Tucet špinavců. Neříkám, že je to špatný film,ale není to kdo ví co. Kouknout a zapomenout ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Není to sice bůhví co, žádný velký trhák, ale tady by si měl vzít alespoň příklad Uwe Boll, jak se dá natočit průměrný válečný film, u kterého se člověk nenudí a nesměje trapným situacím. 60% ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Co dodat k tomuhle dílu?Je to divná otázka na úvod komentáře.Pravda?Britští comandos byli posíláni na nemožné akce a tohle byla jedna z nich.Je jen škoda, že už nikdo z těch, kteří těchto jednotkách sloužili už nežije, aby scénáristům pomohl. Potřebovali by to jako sůl.Ohromné časové a prostorové skoky,které absolvujeme díky střihači doslova devastují film v závěru.Postavy se vytrácejí beze slov a bez kulky v těle.Bezbarvá příslušnice norského odboje s nejasnými vztahy k mizejícím vojákům, psychicky naprosto rozvrácený voják-radista, který popré v životě zabil-no budiž.Jakoby násilně vsazená scéna s vybitím rodiny farmáře působí až nepatřičně.Když si vybavím Umírání za dlouhého dne, tak je mi herců i režiséra líto. Je mi líto...... ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

A začalo to celkom dobre. Úvod, zápletka, výcvik, skvelý Sean Bean, pohľadný James D´Arcy (v uniforme bol na zožranie) všetko by bolo fajn až to zrazu skončilo a niekde medzi vypadnutím z lietadla a dopadom v Nórsku si povedali, že kašleme na to, aj tak to bude sračka, tak načo sa snažiť. Spravili teda nejakú trápnu akciu (to bola najväčšia hrôza), zabili niekoľko hrdinov a zazvonil švédsky zvonček a vikingskej rozprávky bol koniec. ()

Reklama

Reklama