Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

borohub 

všechny recenze uživatele

Příliš mě tento snímek nezaujal, téměř žádná akce, ani jedna z postav mě nějak výrazně nepřirostla k srdci, děj byl slabý. No prostě film na který si za pár dní ani nevzpomenu, bohužel.. O Commandos toho moc natočeno není, má to velký potenciál, který zůstal nevyužit. 45% ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Tak tahle hra na vojáky mě vůbec nevzala. Připomenutí vojenských operací z let 2. světové války v amatérském až diletantském provedení je spíš výsměchem statečným ženám a mužům jenž se podíleli na porážce nacismu.Pokud by takto skutečně vypadal nábor ,organizace a činnost zvláštních jednotek jejího královského veličenstva ,pak by Hitlerovy formace byly v Londýně dřív, než by tupouni z řad producentů tohoto rádoby válečného snímku dopili odpolední čaj.Pochopit ,proč někdo vyprodukuje takový film bez elementární znalosti historických faktů je až děsivé. Události let 1939-1945 už dávno vytlačily z myslí současných lidí jiné palčivější problémy , to ovšem nikoho neopravňuje k tomu aby z toho udělal lacinou zkazku.Mnoho z nás nemusí být "Commandos" abychom věděli, že v zimních měsích je v Norsku sníh a poslat tam jednotku bez bílé pelerýny je stejně nenápadné jako se postavit nahý na náměstí .Vykreslení celé akce je naivní až stupidní a může to mít úspěch jen pokud protivník je stejně myšlenkově postižený, což ovšem koliduje s realitou věci , poněvadž takový blb by si nikdy nepodrobil značnou část Evropy.Scénář snímku je bezduchým blábolem který jen neumětelsky propojuje několik postav ,které jsou podány jako z laciného žurnálu , kdy myšlenkově je na výši alespoń trochu postava "Beovulfa" .Režijní pojetí pak přímo zapadá do schématu:no a co , stejně jsme vyhráli.Jsou i horší snímky z tohoto žánru, ale tady jediným plusem je severská příroda. Námět skvělý, provedení otřesné. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená hra Hidden and dangerous na filmovym plátně, dalo by se říct. Hrdinsky americkej keců jsem hlavně v závěru čekal víc, bonus pro film, že jsem se splet, i když heroická hudba byla volená asi záměrně jako náhražka za dialogy, na který někdo neměl fantazii. Určitě škoda, že ve filmu o takovej elitní jednotce je tak málo akce. A když už, tak neni moc povedená, tohle téma by se i v danejch omezenejch podmínkách dalo udělat líp. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být nadějné, ale slabé herecké výkony a divný scénář celý film pohřbily, nevýrazné jsou též přestřelky a akce. Hodnocení: 45 % ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Mrzi ma, ze prave tomuto filmu udelujem podriemerne hodnotenie. Ukryval sa vnom, dla mojho nazoru, celkom slusny potencial, no napokon sa to cele pretavilo do vojnoveho becka. Co ma vsak prekvapilo asi najviac, bola ucast Seana Beana. Zda sa, ze sa uz da nahovorit na hocico. Paradoxne hudba, ktora tu irituje viacerych diskutujucich, mi nepripadala byt minusom, prave naopak. Skor mi na filme ako takom prekaza, ze taky nadejny namet, ktory v podstate zobrazuje polozenie zakladov dnesnych britskych specialnych jednotiek S.A.S., tvorcovia (ucite i kvoli rozpoctu) nepreviedli do vskutku viac putaveho spracovania. Veeelka skoda, no snaha sa ceni. 45%. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha válečných filmů. Tenhle je navíc silně chlapsky tvrďácký. Jediným plusem jsou pěkné exteriéry. ()

Fell_Beast 

všechny recenze uživatele

Z nejlépe vycvičených vojáků v Anglii, nejlépe střílí vědec a holka se vzduchovkou....Commandos se učí střílet z Německých zbraní, ale ve filmu si je, ač jich je všude plno, nevezme jediný člen Commandos....neustálé brečí, že nemají munici, ale když jim padne kamarád, tak místo doplnění munice koukají do blba a brečí....při tréninku je jim neustále vtloukáno do hlav, že se nesmí nechat chytit a ať si tedy šetří po jednom náboji pro sebe....první dva, kterým dojde munice, běží k němcům a vysvětlují jim, že nemají čím střílet....to si mysleli, že jsou na paintballu nebo co?!.... ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Mám rád britské komedie a jejich jedinečný suchý humor.Jenže válečný film je trochu jiná káva.Tenhle film vypadal,jako kdyby ho natáčela skupinka amatérů na domácí kameru.Vypůjčit si kostýmy v půjčovně,nakoupit pár pytlíků s červenou tekutinou a několik dýmovnic a vyrazit k lesu natočit rádoby válečný film..Dialogy jakoby napsal nějaký student filmové akademie a obsazení Dannyho Dyera s jeho dětským obličejem,do role válečného hrdiny,to je opravdu trefa do černého.....Hodně slabý kousek. ()

SNCF 

všechny recenze uživatele

Co jen říct? Jsou průkopníci slepých uliček, a pak jsou tu ti, kteří se ve slepé uličce zcela ztratí. A právě toto je případ toho, jak z válečného filmu udělat cosi neskutečného. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Parta z Dolní Horní se sešla, vyprala si mudůry na reenacting z druhý světový a šla běhat po poli kolem jednoho statku. Zdálo se to jen mě, že i ten noční přepad antény byl u toho samýho baráku? Co se příběhu týká, to je půlka mojí první hvězdy. Druhá půlka je za hlavní postavu Seana Beana a celá druhá hvězda je za to, že alespoň Češi měli šanci něco nadabovat a něco si vydělat :o) Jinak tenhle film absolutně ne. Za mě 2* a NEDOPORUČUJU ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Moc hrdinství najednou, kdyby se aspoň malinko někdo snažil o reálnější pohled, takhle to bylo dost levně hrdinské a vzbuzovalo to odfláknutější dojem. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Čas hrdinov na to,že je to podľa skutočných udalosti,je veľmi zle spracovaný a podaný príbeh o vojakov z 30. komanda.Prvá polovica filmu je veľmi zlá a nudná,až sa divím,že som film nevypol.Potom už,ako sa dostanú do Nórska začnú vojnové scénky-prakticky až do konca filmu.Tie sú veľmi zlé spracované a miestami až smiešne-ale hlavne sú nedôveryhodné.Ďalej tento film zdobia slabé herecké výkony na čele s Sean Beanom.Občas nejaká scénka zaujme,ale ako celok to pôsobí veľmi laxne.Celé to pôsobí,ako rozprávka.HOD:27%.Škoda času!PS:neviem koľko stál tento film-ale myslím si,že to bolo okolo $ 8,30. ()

LeePriest 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo ještě celkem slibně, a za to uděluji 2 hvězdy. Od okamžiku, kdy hlavní představitelé seskočili z letadla a pustili se do úkolu, šlo všechno stylem "tududutůůůůů". Když se objevili nepřátelé, kteří si to hezky rázovali na běžkách, připadala mi situace celkem komická. Jakmile začala samotná akce, stala se z toho naopak tragédie. ()

M.M.Mysak 

všechny recenze uživatele

Dal bych snad i pět hvezd, nebýt toho zpackané ho konce v posledních 15 minutách. V noci trefí i to co nevidí a ve dne Janák do hejna a holubů? Zahodit zbraň a tahat postřeleného 3dny zimou? A nakonec ani nevzit znamky? Škoda. Slo to i lépe... ()

Reklama

Reklama