Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

anitae 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy nejsou zrovna moje parketa, ale ze začátku to bylo velké nadšení a na konci pak veliké zklamání... tedy jestli to mělo vůbec konec8-) ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Vojnovú tématiku milujem, a preto ma dosť bolel tento "čas hrdinov"... Lebo tak suchý a strohý scenár, réžiu aj všetko ostatné som už dlho nevidel... A ani nechcem vidieť. Aj tá jedna hviezda bola za S. Beana, ktorý ako tak vytŕčal z tejto frašky a odpadu vojnového žánru... ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Už z prvních záběrů jde jasně poznat, že se nejedná o nabroušený válečný trhák, který bude lámat žebříčky návštěvnosti. Stěžejní je ale slovo 'válečný', což tenhle film je a za to si zaslouží pochvalu a body k plusu. Není to žádné politické tlachání o válce, nýbrž příprava na akční konflikt se vším všudy. A i když to není žádný blockbuster zasypaný milionovým rozpočtem, i tak jsou kostými a repliky zbraní věrohodné. V hlavní roli se dokonce prosazuje známý S. Bean, který tomu vlastně i velí (doslova). Vytknul bych především upjatou přímočarost a častější logické nešvary, ale za to se člověk dočká akce v podobě napadení nacistické základny nebo výcviku elitního komanda. [61%] ()

waska 

všechny recenze uživatele

Půl tucet špinavců v kacie. Trochu slabší, první dvě třetiny filmu se prakticky nic neděje, ale ta závěrečná stojí zase za to! ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Nebiť toho brutálne odfláknutého konca, dal by som aj tri*,ale ten koniec to zráža dole. Akoby režisér zahlásil "dobre chlapi máme 90 min., jebeme na to a balíme", tak nejak to asi vyzeralo na place. koniec, ktorý ani nebol dokončený. VIDENÉ 1x ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to je zase průser. Mohl to být pěkný příběh o commandos, norském odboji i technologickém radarovém souboji Anglie a Německa za 2. světové války a v jednotlivostech to chvíleme i tak funguje, ale jako celek je Čas hrdinů neskutečný propadák, kterému ránu z milosti dá jen nepřirozeně useknutý konec. Nemohu si pomoct, ale pomalu nabývám jistoty, že i přes neskutečné technické možnosti, již dnes není snad nikdo natočit solidní a nepřepálený film z druhé světové... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Asi málo lidí ví, že ve válce existovali nějací Commandos. Ale právě při sledování tohoto filmu by si měli uvědomit, že nejde o válečný velkofilm a akčňák, ale o příběh na základě skutečných událostí. ()

CerKar 

všechny recenze uživatele

Film má naprosto nesmyslně nasazený závěr filmu, který přijde o půl hodiny dříve, než byste ho čekali. Utne tak parádní akci a dobře rozjetý příběh a nechá toho půlku nedořečenou .... Ćlověka to otráví a filmu to ubere 1,5 hvězdy. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Takže toto mělo být adrenalinem nabité akční dobrodružství? To jsem si ani pustil něco jiného ne? Natočit dneska pořádný film z 2. světové války není vůbec jednoduché. Všechny důležité momenty války už byly zvěčněny v jiných filmech a tak najít pořádné téma na film je skoro nemožné. Tento film se mi nelíbil z mnoha důvodů. 1) slabý příběh, 2)komorní a nudná atmosféra 3) myslím, že jedna jednotka by invazi do své země asi neodvrátila 4) S příběhem měl něco společného Ian Fleming tvůrce Jamese Bonda, kdyby ale tohle viděl určitě by se odracel v hrobě. Celkově 25% ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

nemůžu si pomoct, ale je to zfilmovanej medal of honor. taky jsem v něm cvičil na střelnici, odpráskli mi kámoše ještě v letadle a nakonec jsem s grupou 4 sidekicků splnil úkol. proto nehodnotim film jako takovej, ale reminiscence který mi v pozitivnim slova smyslu přinesl. playstation never dies. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Typický vojenský snímok pracujúci na prastarej schéme použitej napríklad v Tucte špinavcov, krátke intro predstavujúce hlavných hrdinov, následne sa s nimi stretneme pri výcviku, po ktorého zdarnom absolvovaní sú poslaní do svojej prej bojovej misii... Škoda že sa tu viac kecá a kecá a kecá ako bojuje. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomíná stylem britské podprůměrné válečné filmy z konce 60. let jako například Ponorka X-1. Tedy málo komparzu, slabý děj, žádný silnější moment, neuvěřitelně hloupí Němci nabíhající pod kulky tak, že to není vtipné a samozřejmě silné ahistorické zkreslení. Jak už si všimli ostatní, připomíná to trochu počítačovou hru. A to je taky jediná změna. ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Celý film je vlastne postavený na závere. A ten je skutočne krásne, čisto a nekompromisne seknutý . A tak film vyznieva ako podpriemerná snímka o vojne. Škoda. Že kvôli rozpočtu nemohol využiť naplno svoju myšlienku, to sa ešte dá brať. Ale takýto sek ten ho celý pochoval a odsunul na slepú koľaj tuctových TV filmov. ()

buwol 

všechny recenze uživatele

cele je to akesi naivne, hereckym vykonom sa neda vobec verit..- danny dyer sa do takehoto filmu vobec nehodi... je to skoda nakolko tema nie je nezaujimava, a keby bolo spracovanie menej televizne mohol to byt aspon priemerny vojensky slager, .... ()

DoubleJo 

všechny recenze uživatele

Ocakavania boli vacsie, trailer vyzeral velmi slubne. 90 minut je vsak na dobry vojnovy film malo. Akcie boli zvladnute obstojne, no nemozno cakat zazraky. Chybal tomu vsak prepracovanejsi dej, vyraznejsia zaporna postava a cele to posobilo stroho a velmi zostrihane. Zaver bola najhorsie zvladnuta cast filmu. Namet mal velky potecial, no nepodarilo sa ho vytazit na viac ako 60%. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Čo za hrôzu to uzreli moje oči? Celé to vypadalo ako amatérske zábery nejakej paintbalovej súťaže. Pozerať sa na Sean Beana ako exceluje v "Hre o truny" a naraz ho uvidieť hrať v takejto sračke, ach jaj. Hviezdička za pekný názov a hviezdička za teba Sean. Inak donebavolajúci odpad. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Historii neznám, nevím, jak to bylo ve skutečnosti, ale mám ráda válečné filmy, ačkoliv jsem viděla i lepší filmy s touto tématikou, nebylo to tak zlý, víc k tomu asi nemám co dodat, ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý vojnový film z obdobia druhej svetovej vojny. Príjemne herecké obsadenie, kostýmy, kamera a taktiež veľmi krásne zasnežené horské prostredie Nórska s celkom originálnym a zaujímavým príbehom. Pre mňa príjemná oddychovka. Podľa hodnotení som nič extra nečakal, skôr podľa väčšiny názorov som čakal prepadák, ale opak bol pravdou. Síce už z prvých záberov bolo jasne poznať, že sa nebude jednať o vojnový trhák, ktorý bude lámať rebríčky návštevnosti. Ale, aj cez to všetko sa mi film páčil. Od začiatku slušná atmosféra. Scény z tábora kde boli dezertéri, ale aj neskoršia príprava na akciu bola výborne zvládnutá. Koniec mi prišiel veľmi jednoduchý a nie dobre zvládnutý, ktorý dosť ubral na kvalite. Nejednalo sa o vysoko rozpočtový film, takže som ani nečakal nejaké úžasné bojové scény. Mám rád vojnové filmy a tento snímok ma určite neurazil. Sú aj horšie filmy, ktoré majú niekoľko násobne vyššie rozpočty s tak nudnou réžiou, že človek pri takom filme skôr zaspí. ()

Reklama

Reklama