Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tvůrci měli dobrý záměr ale nějak se jim nepovedl.Herců poskrovnu - asi kdo měl zrovna volno ?Silné hlášky ale skutek utek.Zbytečně dlouhé záběry.Měla jsem dojem že vlastně tvůrci ani nevědí jak s tématem naložit. Zjišťuji že filmy natáčené o válce několik desetiletí po válce jsou bez šťávy.Kniha je podstatně výživnější.Nic moc zážitek. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak zlé, jak tu spousta lidí píše. Na druhou stranu to není ani nic geniálního. Herci se docela snažili a těch devadesát minut mi vcelku dobře uteklo, ačkoli je pravda, že víc jsem se bavil ze začátku a ještě v průběhu výcviku. Pak to šlo trochu z kopce. Rozpočet filmu evidentně velký nebyl a na vizuálu je to znát, ale i tak dávám 5/10. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Mně se to hodně líbilo. Trochu mě ale zaráží samotná věrohodnost této akce. Možná, kdyby se netitulovalo filmem podle skutečné události, mělo by to větší váhu. Herecké výkony solidní, hudba dobrá i akce hodně povedená. Dal bych to do průměru, ale určitě to zklamání nebylo. 3* ideální. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. První čeho si člověk na tomto snímku všimne je,že celé to pusobí jako byl to natočili nějací amatéři. Atmosféra absolutně nepřipomíná 2.světovou válku a místama jsem se musel smát,jak směšně působí můj (bohužel) oblíbený herec Danny Dyer v roli nenapravitelného vojáka,který se najednou stane krotkým beránkem. A to jen proto,aby mohl být v nějakém komickém komandu,kde vedle sebe stojí jeden 60kg hošík vedle druhého. Těšil jsem se alespoň,že uvidím nádhernou krajinu... nic! Sněhu je tam,ale dost. Jinak Sean Bean - tragický (v tom bílém roláku byl nejlepší) - 4% ()

1945 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi velmi nepravděpodobné, že by commandos nefasovali zimní převlečníky, případně lyže nebo sněžnice... Bez nich by v zasněžené krajině obsazené nepřáteli něměli mnoho šancí... Přítomnost známých herců v natolik slabém filmu byla docela překvapivá... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní námět ( britské komando vysazené v týlu nepřítele dle skutečné události ) a skvělý Sean Bean plus Aksel Hennie ( který hrál norského odbojáře v daleko lepším a realističtějším Max Manus ) a přesto tenhle film promrhal svůj potenciál, protože působí nějak televizně, nevtáhne do děje a působí sterilně a celkově nevěrohodně. Škoda. PS: První půlhodinu tam furt někdo jenom řve a dostat se jako divák až k akci vyžaduje trpělivost . ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit poměrně nízkým hodnocením, vůbec to nebylo zlé! Nějaké ty nelogičnosti, komornost, divná hudba atd. jsou jen malé nedostatky. Komando v Norsku proti SSákům s tajným úkolem, tohle já můžu-3,5* ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších negativních příspěvků jsem čekal větší béčkový propadák, ale zase tak hrozné to nebylo. Příběh mě bavil a Sean Bean mě nezklamal. Jelikož mám nastavenou laťku hodně vysoko (u těchto výpravných misí z 2.světové války) díky 43 let starému filmu Kam orli nelétají, tak pochopitelně vše už beru s rezervou a nečekám šokující překvápko. Ty orly doporučuji všem! ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Zbytečný (dáli se vůbec říct) válečný film! Totálně nesmyslnej a dementní konec! Ach Boromire :-( do čeho si se to pustil??? ()

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už to bylo. Druhá světová, tajná akce, speciální jednotka. Vpád na nepřátelské území... Poskládejte sympatickou grupu a máte vyhráno. Zde byli všichni stejní, stejně nevýrazní, stejně nudní. (snad jedině Sean Bean byl vyjímka) Přidejtě k nim ženu, co drží zbraň jak papež hever a o průser je postaráno. Další věc je akce. Po úvodní nemastné, neslané akci si na tu další počkáme dlouhých 60 minut. Mezí tím máme možnost vidět jen vyvraždění Norské farmy nacisty a to je žalostně málo... Za krásné horské prostředí a Seana Bena dávám dvě hvězdy.... ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak válečný film, ve kterém napochoduje německá jednotka úmyslně a komplet před hlavně krytých, zhruba stejně početných ale z přesily(!) vyděšených commandos, aby je provokovala mučením jejich kamaráda je jistě vojensky přesná, stejně jako scéna kdy němečtí pěšáci nemají při nočním přepadu nic lepšího na práci, než pochod před hlavně nepřátelského kulometu. Přínosná je i soucitná střelba do vlastního vojáka když mohli sejmout nekrytého nepřítele všude okolo včetně velícího důstojníka. Vážně jsem se při tomhle snímku vzdělal v umění válečném a možná taky přestanu chlastat, neboť jsem konec naprosto nepobral - kdo, co, komu, čím...prostě taková bavorská kamasutra...kde je bílých míst jak v porodnici Ku-Klux-Klanu. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psal Malarkey,tak i já jsem si zavzpomínal na vynikající hru Commandos 2.Jinak film není až takový průser,jak jsem čekal,ale žádný zázrak to také není.Takový průměr. ()

mackey 

všechny recenze uživatele

tak já nevím, asi jsem se zbláznil, ale nějak nesdílím zdejší zklamání. popravdě na tom filmu není nic moc, co by mi vyloženě vadilo a všechno parádně zašlapalo a zapadlo.. a ten konec? ale jděte, co byste na něm chtěli měnit? u mě dobrý. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

To je hodně tuctovej Tucet špinavců.Zase je to takový realistický,protože kolik vojáků z tuctu je netuctově vtipných,že..Natož z osmi.Takže tady jeden.D.Dyer.A to je jaksi potíž,protože ten se hodí na přivožralý britský chuligány skvěle a takovýho přerostlýho Švejka by určitě taky dal,ale u Commandos by šel nejspíš tak za kuchaře.Nebo okamžitě do kopru.Nemluvě o tom malym chcípákovi,kterej asi 3x omdlel,tak jsem furt čekal,že vyjeví nějakou obzvlášť vykutálenou zabijáckou dovednost,čehož jsem se nedočkal.Tedy pokud se za ní nebere telepatická schopnost zasalutovat vteřinu před dírou do plic. ()

WillyMarks odpad!

všechny recenze uživatele

no tak po tomhle jsem vážně už mimo mísu :D nejen že je to Béčko, ale peníze byli snad jen na polovinu filmu, poněvadž ten konec, to netuším, prostě nemůžu z toho. Jediný důvod proč jsem se na toto podíval byl Sean Bean, jelikož jsem chtěl zjistit jestli tu umře, stejně jako ve všech jiných rolích, no a co se dozvím??? nic , jedno velký nic...prostě koukáte a najednou titulky, tak kde to jsme? členové upa supa nejlepšího komanda vypadají jak zevláci a velitel SS jednotek vypadá jak teplej, a ještě se snaží hrát si na drsňáka. K tomu neverbální povely mezi vojáky jsou na úrovni dětských let :D Ach jo, jsem vážně znechucen naprosto vším. Přitom tenhle skutečný příběh je skvělým námětem pro nějaké drsné válečné drama, ale takhle to zprznit.... Všechno je tak laciné - kamera, střih, herecké výkony...možná ta hudba by celkem ušla, ale jinak nic... Buď všechny peníze a naděje vložili do Edda Starka a zapomněli na film, anebo ho museli opít natolik, že tu roli přijal.... hroznej odpad! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Málo akční, málo atmosférické. Místy vtipné, však ne dobře zahrané. Jen na zabití času. Sean Bean nevýrazný. Pro toto je ho škoda. Chci další nové fantasy plné akce, krve a silného děje s charismatickými postavami. Ať třeba zfilmujou Diablo. Sean Bean v roli válečníka to by snad šlo, ne? - Jako Boromir byl dobrý, zapamatovatelný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Tak se píše v popisku na tento film. Kdo něco ví o práci a zázemí takových commandos, uzná, že je to natočeno v celku věrně. Jenomže nějak divně. Příběh je málo propracovaný a tak docela nezáživný. Už na začátku chybí nějaký logický pořádný výcvik. Snímek by se sice od jiných nijak neodlišoval, ale nebyla by to alespoň taková podivnost. Střih nemá logiku a je zmatečný. Zasloužilo by si to i daleko delší stopáž, aby každá dějová etuda mělo více prostoru a nebyla to taková naprosto zbytečná fofr akce. Jediné co se povedlo je soundtrack. Ten je tak dobře poslouchá, až je ho na takový film škoda. Snímek měl rozhodně na víc. A tak opět nevyužitá šance na pořádný biják. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit se všemi co dali 4 hvězdy, film je podhodnocený. Navíc každý kdo hrál Commandos nebo Hidden and Dangerous, tomu ten příběh ani nemůže přijít nějaký divný nebo o ničem. Film byl dle mého názoru k méně známému hereckého obsazení je dost dynamický a ti co chtějí akci tak ti při sledování tohoto filmu nemůžou naříkat, že tu nic nemají. Taky uznejte kolik filmů o commandos znáte ? Kolik z nich se odehrává v tak krásné severské krajině? Na rok 2011 to dokonce předčí i naše Lidice. Jediné co mě trochu trklo byly počítačové animace výbuchu, jinak sem si ten film naplno užil ! ()

Reklama

Reklama