Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

Paokara odpad!

všechny recenze uživatele

nízkorozpočtová sračka se špatnými hereckými výkony,kamerou,střihem atd...Seanovy se divím,že tohle vzal!tfuj,tohle byl zase 90ti minutový průser!! ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akční snímek z období druhé světové války, který bude mít patřičné grády a dostal jsem slabý odvar ! Ani fakt, že se jedná o příběh podle skutečné události, věrohodnosti snímku nepřidal. Nudné pasáže výcviku, výsadku, sledování skupiny esesáckou jednotkou - samotná akce a závěr - nic z toho mě neslovilo.Škoda. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Mě to až tak tragické nepřipadlo. Ano, bylo to takové hodně béčkové, ale ve srovnání s rádoby válečnýma filmama 70 a 80 let kde to byla často komedie je tohle skvost. Nejhorší byla ta zplácanost, podivné chování a množící se SS a finální chování commandos. Potenciál tam byl, a po letech mohl být vynikající film z WWII, takto to skončilo na průměru a kazily to i nízkorozpočtové triky. 3+ ()

avalon999 

všechny recenze uživatele

slabé, slabé a ešte raz slabé na vojnový film... poriadnej akcie minimum a už keď to vyzerá, že sa to rozbehne, skončí to opäť pri ničom... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Šón Fazol nám nějak zestárnul a ztratil cit na výběr rolí. Možná za to nemůže, protože z tohohle mohl být dobrý film. Jenom kdyby scénáristé vymysleli lepší konec a kdyby najali kameramana namísto epileptického staříka, který za kamerou nejspíš stál a dost možná při tom masturboval. Tento trend točit filmy z ruky digitálem se mi začíná zajídat. Kde jsou ty časy, kdy filmaři používali klasické kvalitní kamery a věděli, co jsou to stativy, jeřáby, koleje, apod. ()

DJ Laky 

všechny recenze uživatele

Film Age of Heroes jse mi líbil. Taky mi to připomněl film Tucet Špinavců. Danny Dyer hrál jako vždy výborně. Bitky tak nebyli špatný, ale mohlo jich tam být víc. A film mohl být trochu delší. A dávám mínus za ten konec, taky mi to připadalo utnutý. Dávám celkově za film a herecké výkony 80%. ()

BEZHLAVY 

všechny recenze uživatele

Beru to jako návrat k původním válečným snímkům, jakési retro, doplněné o perfektně doladěné kostýmy a výzbroj, nehledejme nějaký akčňák typu zachraňte vojína rayana... Jde o jakousi formu "komorního" příběhu, nenáročného, ale velmi zajímavého z hlediska obsahu. S nostalgií jsem si zavzpomínal na filmy z dětství o 2 sv. válce. Velmi slušné! ()

soulless 

všechny recenze uživatele

Dle mého dost podhodnocený film, který však trpí nedostatkem peněz, což je často vidět na zpracování. Jinak se jedná o příjemný akční počin, vynikající především první půlkou a i když ke konci znatelně ztrácí dech, stále považuje Age of Heroes za jeden z výrazně kvalitních akčních počinů tohoto roku. Víc peněz a méně kýčovitý závěr by filmu zajistil fullhaus, takhle "jen" 8/10 ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Možná ne dokonalé, ale alespoň v mezích reality. Kdyby se film produkoval o trochu západněji, tak by tam bylo víc krve, víc mrtvých nácků, míň ztrát a ještě sex na seně. Takto to zůstalo blíže dokumentu než akční kravině - pokud tedy beru příběh. Pravda dialogy zabolí a veškerá kreativita se omezila pouze na příběh. Znovu už to vidět nemusím, přesto nešlo o ztracený čas a prozatimní hodnocení bych řekl, že filmu trochu křivdí. Na druhou stranu - když se zamyslím nad dějem, pak narazím na druhý problém...skutečný příběh tohoto filmu začíná někde na 40.minutě, předtím se řeší výcvik, ale ne záživně, jako např v 9.rotě, ale nudně a opět v doprovodu přihlouplých keců. Jako němý film by tohle možná obstálo lépe :-) ()

Jops 

všechny recenze uživatele

Strasnej film... Od zacatku jsem si nebyl jisty zda si ze me delaj srandu, nebo to je mysleno vazne. No, bylo to mysleno vazne. Mne to pripadalo, jak kdyz to psal 12ti lety scenarista, ktery zkoukl par filmu o specialnich jednotkach a zasadil to do WWII. A nejhorsi na tom vsem je, ze ten rozpocet fakt musel byt zalostne nizky, protoze to na me koukalo z kazdeho rohu :))) A nektere sceny mi prisly naprosto uchylne, jako napriklad utek z vezeni. Trapnost. Vycvikovy tabor, trapnej, let letadlem, jeden velkej omyl, no proste des. ()

gustaw 

všechny recenze uživatele

Abych tak řekl, celý film vypadá jako kdyby z psychiatrie utekli nejen herci ale bohužel i čeští dabéři. a proto se ptám: CO TO SAKRA BYLO??? ()

Ecthelion 

všechny recenze uživatele

Směšné dialogy, předvídatelný děj, nedotažený konec, efekt výbuchu věže (kdejaký obyčejný grafik by to zvládl lépe) atd. Dalo by se najít mnoho mínusů. Naopak najít plus je docela problém, snad jen Sean Bean, téma. Dál už asi nic. Víc než 2 hvězdy nedám, dal bych 1,5, ale nejde to škoda. 30% ()

Swifft 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pěkná podívaná z válečného prostředí, ale s hodně velkým ALE!!! Comandos bych jim niky neříkal, když sem viděl jejich fyzičku. Dále, proč na sobě měli ty na míle viditelný "zelený" hadry? To nevěděli nic o maskování? A ta jejich taktika... němci proti nim běží přes nekrytý území a místo, aby je všechny s tu chvíli postříleli, tak se schovávaj a nic netrefí. A ten závěr.... Kde skončil major? Zajmutej? Mrtvej? Jinak útěk z vězení výbornej, ale vydrželo by to Bobovi asi tak 10 minut, pak by ho někdo zastřelil. Pěkný, ale hodně nedokonalý a nedotažený... Kdyby se na to někdo pořádně podíval, mohlo to být mnohem lepší.... Celkové hodnocení: 5/10 ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Škoda,tři čtvrtiny to vypadalo na slušný film.Závěr ale vše srazil z výšin.Nelogicky se chovající postavy,hlavně Němci,a chaotický střih rozmázli konec do vytracena.Přestřelky nesmyslné,většina idiotů neuměla nic lepšího,než naběhnout doporostřed prostranství a nechat se odbouchnout. ()

Dexter94 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal více ... mizerné herecké výkony a i když jsem nečekal vojenské základny gigantických rozměrů tak mě ten srub s radiostanicemi přinejmenším překvapil ... působilo to na mě jako jasný nízkorozpočťák - nemůžu si pomoct. Konec opravdu rozporuplný. Rozhodně nedoporučuji Za Norskou krajinu to má ode mě 20%. ()

Tylos 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách plochý film...vše už tu někdy bylo, vše už se někdy odehrálo, vše už bylo lépe vyprávěno, ani mi nevadil nízký rozpočet, o to hezčí záběry na těch pár míst mohlo být nalezeno....Nicméně za shlédnutí tento film nestojí...Konec film má....jen to rozloučení se Seanem Beanem mohlo být důstojnější....a to že se mu narodila dcera????? ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Slabá válečná podívaná ,určitě zajímavá příběhem, další válečná akce Britů tentokrát zaměřená na Norsko o které jsem nevěděl ale filmové zpracování se moc nepovedlo jak režijně tak hereckými výkony. ()

perceptio 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl náhodou, když běžel v televizi... Musím říct, že mě téma zaujalo a i lehké napětí. Navíc Beana mám rád. Děj filmu není dokonalý a i trochu chybí větší propracování postav, ale není to špatné. Už to, že se jedná o skutečný příběh. Co mě mrzí, je trochu "nedotažený konec". Čekal jsem ještě nějaké dovyprávění, záběry ze zázemí v Anglii, na manželku Beana nebo něco takového. Co se mi tedy líbilo nejvíce je ten příběh, který opět ukazuje, jak hnusná to byla válka a kolik lidí muselo zemřít kvůli "ničemu". ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Ze začátku OK, až na ten srdceryvný nástup toho vojáka, co dal přes hubu veliteli. Ale musela tam být asi nějaká zápletka, no, budiž. Ale pak to šlo nějak do háje. Co mě ale fakt naštvalo, že se prostě najedou na to všichni vykašlali. Přestřelka jako kráva a najednou střih, konec, pohled na Švédsko a titule. Jak se tam dostali, proč je nikdo nepronásledoval (nebo pokud ano, proč je nenašel), co se stalo s ostatními. Prostě nic. Když to shrnu, byl to film o jeden a půl akci. A to je škoda. Jistě měl ambice větší. ()

Reklama

Reklama